Aartsengel Rafaël de engel van heling

aartsengel RafaëlAartsengel Rafaël is een aartsengel met een krachtige goddelijke geneeskracht. Met zijn energie die helder smaragd groen van kleur is helpt hij ons mensen hier op aarde te helen. Aartsengel Rafaël kan helpen fysieke klachten te helen maar ook kan hij ons helpen en stappen aanreiken zodat we ons innerlijke zijn kunnen helen.

De kracht van aartsengel Rafaël

Aartsengel Rafaël is de engel die bekent staat om zijn geneeskracht. Hij helpt mens en dier! Hij helpt ons mensen graag oude en ongezonde patronen los te laten. Patronen van ongerustheid en zorgen. Ook helpt hij waar kan ziekte en pijn te verlichten wanneer je dit aan hem vraagt. Engelen respecteren onze vrije wil, dit betekent dat Rafaël nooit zomaar jouw pijn kan wegnemen, enkel kan hij je alleen helpen en ondersteunen wanneer jij hem dit vraagt. Hoe jij aartsengel Rafaël om hulp kunt vragen wanneer jij zijn helende energie nodig hebt vindt je verderop in dit artikel!

 

Leefstijl

Wanneer jij graag beter voor jezelf wilt zorgen door gezonder te gaan eten en oude ongezonde gewoonte los te laten kan je Rafaël om hulp vragen. Je kan Rafaël letterlijk vragen om je verlangen naar ongezond eten weg te nemen en je te helpen gezonde voedsel en leefstijl keuzes te maken. Engelen helpen ons graag goed voor ons zelf en ons lijf te zorgen!

Betekenis Rafael

De naam van aartsengel Rafaël betekent : ‘Hij die geneest.’ De engel van heling! De prachtige naam Rafaël staat voor zijn kracht en goddelijke helende energie.

Edelsteenengelen edelsteen

De edelsteen die het contact met aartsengel Rafaël kan ondersteunen is de smaragd en de malachiet. Op het plaatje zie je een malachiet. Deze edelstenen kunnen je helpen te verbinden met de energie van Rafaël. De edelstenen kunnen je ondersteunen wanneer je in contact wilt komen met aartsengel Rafaël.

Meditatie oefening aartsengel Rafaël

Wanneer je contact wil maken met engelen vraag dan altijd voor je begint om bescherming van je engelen of van aartsengel Michaël. Je kan Michaël om zijn bescherming vragen, door te vragen of hij je wilt omringen met zijn blauwe energie en je te helpen zuivere boodschappen door te krijgen.

Lieve engelen, bescherm en omring me alstublieft tijdens deze oefening. 

Zoek een rustig en comfortabel plekje voor jezelf. Je kan zitten of liggen, wat je zelf fijn vind. Zorg ook voor wat tijd voor jezelf zodat je niet hoeft te haasten en even niet gestoord kunt worden. 

Naar de oefening!

Adem een paar keer diep in uit. Voel je lijf, eventueel je voeten op de grond, of de steun van een kussen of stoel. Voel bewust hoe je lichaam contact maakt met de grond of de stoel waar je op zit (of ligt). Adem dan rustig nog een paar keer diep in en uit. Houd je ademhaling en seconde vast en blaas rustig uit. Doe dit een paar keer totdat jij voelt dat je wat meer ontspannen bent en kunt beginnen. Wanneer je gedachten maar blijven komen, ga rustig weer terug naar je ademhaling en heb geen haast. Neem je tijd!

Nodig Rafaël uit

Nodig dan aartsengel Rafaël uit, door in gedachten of hardop te vragen om hij je wilt omringen met zijn engelen vleugels. Weet dat alles wat je voelt, oké is. Alles mag en alles is goed. Wanneer je dit gedaan hebt, vraag dan rustig in gedachten of hardop of hij je lichaam, geest en aura wilt vullen met zijn smaragd groene energie. Zie hoe zijn stralende groene energie helderder en helderder wordt en en jouw hele lichaam opvult. Van je tenen tot je vingers en helemaal tot aan je kruin.

Neem waar in gedachten dat de groene energie van Rafaël die als balsem is jou vanbinnen helemaal vervult. Voel de opluchting, de warmte en de liefde van deze energie. Vraag dan of aartsengel Rafael je helemaal wilt omhullen met zijn helende energie en zijn energie wilt sturen naar alle plekken in je lijf die het nodig hebben. Laat Rafaël het werk doen en vertrouw! Vraag ook gerust of hij je angsten en gedachten wilt helen en in harmonie wilt brengen.

Aartsengel Rafaël zijn groene energie aartsengel rafael

Voel hoe je straalt! En hoe de groene helende energie van Rafaël door je hele lijf heen schijnt en stroomt. Voel hoe je nu compleet en heel bent. Geniet rustig van dit gevoel. Adem nog een paar keer diep en en uit. Bedank dan je engelen voor hun bescherming en liefde en bedank aartsengel Rafael voor zijn hulp en liefdevolle helende energie. Bedank jezelf dat je hier tijd voor heb gemaakt.

Rek je even uit en neem je tijd om weer terug te komen in het hier en nu. Blaas eventueel je kaarsjes uit en laat je meditatie los. Soms merk je direct verlichting en soms duurt dit even. Denk er nu niet meer te veel over na, laat het los en vertrouw. Je zult merken dat wanneer jij loslaat de heling beter werkt en de energie beter zijn werk kan doen.

Engelen gebed

Hieronder vindt je een voorbeeld voor een engelen gebed aan aartsengel Rafaël. Voel je vrij de woorden aan te passen naar jouw eigen behoefte. Spreek vanuit je hart! Voel het echt, hoe meer energie en oprecht verlangen er in jouw woorden en gedachten zitten hoe krachtiger het gebed.

Lieve aartsengel Rafaël, heel alstublieft met jouw helende smaragd groene energie mijn lichaam, mijn geest en gedachten. Vul mijn lichaam en mijn aura met helend liefdevol engelen licht. En breng alstublieft je helende smaragd groene balsem naar de plekken in mijn lichaam, mijn aura en gedachten waar nodig. Dankjewel!

Vul het gebed gerust aan door specifieker te zijn over bijvoorbeeld gedachten die je in de weg zitten of door andere klachten die je in de weg zitten. Wanneer je graag ondersteuning wilt om gezonder te leven of beter voor je lichaam te zorgen dan kan je het volgende gebed hieronder gebruiken. Ook hier geldt weer, voel je vraag en het gebed in je hart. Meen het met iedere vezel in je lijf!

Lieve aartsengel Rafaël, ontneem alstublieft mijn verlangen aan ongezond voedsel. Help mij te kiezen voor dat wat goed voor mij en mijn lichaam is. En help mij alstublieft beter voor mij zelf te zorgen. Dankjewel!

Het kan zijn dat je na dit gebed, ideeën of inspiratie krijgt van de engelen voor manieren om beter voor jezelf te zorgen. Wees je ervan bewust dat er engelen tekens op je pad kunnen komen wanneer je de engelen om hulp vraagt.

Weetjes: aartsengel Rafael

Hieronder vindt je op een rijtje weetjes over aartsengel Rafaël.

 • Kleur van energie: Helder smaragd groen
 • Edelsteen: Smaragd en Malachiet
 • Windrichting: Oost
 • Energie: Mannelijk

Aartsengel Rafael om hulp vragen

Wees niet bang Rafaël om hulp te vragen en doe dit dan ook gerust wanneer je voelt dat je hulp kunt gebruiken en helende energie nodig hebt. Vraag Rafaël dan ook gerust om zijn hulp. Weet dat het oké is om om hulp te vragen. En wees ook niet bang dat je aartsengel Rafael, wanneer je hem om hulp vraagt weg haalt bij iemand die hem dringender nodig heeft dan jij. Engelen kennen geen ruimte en tijd zoals wij mensen hier op aarde. Hun energie kan op meerdere plekken tegelijk zijn. Je haalt een engel door om hulp te vragen daarom nooit weg bij iemand anders of een andere situatie. Voel je daarom niet bezwaard, het is oké!

Ik wens je heel veel liefde en licht toe!

Liefs Rosanne

 Ik vind het leuk van je te horen, laat gerust een reactie achter onderaan deze pagina. Heb je wat aan dit artikel gehad? Deel het artikel dat gerust op social media, via de knoppen hieronder, alvast bedankt!

Heb jij je al ingeschreven voor de gratis engelen nieuwsbrief? Regelmatig ontvang je dan engelen boodschappen in je postvak! Je kan je inschrijven via de button hieronder.

engelen tekens herkennen
, , , ,
Vorig bericht
Een boodschap van de engelen voor april
Volgend bericht
4 Leuke engelen weetjes!

Gerelateerde berichten

3 reacties. Reactie plaatsen

 • Nicole Massant
  5 juli 2020 16:20

  Ben blij met de uitzetting van Artsengel Rafaël en ben ook blij dat ik een Malachiet in huis heb. Ik kan zijn helende energie goed gebruiken. Dank je wel Rosanne, liefs Nicole

  Beantwoorden
 • Maria Smits
  24 mei 2021 13:10

  Wat een mooie en duidelijke uitleg over Aartsengel Rafaël.
  Ben er erg blij mee en ga er meteen mee aan de slag.
  Dank je wel Rosanne.

  Hartgroet, Maria Smits

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu