Aartsengel Gabriël haar betekenis en kracht!

Aartsengel Gabriëlaartsengel gabriel

Wie is aartsengel Gabriël? Wat is de betekenis van Gabriël en hoe kan je deze krachtige liefdevolle engel aanroepen? Aartsengel Gabriël wordt soms ook wel Saint Gabriel genoemd en is net als aartsengel Michaël een van de bekendste aartsengelen.

Betekenis aartsengel Gabriël

De naam van aartsengel Gabriël betekent: ‘God is mijn kracht’. Gabriël staat bekent om haar koper kleurige trompet die symbool staat voor de boodschappen van god die Gabriel met ons en de wereld deelt. Gabriël is een engel met een zachte vrouwelijke zorgzame energie die ook wel bekend staat als de boodschapper van god.

Waar kan Gabriël je mee helpen?

Aartsengel Gabriël is een engel die je graag helpt bij alle vormen van communicatie, denk bijvoorbeeld aan communicatie via het schrijven van een boek, blog berichten of wat voor vorm van schrijven dan ook. Maar ook via andere creatieve vormen van en communicatie en uiting helpt Gabriël je graag door je inspiratie te brengen.

Met haar zachte vrouwelijke energie is Gabriël ook de engel die je om hulp kunt vragen wanneer je kinderen begeleidt en helpt. Ook helpt Gabriël je graag door je inspiratie te geven voor het liefdevol opvoeden van je kinderen en hun geven wat ze nodig hebben. Wanneer je een kinderwens hebt is Gabriël ook hierbij de engel die je graag bijstaat, ondersteun en begeleidt via haar goddelijke inspiratie.

Gabriël voelt voor mij persoonlijke als een zachte toegankelijke engel. Ze helpt je dan ook graag net als alle anderen engelen en aartsengelen. Zo ook op het gebied van leiderschap. Vraag gerust om hulp wanneer je voelt dat je meer in je eigen kracht mag gaan geloven en gaan staan en ook wanneer je de leiding wilt nemen in je eigen leven.

Vraag gerust om hulp bij: aartsengel Gabriel

 • Communicatie die vastloopt.
 • Inspiratie op alle vlakken waarbij je jouw boodschap wilt delen met de wereld.
 • Het opvoeden van kinderen.
 • Een kinderwens.
 • Wanneer je met kinderen werkt en graag begeleiding wilt ontvangen van de engelen.
 • Heling van je innerlijke kind.
 • Leiderschap en in je kracht staan.
 • Het vinden van zingeving en betekenis in je baan.

Aartsengel Gabriël aanroepen

Wanneer je aartsengel Gabriël wilt aanroepen of om hulp wilt vragen kan je dit doen door net als bij alle anderen engel het gewoon te vragen. Wanneer je een engel iets vraagt laat het dan uit je hart komen. Hoe meer zuivere wils energie er van jou in je vraag zit hoe krachtiger deze energetisch bij de engelen aankomt. Stel jouw vraag aan Gabriël hardop of in gedachten. De engelen horen je altijd!

Een gebed aartsengel Gabriel betekenis

Een gebed die je kunt gebruiken om aartsengel Gabriël aan te roepen of om hulp en inspiratie te vragen kun je hieronder vinden. Vul het gebed gerust aan naar jouw eigen behoeftes. Weet dat je op ieder moment en altijd de engelen om hulp kan en mag vragen. Wees gerust een engel kan op meerdere plekken tegelijkertijd zijn en haal je daardoor dan ook nooit weg bij iemand die de hulp van een engel wellicht harder kan gebruiken.  

 

Lieve aartsengel Gabriël, Dankjewel voor de liefdevolle wijsheid. Breng mij alstublieft inspiratie om mijn kennis en mijn waarheid te delen via een manier die bij mij past. Help mij alstublieft helder en liefdevol te communiceren op een manier die voor iedereen met wie ik in aanraking kom helder en helend mag zijn. Help mij de kracht in mezelf te vinden zodat ik kan bijdragen aan het schijnen van licht op onze wereld. Dankjewel!

Aartsengel Gabriël kleur

De kleur van de energie van aartsengel Gabriël wordt vooral in de kleur koper waargenomen. Wanneer je Gabriel om hulp hebt gevraagd of haar hebt uitgenodigd en je ziet vonken van koper licht, weet dan dat Gabriel bij je in de buurt is!

Edelsteen aartsengelen

Wanneer je opzoek bent naar een edelsteen die je contact met aartsengel Gabriël kan ondersteunen dan is dat een rode tijgeroog of een citrien! Je kunt een van deze stenen vasthouden wanneer je aartsengel Gabriël aanroept. Ook kunt je een steen bij je neerleggen wanneer je Gabriël tijdens meditaties uitnodigt. De rode tijgeroog staat net als de citrien symbool voor de energie van Gabriël en zal je contact met deze liefdevolle engel ondersteunen en versterken.

 

Ik hoop dat je wat aan dit artikel hebt gehad, ik wens je nog een hele fijn dag vol liefde en licht toe!

Liefs Rosanne

Mag ik je nog wat vragen? Ik zou het leuk vinden van je te horen, laat gerust een reactie achter onderaan deze pagina! En voel je vrij dit artikel te delen via de social media knoppen hieronder. Ik ben je dankbaar voor je hulp!

Heb jij je al ingeschreven voor de gratis engelen nieuwsbrief? Regelmatig ontvang je dan engelen boodschappen in je postvak! Je kan je inschrijven via de button hieronder.

engelen tekens herkennen
, , , ,
Vorig bericht
Engelen steen, welke edelstenen brengen je in contact met de engelen?
Volgend bericht
Engelen boodschap voor juli 2019!

Gerelateerde berichten

11 reacties. Reactie plaatsen

 • Ria van Opdorp Roozen
  2 november 2019 09:18

  Bedankt voor de mooie boodschap

  Beantwoorden
 • Dankjewel,

  Voor deze mooie boodschap wat op deze website staat dat spreek mij aan.

  Beantwoorden
  • Rosanne - Het engelen dagboek
   3 november 2019 18:23

   Bedankt voor je reactie Louis en fijn om te horen dat Het engelen dagboek je aanspreekt!

   Love & Light
   Rosanne

   Beantwoorden
 • Wat een mooie site! En hoe bijzonder dat je er mee begonnen bent na een moeilijke periode. En op een hele bijzondere manier. Heb veel aan je site het geeft inspiratie. Dankjewel. Heel mooi !

  Beantwoorden
  • Rosanne - Het engelen dagboek
   2 maart 2020 13:59

   Dankjewel Fleur voor je lieve reactie! Ik vind het zelf ook nog elke dag bijzonder dat ik dit mag doen. Altijd wanneer het minder gaat helpen de engelen me via hun inspiratie weer op weg ♡ Elke dag ben ik er weer en nog steeds dankbaar voor. Voor de hulp en ook dat ik er via deze weg een stukje van kan delen met anderen.

   Nogmaals dank voor je lieve reactie!

   Warme groet,
   Rosanne

   Beantwoorden
   • Dankjewel voor je reactie Rosanne. Begrijp het heel goed echt goed bezig. Ben zelf nog erg aan het zoeken wat betreft het werken samen met de engelen! Maar jou site helpt daar zeker bij. Het voornaamste is toch de drukke maatschappij die het vaak verstoort. Dan ga ik naar jou site en het trekt me letterlijk terug naar me zelf. Nogmaals dankjewel! Lieve lieve Groet!

    Beantwoorden
 • Ik ben op deze site terechtgekomen op zoek naar informatie over de aartsengelen.
  Wat fijn om meteen een site te hebben waar je ALLE nodige info vindt!
  Een heel fijne website, die alvast opgeslagen staat in mijn favorieten.
  Dankzij jouw site heb ik nu ook ontdekt welke aartsengel ik om hulp moet vragen in mijn huidige situatie. Mijn partner en ik proberen al enkele jaren tevergeefs in verwachting te raken. Hopelijk kan aartsengel Gabriël ons hier een handje bij helpen.

  Beantwoorden
  • Rosanne - Het engelen dagboek
   16 november 2020 10:18

   Hoi Sanne, bedankt voor je lieve reactie! Ik hoop heel erg dat jullie mag lukken ❤️
   Vanaf hier heel veel liefde en licht gewenst!

   Beantwoorden
 • Ik ben nog heel erg aan het fladderen op spiritueel gebied, maar kreeg vanmorgen uit het niets de naam Gabriël door, is dit “ mijn” engel.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu