Aartsengelen, leer ze kennen!

Aartsengelen

aartsengelenAartsengelen zijn boodschappers van god en beschermen en begeleiden ons. De naam aartsengel komt van het griekse woord: Archángelos, dit betekent: opperboodschapper. Opperboodschapper geeft voor mijn gevoel goed weer wat aartsengelen zijn. Aartsengelen hebben ieder hun eigen werkveld en ieder hun eigen energie. Zo heeft iedere aartsengel een gebied wat hij of zij begeleid. Het doel van de aartsengelen is om ons te helpen en te begeleiden dit doen ze op grote schaal!

Aartsengelen, engelen en beschermengelen

Wat is het verschil tussen engelen, beschermengelen en aartsengelen? En wat doen de aartsengelen? Hieronder leg ik het je uit!

Engelen:

Engelen, ‘gewone engelen’ werken vooral met ons individuen. Net als aartsengelen heeft iedere engel iets waar hij of zij goed in is. Je kunt dus allerlei engelen om je heen hebben of tegenkomen die je ieder met hun eigen kennis en liefde helpen. Er zijn vele engelen, denk aan engelen van de natuur, geboorte engelen, groeps engelen en nog veel meer engelen. Er zijn meer engelen om je heen dan dat je, je kunt voorstellen!

Beschermengelen:

Beschermengelen, een beschermegel is al bij je voordat je geboren wordt. Een beschermengel helpt je bij je overgang van het licht weer naar de aarde en ook andersom van de aarde weer naar het licht als je overlijd. Een beschermengel wijkt nooit van de zijde van de persoon die hij of zij begeleidt. Ieder mens heeft altijd één of meerdere beschermengelen. Je beschermengel doet zijn best je te begeleiden, om te zorgen dat jij de levenslessen leert die je mag leren en dat jij hetgeen doet waarvoor je hier bent.

Aartsengelen:

Aartsengelen zijn invloedrijke engelen die bovenaan staat in de engelen hiërarchie, boven de ‘gewone engelen’ en beschermengelen. De aartsengelen helpen ons op aarde door ons de weg te wijzen naar liefde en liefdevolle energie. Aartsengelen zijn leiders die heel dicht bij het licht staan. Iedere aartsengel heeft een zijn eigen talenten en energie. Elke aartsengel heeft dan ook een eigen gebied waarmee hij of zij de mensen helpt.

Hoeveel aartsengelen zijn er?

Iedere religie heeft zijn eigen leer als het gaat om aartsengelen. Zo verschilt soms het aantal aartsengelen die besproken worden. In totaal zijn er 15 aartsengelen die ons op hun eigen unieke manier helpen. De bekendste aartsengelen zijn aartsengel Michaël, aartsengel Gabriël, aartsengel Uriël en aartsengel Rafaël. Maar er zijn er nog veel meer!

Wat doet een aartsengel?

Aartsengelen kunnen zowel een mannelijke als vrouwelijke energie en vorm aannemen. Er is één aartsengel die wel altijd duidelijk in een mannelijke energie voelbaar of zichtbaar is en dat is aartsengel Michaël. De anderen aartsengelen kunnen dus zowel als man en vrouw aan je verschijnen. Ook kennen aartsengelen geen ruimte en tijd. Wees dus niet bang om een aartsengel om hulp te vragen, je hoef je geen zorgen te maken dat je de engel ergens weghaalt. Engelen kunnen op meerdere plekken tegelijkertijd zijn. De energie van de aartsengelen hebben vaak allemaal hun eigen kleur, je vindt de kleuren per aartsengel hieronder in de plaatjes. Het kan zijn dat jij de kleuren van de energie anders waarneemt. De kleuren die het meest worden gezien bij een bepaalde engel heb ik hier gebruikt.

De aartsengelen

Een overzicht van alle aartsengelen, hun eigenschappen en kracht vindt je hieronder!

Aartsengel Michaël aartsengelen

Michaël is misschien wel de bekendste aartsengel van deze tijd. Aartsengel Michaël staat bekend om zijn mannelijke energie. De energie van aartsengel Michaël is diepblauw/ paars van kleur. Aartsengel Michaël helpt jou graag door je te beschermen en je een veilig gevoel te geven. Wanneer je bescherming nodig hebt in wat voor situatie dan ook vraag gerust de hulp van Michaël! Hij helpt je graag met zijn overweldigende licht. Aartsengel Michaël is ook de engel die jou kan helpen met etherische koorden en deze los te laten. Michaël helpt je jouw energie weer terug te krijgen en te bewaken wanneer je hem dat vraagt. Ook helpt aartsengel Michaël je te herinneren wie je werkelijk bent, dat je liefde bent en mag vertrouwen op je heldere intenties.

Aartsengel Rafaëlaartsengelen

Rafaël is een aartsengel die zich bezighoudt met heling. Aartsengel Rafaël en zijn energie wordt vooral als smaragd groen waargenomen. Wanneer je hulp nodig hebt bij het loslaten van ongezonde patronen kan je aartsengel Rafaël om hulp vragen. Hij/zij helpt je graag bij een gezondere leefstijl. Ook helpt Rafaël je graag bij het loslaten van zorgen en ongerustheid.

Aartsengel Azraëlaartsengelen

De energie van aartsengel Azraël is zacht geel. Azraël brengt heling rond het sterfproces om dit voor de persoon zo aangenaam mogelijk te maken. Hij helpt de stervende door hen alvast een glimp van het licht te laten zien, om zo hun angst voor de overgang zoveel mogelijk weg te nemen. Ook steunt aartsengel Azraël nabestaanden door hun troost te bieden wanneer ze dit vragen. Azraël staat ook klaar voor mensen die het sterfproces van iemand begeleiden zoals uitvaart begeleiders. Hij helpt hen met het bewaken van hun energie.

Aartsengel Ariëlaartsengelen

Aartsengel Ariël houdt zich bezig met de natuur en is betrokken bij heling van wilde dieren en vogels, vooral rondom het water. De kleur van energie van Ariël is lichtroze. Wanneer jij graag iets voor de natuur en het milieu wilt betekenen kan je aartsengel Ariël om hulp vragen bij het vinden van een passende manier voor jou. Ook helpt Ariël je graag te gaan staan voor jouw overtuigingen en daar ook naar te gaan leven. Vind je het lastig op te komen voor je mening, vraag Ariël dan om hulp! Ook helpt ze je graag met aarden en met manifesteren. Wil je contact maken met aartsengel Ariël dan is een plek in de natuur rond het water een uitstekende plek! Ze helpt je graag jouw vleugels uit te slaan en te gaan zijn en leven naar wie je bent.

Aartsengel Uriëlaartsengelen

Uriël brengt je wijsheid. Hij geeft je inspiratie via helderweten. Je kent het vast wel dat je ergens zonder bij na te denken mee bezig bent en ineens is daar een idee! Je weet ineens wat je toe doen staat, dit is helderweten. Grote kans dat aartsengel Uriël je wil laten weten dat je mag vertrouwen op je innerlijke wijsheid en hier ook naar te handelen. De kleur van de energie van aartsengel Uriël is lichtgeel.  

Aartsengel Haniëlaartsengel

Aartsengel Haniël staat bekent om haar vrouwelijke en zachtaardige energie. De kleur van haar energie is lichtblauw. Aartsengel Haniël kan je helpen je intuïtie te versterken en ook meer op je intuïtie te gaan vertrouwen. Wil jij weer in contact komen met je intuïtieve kant vraag haar dan op hulp. Ook helpt Haniël graag je energie te beschermen wanneer je energetisch erg openstaat voor de energieën van anderen, bijvoorbeeld wanneer je hoogsensitief bent. Heb je teveel energie van anderen opgepikt en wil je dit weer loslaten vraag Aartsengel Haniël dan om hulp! Daarnaast kan Haniël je helpen om te gaan met de maanfases, vrouwelijke klachten, en respect te vinden voor jezelf en je gevoelens.

Aartsengel Raziëlaartsengel

Raziël zijn energie heeft de kleuren van de regenboog. Aartsengel Raziël kent de geheimen van het universum, van god. Hij helpt je dan ook graag op jouw spirituele pad door je spiritueel te begeleiden. Wanneer je voelt dat je tegen angsten aanloopt om het spirituele in je te omarmen en er mee naar buiten te komen dan kan Raziël je helpen deze blokkades los te laten. Ook wanneer deze blokkades uit vorige levens komen. Raziël geeft graag inzichten via dromen, vraag gerust op hij je wilt bezoeken wanneer je slaapt om je inzichten te geven. Aartsengel Raziël kan je ook om hulp vragen bij het openen van je heldere kanalen en de goddelijke kracht in je te omarmen.

Aartsengel Chamuëlaartsengelen

Chamuël is een vriendelijke engel met een rustige energie. De energie van aartsengel Chamuël is zachtgroen. Chamuël is een aartsengel die je kan helpen met vinden. Vinden van een geschikt huis, een partner, een nieuwe baan maar ook met het vinden van vrede. Heb je hier hulp bij nodig vraag er dan om! Aartsengel Chamuël helpt je graag vrede te vinden in jezelf en helpt je verbinding aan te gaan met anderen. Ook staat hij voor je klaar wanneer je hulp nodig hebt weer te kiezen voor jouw zielenpad.

Aartsengel Gabriëlaartsengelen

Aartsengel Gabriël helpt graag bij het vinden van jouw eigen kracht, zodat jij in je kracht kan gaan staan. Gabriël helpt je met creatieve activiteiten en helpt ook schrijvers vaak wanneer ze vastlopen. De energie van Aartsengel Gabriël is vaak koper kleurig, maar wordt soms ook in een andere kleur waargenomen. Heb je een kinderwens? Dan is aartsengel Gabriël die je hierbij om hulp kan vragen. Ook helpt Gabriël je graag bij het helen van het innerlijke kind in jou.

Aartsengel Sandalfonaartsengelen

Sandalfon is te herkennen aan zijn turquoise energie. Aartsengel Sandalfon heelt en steunt ons via geluid en muziek. Wanneer het lijkt alsof een lied speciaal voor jou wordt afgespeeld of een tekst wel voor jou lijkt te zijn, durf er dan vanuit te gaan dat aartsengel Sandalfon in je buurt is. Sandalfon helpt je via die weg met helen en zacht te zijn voor jezelf. Ook bij het horen van mantra’s of bijvoorbeeld klankheling kan je de energie van Sandalfon waarnemen, hier is hij ook bij betrokken. Sandalfon bezorgt ook de berichten van god en helpt jou die zo goed en gemakkelijk mogelijk te begrijpen.

Aartsengel Metatron aartsengel

Aartsengel Metatron is een aartsengel die zich bezig houdt met het helpen van nieuwetijdskinderen. Nieuwetijdskinderen worden ook wel indigokinderen of kristalkinderen genoemd. Als nieuwentijdskind kan het voelen alsof je hier niet past en niet hoort, wanneer je dit ervaart en je hoogsensitiviteit als last ervaart vraag dan aartsengel Metatron om hulp. Hij helpt je graag te focussen op wat voor jou belangrijk is en helpt je hier mee aan de slag te gaan. Ook kan Aartsengel Metatron je helpen bij het schoonmaken van je chakra’s om meer in balans en in je kracht te komen. De energie van Metatron word is zowel oud roze als in het groen waargenomen.

Aartsengel Zadkiël aartsengelen

De energie van aartsengel Zadkiël is donkerblauw. Zadkiël helpt je met helen van mentale patronen. Heb jij gedachten die steeds terugkomen en jou angstig of onzeker maken, vraag dan aartsengel Zadkiël je te helpen deze gedachten los te kunnen laten. Ook wanneer je last hebt van opgekropte emoties kan je Zadkiël om hulp vragen vergeving te vinden. Vergeving naar jezelf en ook naar anderen. Via helderhoren geeft hij innerlijke leiding en helpt je graag te vertrouwen op jouw innerlijke stem.

Aartsengel Raguëlaartsengelen

Raguël helpt je graag wanneer het in relaties op wat voor gebied dan ook even niet zo lekker loopt. Dit kan in de familie zijn, tussen vrienden, partners of bijvoorbeeld collega’s. Wanneer er misverstanden zijn en onbegrip vraag aartsengel Raguël dan begrip te brengen en de misverstanden uit de weg te ruimen. Vergeet niet dat je ook altijd zelf nog stappen moet zetten, maar je wordt wanneer je dat vraagt zeker ondersteunt! Aartsengel Raguël is een actieve engel die je graag helpt voor jezelf op te komen en je eigen gevoelens niet te negeren. Ook helpt hij je graag te begrijpen wat er achter de gevoelens ligt die je ervaart. De energie van aartsengel Raguël wordt vaak in aqua blauw waargenomen.

Aartsengel Jofiëlaartsengelen

Aartsengel Jofiël helpt je graag wanneer je je dag niet hebt en je even niet zo lekker in je vel zit. Wanneer je dit merkt of wanneer je energie wat lager aanvoelt vraag haar dan om hulp. Ook geeft ze graag advies om je energie te verbeteren wanneer je hierom vraagt en ervoor openstaat. Aartsengel Jofiël helpt je de schoonheid te zien in de dingen om je heen en ook in jezelf. Jofiël kan je helpen je gedachte prettiger te maken en je helpen je mooi en goed genoeg te voelen. Wanneer je voor je gevoel in een negatieve situatie zit vraag dan om hulp van aartsengel Jofiël! Ook wanneer je geduld nodig hebt, je energie wilt reinigen en contact wilt maken met je hart, vraag dan om hulp en sta open voor dat wat je krijgt aangereikt. De kleur van de energie van Jofiël is fuchsia roze.

Aartsengel Jeremiëlaartsengel michael

Jeremiël helpt je graag wanneer je hoofd vol zit met emoties en je door de chaos even niet meer weet wat je moet. Hij ondersteunt je graag je uitdagingen te overwinnen en te begrijpen waar al de uitdagingen op jouw pad goed voor zijn. Aartsengel Jeremiël helpt je graag te begrijpen waarvoor ze bedoelt zijn. Weet je even niet meer waar je heen moet en loop je vast? Vraag dan hulp en ondersteuning bij het creëren van een overzicht voor jezelf. Aartsengel Jeremiël helpt je graag met het inzichtelijk krijgen waar je naar verlangt. De energie van Jeremiël is violet van kleur. Met zijn violette kleur helpt hij je graag je emoties te helen en je energieveld op te schonen.

Leer de aartsengelen kennen!

Welke aartsengelen zijn er? Leer de aartsengelen kennen!

 

Engelen namen

Zoals je ziet eindigen de meeste namen van de aartsengelen op ‘ël’, dit verwijst naar god. De uitzonderingen hierop zijn de namen van aartsengel Metatron en Sandalfon. Metatron en Sandalfon hebben in tegenstelling tot de andere aartsengelen een leven op aarde gehad. Aartsengel Metatron en Sandalfon zijn dus net al wij mens geweest. De betekenis van de naam Sandalfon betekent broeder, wat verwijst naar zijn tweelingbroer Metatron.

Engelen respecteren jouw vrije wil

De aartsengelen willen je altijd helpen en ondersteunen, maar weet dat ze jouw vrije wil respecteren en pas in actie komen wanneer jij daar zelf om vraagt. Sta open voor de hulp van de aartsengelen en ga ook zelf aan de slag! Ze kunnen het niet voor je doen, maar er wel voor je zijn en je helpen waar kan. Engelen helpen je graag en geven altijd engelen tekens en signalen wanneer je er om vraagt. Sta ervoor open en vertrouw op dat wat je ziet, voelt, weet en hoort via de zachte stem binnen in jezelf.

Liefs Rosanne

Mag ik je nog wat vragen? Ik zou het leuk vinden als je een reactie wilt achterlaten onderaan deze pagina. Ook zou ik het leuk vinden als je deze boodschap van de engelen wilt delen op social media via de knoppen hieronder, dankjewel! 

Heb jij je al ingeschreven voor de gratis engelen nieuwsbrief? Regelmatig ontvang je dan engelen boodschappen in je postvak! Je kan je inschrijven via de button hieronder.

engelen tekens herkennen
, , ,
Vorig bericht
Verschil engelen en gidsen
Volgend bericht
Wie is mijn geboorte engel?

Gerelateerde berichten

26 reacties. Reactie plaatsen

 • Is het ook mogelijk om dit uit te printen? Het zijn er zoveel om te onthouden.

  Beantwoorden
 • Hoe zit het met Ezekiël?

  Beantwoorden
  • Rosanne - Het engelen dagboek
   1 juli 2019 17:51

   Hoi Desirée,

   Voor mijn voelt Ezekiël niet als aartsengel, wel weet ik dat hij zowel als engel als gids word waargenomen. Dat Ezekiël (naar mijn weten) geen aartsengel is maar wel een krachtige engel doet natuurlijk niets af aan zijn kracht en wijsheid! Naar mijn gevoel is Ezekiël een engel en zijn energie voelt wel heel krachtig en groot.

   Ik hoop dat je hier iets aan hebt!

   Love & Light
   Rosanne

   Beantwoorden
 • Graag zou ik egelen aan roepen hoe doe ik dat

  Beantwoorden
 • Dank je voor jouw mooi en duidelijk verslag. Klopt het dat Zadkiël ook soms Hesediël wordt genoemd en dat Hanaël en Chamuël eigenlijk ook één en dezelfde Aartsengel is?
  Liefs Johan

  Beantwoorden
  • Rosanne - Het engelen dagboek
   9 maart 2020 10:12

   Hoi Johan,

   Graag gedaan! Ik heb wel eens gehoord dat Zadkiël ook Hesediël word genoemd, maar persoonlijk voelt dit voor mij niet kloppend en hou ik het graag bij Zadkiël. Volg daarin natuurlijk jouw eigen gevoel ♡
   Over Hanaël en Chamuël heb ik eerlijk gezegd nooit eerder gehoord.

   Warme engelen groet,
   Rosanne

   Beantwoorden
 • Hallo Rosanne!

  Heel fijn dat je dit hebt gemaakt, zo leer ik steeds wat meer. Maar dit is mijn vraag:
  kunnen engelen ook je gedachtes lezen?

  Beantwoorden
  • Rosanne - Het engelen dagboek
   16 april 2020 09:54

   Graag gedaan Mareille!

   Engelen kunnen je gedachten zien, maar denk daarbij niet aan gedachten lezen op aards niveau. Engelen nemen onze energie, gedachten en intenties waar zonder oordeel. Ook doen ze niets met onze gedachten en nemen ze enkel waar. Wanneer je hen in gedachten bewust aanspreekt en aanroept dan zullen ze wel gehoor geven aan je gedachten.

   Ik hoor dat je hier iets aan hebt!

   Liefs Rosanne

   Beantwoorden
 • Goedendag,

  Wanneer je bijvoorbeeld aartsengel Rafaël op gaat roepen, hoeveel tijd moet je hier voor nemen voordat hij er is? Moet je bijvoorbeeld een kwartiertje op bed gaan liggen of langer/korter?

  Groeten,

  Kimberly

  Beantwoorden
  • Rosanne - Het engelen dagboek
   2 september 2020 20:55

   Hoi Kimberly,

   Er is geen vaste tijdsduur die je hoeft aanhouden om een engel aan te roepen. Doe wat goed voelt voor jou. Engelen kennen geen tijd zoals wij, hun energie is er altijd en overal ♡

   Liefs Rosanne

   Beantwoorden
 • Zijn er mensen die engelen of aartsengelen kunnen zien ?En zo ja,is het iets dat je kan aanleren?
  Liefs Anna

  Beantwoorden
  • Rosanne - Het engelen dagboek
   11 september 2020 14:06

   Hoi Anna,

   Er zijn mensen die engelen en aartsengelen zien. Wanneer ik engelen mag zien zie ik ze als licht en lichtflitsen. Er zijn oefeningen om je ‘zicht’ te verbeteren, misschien dat ik hier nog eens over ga schrijven in een blog bericht. Wel is het zo dat ieder van ons een persoonlijke manier van ontvangen heeft. Zo ontvangt de een via helderhoren, de ander via helderzien en de ander weer via helderweten. Bij de een is het heldervoelende kanaal bijvoorbeeld meer aanwezig dan het helderziende kanaal. Maar met tijd, liefde, geduld en oefening kan je, je kanalen verbeteren en ontwikkelen 🙂

   Ik hoop dat je hier wat aan hebt!

   Liefs Rosanne

   Beantwoorden
   • Ik zie soms wel engelen.en 3 jaar terug heb Ik echt heel veel tegelijk gezien.op een hele mooie dag.en met een mooie boodschap voor mij.gr annet

    Beantwoorden
 • Ik wilde altijd weten of engelen echt bestaan… en ja hier is mijn antwoord.
  Mijn vraag: heeft telepathie ook temaken met een der engelen?
  En als je iets aanvoelt en het gebeurd echt, heeft dat ook iets met engelen te maken?

  Grt,
  Gia

  Beantwoorden
  • Rosanne - Het engelen dagboek
   11 oktober 2020 18:31

   Hoi Gia,

   Engelen communiceren heel vaak via gevoelens en ook door informatie te brengen zonder ‘hoorbare’ woorden. Woorden die je binnenkrijgt via gevoelens en gewoon ontvangen. Ik hoop dat je begrijpt wat ik hiermee bedoel. Het kan dus heel goed dat je dingen aanvoelt. Dit kan informatie zijn van engelen, van je eigen intuitie en ook van andere lichtwezens als bijvoorbeeld gidsen.

   Ik hoop dat je hier iets aan hebt.

   Een warme groet,
   Rosanne

   Beantwoorden
 • Hoi Rosanna,
  Ik zie kom vaak veren tegen Wit, zwart-grijs-witte en zwarte.
  Ik heb weleens de bescherming van Michael mogen ervaren. Maar als ik vraag om een teken of een inzicht dan mis ik die compleet. Of ik denk dat ik een teken ontvang dan begrijp ik er niets van. Hoe kan ik mijzelf oefenen om dromen te onthouden en tekens te zien en te lezer zodat ik begrijp wat ze bedoelen?
  Groetjes Wendy

  Beantwoorden
  • Rosanne - Het engelen dagboek
   30 november 2020 13:47

   Hoi Wendy,

   Wat mooi om te horen dat je de bescherming van aartsengel Michael hebt mogen ervaren! Wat mij vaak helpt om mij dromen te herinneren is heel even in bed te blijven liggen wanneer ik net wakker ben. Ook helpt het mij om te praten over kleine dingen uit mijn droom die ik me wel herinneren, vaak herinner ik me door te erover te praten steeds meer details.

   Ik hoop dat je hier iets aan hebt!

   Liefs Rosanne

   Beantwoorden
 • Dank je voor de mooie beknopte uitleg van de aartsengelen. Dit zal me zeker helpen hulp vragen aan de juiste aartsengel.
  Klopt het ook dat je beter hulp luidop vraagt?

  Beantwoorden
  • Rosanne - Het engelen dagboek
   3 december 2020 10:28

   Hoi Evelyn,

   Dankjewel voor je lieve reactie en wat fijn om te lezen dat het je mag helpen! ♡
   Wanneer je de engelen om hulp wilt vragen kan dit zowel hardop als in jezelf, allebei is goed. Maar wanneer voelt dat hardop voor jou beter voelt volg dat dan gerust.

   Ik hoop dat je hier iets aan hebt!

   Liefs Rosanne

   Beantwoorden
 • Rudi de vliegher
  10 december 2020 21:32

  Heel interessant. Kan dit uitgeprint worden of verkregen worden ?

  Beantwoorden
 • Hoe en wat betreft aartsengel pahtiel?

  Beantwoorden
 • Wat interessant! Ik zie de laatste tijd veel 444, ben het gaan opzoeken wat het zou kunnen betekenen. Toen ben ik gaan zoeken op engelen, aartsengelen. Ik ga dalijk engelen Rafaël en Haniël aanroepen. Nooit gedaan maar ik voel echt een nabijheid. Door diverse emotionele zaken die ik heb meegemaakt dit jaar heb ik erg last van angst. Heb ook al een aantal paniekaanvallen gehad. Momenteel zit ik in een terugval. Weer huisarts om hulp gevraagd en ik heb een afspraak met ene Rafaëlla… #444 Tevens as woensdag heb ik een consult met iemand die mijn geboortehoros gaat uitleggen. Ben zo benieuwd. Bedankt voor je uitleg. Ik ga deze site eens goed uitspitten:)

  Beantwoorden
 • Hebben de kleuren van de veren te maken met welke aartsengel het is, ik zie meestal de driekleur van zwart/grijs/wit.
  Vermoed dat ik begeleid wordt door Michael, leek erop dat ik het door kreeg ofzo

  Beantwoorden
 • Beste Rosanne,

  Dank je wel voor je heldere en frisse uitleg over de engelen. Ik heb er veel aan. Je website spreekt me heel erg aan. Ik vroeg me af of je ook een bepaald ritueel kunt tippen waarin je de hulp van een engel aanvraagt? Ik zou graag een ritueel uitvoeren waarin ik de bescherming van aartsengel Michael aanvraag, maar weet niet zo goed hoe ik dit moet aanpakken.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu