Aartsengel Metatron betekenis en kracht

aartsengel metatronAartsengel Metatron is een aartsengel met een hoge trillingsfrequentie die ons mensen hier op aarde helpt met zijn wijsheid en motiverende en reinigende energie. Metatron is een van de 2 aartsengelen die een leven als mens heeft gehad. Ook aartsengel Sandalfon heeft als mens geleefd voordat hij incarneerde als engel. Sandalfon is de tweelingbroer van aartsengel Metatron. Doordat aartsengel Metatron als mens heeft geleefd staat hij dichter bij het leven op aarde en de mensen dan de andere aartsengelen. Hij heeft het leven op aarde ook ervaren. Natuurlijk betekent dit niet dat de anderen aartsengelen niet dicht bij ons staan, maar aartsengel Metatron heeft ervaring met het leven op aarde waardoor hij een hele goede raadgever en begeleider is!

De kracht van aartsengel Metatron

De energie van aartsengel Metatron is wijs, sterk en energiek. De energie van Metatron wordt ook wel als een wervelwind ervaren. Tegelijkertijd voelt de energie van aartsengel Metatron ook zacht, veilig en begripvol en voor mij ook een stuk meer aards dan de energie van de anderen aartsengelen. 

Een goede motivator!

Aartsengel Metatron is een enorm goede motivator, hij moedigt ons graag aan om de dingen te doen die we willen. Wanneer je moeite hebt met concentreren of met het stellen van prioriteiten dan is aartsengel Metatron de aartsengel die je hierbij kan helpen. Hij helpt ons graag te focussen op wat belangrijk is en prioriteit heeft. Het is een engel vol vurige energie die je graag inspireert om tot actie over te gaan en je passie te leven.

Nieuwetijdskinderen en aartsengel Metatron

Nieuwetijdskinderen ervaren het leven hier op aarde niet altijd als makkelijk. Aartsengel Metatron is de aartsengel die de nieuwetijdskinderen begeleidt. Hij doet zijn best hun de ondersteunen en te helpen te focussen op wat belangrijk is. Nieuwetijdskinderen worden ook wel indigo’s of kristalkinderen genoemd. Deze kinderen ervaren vaak moeilijkheden hier op aarde door hun gevoeligheid en sensitiviteit.  Ze ervaren vaak dat ze anders zijn. Ben jij een nieuwetijdskind? Vraag dan gerust aartsengel Metatron om zijn hulp om je te ondersteunen bij de hobbels die je tegenkomt op jouw levenspad hier op aarde.

Mijn persoonlijke ervaring met contact met aartsengel Metatron is dat wanneer ik inzit over mijn ‘anders zijn’ of last heb van alle prikkels om mij heen, dat zijn energie heel begripvol voelt. Voor mij werkt dit dan heel helend. Ook schept het contact met Metatron ruimte in mijn gedachtestroom om zo door alle materie heen te kijken en te zien wat echt belangrijk is. 

Chakra’s chakra

Aartsengel Metatron staat bekent als de aartsengel die op een snelle effectieve manier kan helpen onze energie centra’s ofwel onze chakra’s te reinigingen. Met zijn Metatron cube brengt hij onze chakra’s graag in balans wanneer we hier om vragen. Door hem hierbij om hulp te vragen reinigt en opent Metatron met de heilige geometrische vormen van zijn Metatron cube onze chakra’s. Wanneer onze chakra’s gereinigd worden door aartsengel Metatron kan dit voelen alsof er via je kruin een wervelwind van energie door je heen gaat die je chakra’s en aura helemaal schoon blazen. Metatron zal hierna jouw lagere energie mee naar buiten nemen en deze transformeren naar licht. Je zult je na deze energetische reiniging direct een stuk lichter en energieker voelen!

De aartsengel Metatron cube aartsengel metatron cube

De cube van Metatron bestaat uit heilige geometrische vormen. De Metatron cube lijkt ook wel een beetje op vormen van de bloem des levens. Hoe de cube van aartsengel Metatron er uit ziet zie je op het plaatje hierboven.

Zijn leven op aarde

Aartsengel Metatron heeft een leven op aarde gehad. Voordat hij ‘promotie’ maakte naar engel leefde hij als profeet Henoch. Henoch had veel wijsheid in zich en schreef veel over de wijsheid van god. Wellicht is je ook al opgevallen dat de naam van aartsengel Metatron (en zijn broer Sandalfon) niet eindigt op ‘el’ zoals bij alle andere aartsengelen wel het geval is. ‘El’ verwijst naar god.

Hooggevoeligheid en hoogsensitiviteit

Wanneer je HSP bent ofwel een hooggevoelig persoon weet dan dat aartsengel Metatron altijd voor je klaar staat! Hij is de begeleider van de nieuwetijdskinderen en helpt je graag bij het vinden van jouw plekje hierop aarde. Wanneer je voelt dat je energetisch leeg bent door bijvoorbeeld prikkels, vraag Metatron dan om een energetische reinigen met zijn Metatron Cube. Wanneer je vaker contact zoekt met Metatron en vertrouwt raakt met zijn energie zal je merken dat je meer inzicht krijgt in jouw gevoeligheid en in je kracht. Je zal je veiliger voelen en meer thuis bij jezelf. Hij helpt je graag focussen op je eigen energie en wat voor jou belangrijk is.

Voor ouders van gevoelige kinderen

Ook geeft hij regelmatig aan dat gevoelige kinderen zoals HSP kinderen, kinderen met ADD of ADHD bijzonder krachtige kinderen zijn en hun gevoeligheid een gave is, ook al wordt dat op aarde nog niet altijd zo ervaren. Geef ze de ruimte om te zijn wie ze zijn! Als ouders van een gevoelig kind, weet dat je Metatron altijd om zijn hulp kan vragen om inspiratie en wijsheid op je pad te brengen om je kind te helpen.

Edelsteen aartsengel metatron

De edelsteen die je kan helpen en ondersteunen bij contact met aartsengel Metatron is een watermeloen toermalijn. De energie van deze steen kan je helpen met Metatron in contact te komen. Je kunt deze steen bij je dragen of gebruiken tijdens meditatie oefeningen, het zal helpen en ondersteunen in je contact met aartsengel Metatron.

Meditatie oefening Aartsengel Metatron

Een meditatie oefening die je kunt doen om contact te maken met aartsengel Metatron en hem te vragen je chakra’s te reinigen vindt je hieronder. Zoek voor deze oefening een rustige plek op, een plek waar je even niet gestoord wordt en tijd voor jezelf hebt. Zorg dat je comfortabel ligt of zit, wat je zelf fijn vindt. Steek gerust een kaarsje aan als je dat prettig vindt of wat wierook. Ook kan je een watermeloen toermalijn bij je dragen als je dat fijn vindt. Als je deze edelsteen niet hebt, is dat helemaal niet erg. Je kunt deze oefening ook heel goed doen zonder de edelsteen.

Naar de oefening!

Voor we beginnen: Adem een paar keer diep in en uit. Ga lekker zitten of liggen en maak contact met je lichaam. Voel hoe je mag steunen op de stoel en hoe je even helemaal niets hoeft te doen, voel dat je mag ontvangen. Want, ja dat mag je!

Aartsengel Metatron aanroepen

Adem ondertussen rustig door. Haal een paar keer diep adem, houd je adem een tel vast en blaas rustig uit. Terwijl je uitblaast voel je hoe je alles even los laat. Het is oké, je bent veilig. Wanneer je merk dat je wat meer ontspannen bent nodig je aartsengel Metatron uit. Nodig hem uit door hem te vragen je te omringen met zijn groen en roze energie. Visualiseer zijn energie voor je en hoe deze je helemaal omringt. Alles wat je ziet en voelt is goed, laat het er maar zijn. Hoe minder je erbij nadenkt hoe beter het werkt.

Vraag terwijl je rustig door ademt of Metatron met zijn Metatron cube je chakra’s wilt openen en reinigen. Voel hoe vanuit je kruin zijn energie als een wervelwind naar beneden stroomt en je hele lichaam schoon blaast. Voel hoe je energie centra meer open gaan staan en helderder gaan stralen en draaien. En voel hoe Metatron ook je aura schoon blaast van allerlei oude energieën die je mag los laten. Terwijl je rustig door ademt voel je de energie van Metatron weer naar boven stromen, je voelt hoe alle oude energie uit je wordt gezogen en hoe je het los laat. Laat Metatron het meenemen. Het is oké.

Vraag Metaron jouw oude energie en de negatieve energie die je hebt los gelaten te transformeren met zijn helende engelen licht. Zie zijn stralende licht voor je en hoe de oude zware energie oplost. Adem rustig nog een keer diep in en voel hoe jouw energie nu weer stroomt.

Bedank

Bedank aartsengel Metatron voor zijn energie en zijn reiniging. En bedank jezelf voor je tijd en adem rustig nog een keer diep in en uit. Rek je eventueel uit als je dat prettig vindt en ga weer verder met dat wat je aan het doen was.

Weetjes aartsengel metatron

Hieronder vindt je op een rijtje een paar weetjes over aartsengel Metatron.

  • Kleur van energie: Oud roze en groen
  • Edelsteen: Watermeloen toermalijn
  • Energie: Meestal mannelijk

Metatron aanroepen

Je kunt aartsengel Metatron aanroepen door hem in gedachte om hulp te vragen. Ook kan je dit natuurlijk hardop op doen. Wanneer je een engel om zijn of haar hulp vraagt, laat het dan vanuit je hart komen. Hoe meer energie erachter zit, hoe meer jij het meent en hoe meer je het door je hele lijf voelt des te krachtiger je hulp vraag. Aartsengel Metatron kan je aanroepen om je te helpen om te gaan met sensitiviteit en hier je vertrouwen in te vinden, maar ook wanneer jij motivatie en focus nodig hebt.

Hieronder vindt je een engelen gebed aan aartsengel Metatron. Een engel aanroepen doe je vanuit je gevoel en gewoon door tegen de engel te praten. Engelen horen je altijd en luisteren je altijd. Engelen helpen je graag! Wanneer je het fijn vindt kan je er een fijn moment van maken, maar dit is niet perse nodig. Wanneer je een engel aan wilt roepen kan je bijvoorbeeld wat kaarsen aansteken, wierook branden en edelstenen bij je dragen om de energie zo zuiver mogelijk te houden.

Engelen gebed

Een engelen gebed aan aartsengel Metatron, voel je vrij het aan te passen naar jouw eigen behoefte en wens. Laat je hart spreken. Ook voor een engelen gebed geldt, je kan op allerlei manieren contact maken met de engelen. Door hardop tegen ze te praten, in gedachten tegen ze te praten of je gebed op te schrijven. Doe wat voor jou goed voelt.

Een gebed voor wanneer je hoogsensitief bent:

Lieve aartsengel Metatron, help mij alstublieft het vertrouwen te vinden in mezelf en mijn sensitiviteit te omarmen. Help mij de voordelen van mijn eigenschappen te ervaren en de kracht in mij zelf te vinden. Begeleid mij alstublieft tijdens mijn leven hier op aarde en help mij ervaren dat ik mag zijn wie ik ben. Ik sta open voor jou krachtige en vertrouwde energie. Ik vertrouw, dankjewel!

Een gebed voor het reinigen van je chakra’s:

Lieve aartsengel Metatron, reinig alstublieft mijn chakra’s met je krachtige en wervelende energie. Open mijn chakra’s alstublieft en breng ze in balans met jouw Metatron cube. Versterk alstublieft ook mijn aura met engelen energie en engelen licht. Dankjewel!

De oefening met aartsengel Metatron kan je zo vaak doen als je wilt. Wanneer je voelt dat je het nodig hebt of wanneer je tekens ontvangt van de engelen dat je jouw energie mag reinigingen. Ook het engelen gebed kan je vaker gebruiken wanneer je steun en liefdevolle energie nodig hebt. 

Wil je meer weten over aartsengelen? Lees dan ook het artikel: Aartsengelen

Ik wens je liefde en licht toe,

Liefs Rosanne

Ik zou het leuk vinden als je een reactie wilt achterlaten onderaan deze pagina als je wat aan dit artikel hebt gehad!

Heb jij je al ingeschreven voor de gratis engelen nieuwsbrief? Regelmatig ontvang je dan engelen boodschappen in je postvak! Je kan je inschrijven via de button hieronder.

engelen helpen
, , ,
Vorig bericht
Welke soorten engelen zijn er allemaal?
Volgend bericht
Bestaat toeval? De engelen over toeval..

Gerelateerde berichten

17 reacties. Reactie plaatsen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu