Aartsengel Haniël, de liefdevolle betekenis en kracht van deze engel!

Aartsengel Haniël aartsengel Haniël

Aartsengel Haniël is een liefdevolle aartsengel die bekend staat om haar zachtaardige energie. Hoewel engelen vaak androgyn zijn en zowel vrouwelijk als mannelijk kunnen verschijnen, komt het vaak voor dat Haniël omschreven wordt als vrouwelijk. De naam Haniël betekent; de genade van het goddelijke. En prachtige krachtige betekenis!

De kracht en betekenis van aartsengel Haniël

Ik zei het net al, aartsengel Haniël staat vooral bekend om haar zachte, lichte, vrouwelijke en liefdevolle energie. Haniël kan op allerlei gebieden helpen. Vaak hebben die gebieden te maken hebben met vrouwelijke energie. Dit betekent niet dat ze alleen vrouwen helpt. Zowel mannen als vrouwen dragen vrouwelijke energie, net zoals vrouwen ook een stukje mannelijke energie in zich dragen. Met vrouwelijke energie wordt de intuïtieve kant bedoeld, maar ook hartstocht, vertrouwen in jezelf en je gevoelens.

Volle maan aartsengel Haniël

Aartsengel Haniël is ook de aartsengel die je kunt aanroepen tijdens een prachtige krachtige volle maan. Wanneer je iets wilt helen, wilt loslaten en wilt transformeren vraag haar dan gerust om hulp. Denk aan het loslaten van patronen en van negatieve energieën. De liefdevolle zachte energie van Haniël zal je helpen wanneer je erom vraagt en ervoor openstaat. Hoewel aartsengel Haniël graag helpt en ondersteunt tijdens volle maan kan je haar natuurlijk ook altijd om hulp vragen wanneer de maan in een andere fase is.

 

Vrouwelijke energie

De energie van Haniël zelf is ontzettend liefdevol, zacht en vrouwelijke van vorm en gevoel. Wanneer je graag je vrouwelijke intuïtieve energie meer tot uiting wil laten komen dan kan Haniël je daar in ondersteunen.

Voor mij persoonlijk voelt het alsof de aanwezigheid van deze liefdevolle aartsengel alleen al je vrouwelijke energie meer doet stromen. Ze voelt zacht en tegelijkertijd toch krachtig. Als een herinnering aan de kracht die er ligt in zachtheid en je intuïtie. Wanneer ik contact maakt met deze liefdevolle engel voelt het werkelijk als een herinnering aan de vrouwelijke kracht. Zowel in mannen als in vrouwen. Altijd wanneer ik contact maak met Haniël voelt het alsof ze het vertrouwen in mijn vrouwelijke kant, mijn intuïtie en mijn respect naar dat wat ik ervaar en voel versterkt. Ze laat me weten dat ik niet hoeft te twijfelen in wat ik voel, zie en ervaar. Hieronder zal ik een affirmatie delen die je kan helpen contact te maken met Haniël. Hopelijk helpt het je haar liefdevolle kracht om je heen te ervaren.

Vrouwelijke klachten

Als je als vrouw last hebt van klachten rondom je menstruatie kan je aarstengel Haniël vragen verlichting te brengen. Ze helpt je graag je klachten te verlichten waar kan of intuïtief raad te brengen voor wat je zou kunnen helpen. Soms kan het dragen van een maansteen de energie hierbij verstreken. Voel wat voor jou past en werkt.

Intuïtie 

Wanneer je graag je intuïtie of je helderziende vermogen wilt ontwikkelen is aartsengel Haniël een engel die je hier heel goed bij kunt helpen. Vraag haar gerust je in contact te brengen met je intuïtieve kant en vermogens. Vraag haar gerust ze te reinigen en te versterken. Ook ontvankelijk zijn voor jezelf en voor je gevoelens is iets waar Haniël je bij kan helpen. Wanneer je van jezelf al erg sensitief en intuïtief bent en energetisch ook erg openstaat kan je Haniël ook vragen je te ondersteunen bij het schoonmaken van je energieveld. Vraag haar om hulp en ondersteuning bij oefeningen die je bijvoorbeeld doet om jezelf energetisch te reinigen.

Hartstocht aartsengel Haniël

Wanneer je relatie of je liefdesleven liefde en licht nodig heeft vraag aartsengel Haniël gerust om hulp. Ook als het gaat om loslaten van emotionele pijn van bijvoorbeeld een relatie kan ze je helpen dit los te laten. Ook als het gaat om hartstocht in je carrière en doen wat je graag wilt kan je ondersteuning vragen van de liefdevolle energie van aartsengel Haniël. Onthoud wel dat hoewel engelen je heel graag helpen en steunen het ‘doen’ bij ons mensen zelf ligt. Het is aan ons de mogelijkheden en kansen die ze ons bieden te zien en op te pakken.

De kleur van de energie van aartsengel Haniël 

Aartsengel Haniël wordt vaak gezien omringt door zachte kleuren. Kleuren zoals lichtblauw en soms als lila lichtblauw. Wanneer je graag meer wilt lezen over aartsengelen en hun kleuren neem dan ook hier en kijkje: aartsengelen en hun kleuren.

Edelstenen

De edelsteen die je contact met aartsengel Haniël kan versterken is de maansteen. Deze prachtige edelsteen kan je bijvoorbeeld bij je dragen tijdens meditaties of wanneer je Haniël om hulp vraagt.

Aartsengel Haniël aanroepen en contact maken

Wanneer je graag contact met aartsengel Haniël wilt maken weet dan dat je deze liefdevolle aartsengel altijd kunt aanroepen. Hieronder zal ik een affirmatie met je delen die je bijvoorbeeld tijdens een meditatie moment kunt gebruiken. Nu hoeft je natuurlijk niet perse te mediteren om contact te maken met de engelen, maar het is wel zo dat wanneer je tot rust komt en ontspant vaak beter de energie van de engelen om je heen kunt voelen. Wanneer je voor het eerst kennis maakt met de energie van een aartsengel kan het heel prettig zijn hier een fijn moment van te maken en hier ook de tijd voor te nemen. Doe natuurlijk altijd wat goed voelt voor jou en wat jezelf prettig vindt.

Affirmatie:

aartsengel Haniël

Hieronder vind je een affirmatie, formuleer gerust je eigen affirmatie of pas deze aan naar je eigen behoefte.

Lieve aartsengel Haniël, wil je mij alsjeblieft omringen met jouw zachte engelen energie. Wil je mij helpen in verbinding te komen met mezelf, mijn gevoel en intuïtie. Omring me alsjeblieft met liefde en licht en help me te voelen dat mijn gevoel er mag zijn. Dankjewel!

Soms is voor het contact maken met de engelen wat tijd, liefde en geduld nodig. Voor de een zal het in een keer lukken het contact te ervaren en voor de ander zal het wellicht een paar keer zijn. Weet dat de engelen er altijd en overal zijn. Soms vergt het even je ‘engelen ontvangst kanaal’ te ontdekken en te leren kennen. Gun jezelf de tijd. 

Ik hoop dat je wat aan dit artikel hebt gehad en aartsengel Haniël een beetje hebt mogen leren kennen! Wil je meer lezen over de aartsengelen? Neem dan hier ook een kijkje: De aartsengelen, leer ze kennen!

Warme engelen groet,

Rosanne

Online Liefdevolle Engelen momenten

 Samen met de engelen heb ik 5 liefdevolle oefeningen gemaakt die je online kunt volgen. Je kunt er hier meer over lezen. 

aartsengel haniel

 

 

Deel gerust jouw ervaring of gevoel hieronder deze blog, ik vind het altijd leuk om van je te horen! En voel je vrij dit artikel te delen via de social media knoppen hieronder. Ik ben je dankbaar voor je hulp!

Wil je graag elke maand een engelen boodschap in je postvak ontvangen? Je kan je hieronder GRATIS inschrijven. Elke maand ontvang je dan een engelen boodschap in je postvak! ♥

engelen tekens herkennen
, , , , ,
Vorig bericht
Engelen boodschap voor januari 2021
Volgend bericht
Engelen boodschap voor februari 2021

Gerelateerde berichten

5 reacties. Reactie plaatsen

 • Lieve Rosanne.

  Het maakt mij altijd weer blij als ik iets kan lezen van jou blog. Jij en je Engelen geven mij altijd positieve energie. Dank jullie wel

  Beantwoorden
 • Goedemorgen Rosanne
  Wat een mooie warme woorden zonder boodschap, maar wel één met oefeningen, dit is vast wat je laatst bedoelde, ik heb mij al ingeschreven, wat bijzonder. Dank dank hiervoor😍😍

  Beantwoorden
 • Maria Smits
  18 juni 2021 13:06

  Wat een mooie en duidelijke uitleg over de engelen, aartsengel hun wijze van hulp, etc.
  Ben erg blij deze site ontdekt te mogen hebben..

  Hartgroet, Maria Smits ❤

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu