Amethist, de werking en betekenis van deze edelsteen!

Amethist de betekenis en werking

amethistDe amethist is een prachtige edelsteen met licht tot donker violette kleur. Ook kan de amethist voorkomen in een roodachtig tot violette kleur. De naam van de amethist komt van het Griekse woord: amethystos, wat nuchter en helder zijn betekent. Er werd vroeger gezegd dat wanneer men zou drinken uit een beker van amethist je niet dronken kon worden. De amethist wordt op verschillende plaatsen in de wereld gevonden. Je komt ze vooral tegen in Uruguay, Mexico en Madagaskar. Ook in Europa kan je deze edelsteen vinden in onder andere Roemenië en Slowakije.

Werking amethist

De amethist is een steen die staat voor helderheid en herstel. Deze edelsteen kan je helpen heldere inzichten te krijgen. Ook kan de steen je helpen de betekenis van je dromen te begrijpen. Een amethist stimuleert de ontwikkeling en ondersteunt geestelijke reiniging. Ook helpt deze steen je bij maken van contact met de lichtwezens, het maakt contact tussen hemel en aarde makkelijker. Door de steen bijvoorbeeld bij je te dragen tijdens meditatie kan de amethist je ondersteunen bij het ontvangen van inzichten en boodschappen.

Ook staat de amethist bekent om zijn hulp bij slapeloosheid en driftigheid. Ook kan de steen helpen en ondersteunen bij herstel van ziekte. Klachten als migraine, krampen, bloedarmoede, bleekheid en een pijnlijke menstruatie kan deze steen ondersteunen en verlichten. De amethist helpt mensen ook het geheugen te verbeteren en de druk in het lichaam en in hun hoofd te verminderen. De amethist is een prachtige veelzijdige steen met een fijne ondersteunende energie!

Hoe weet je of een amethist bij je past? amethist

Voel jij je aangetrokken tot de prachtige kleuren en energie van de amethist? Grote kans dat je de steen zijn ondersteuning kan gebruiken. Over de amethist is bekent dat het een februari steen is. Mensen die in februari geboren zijn kunnen veel hebben aan deze mooie steen! De steen biedt standvastigheid in de liefde, vriendschap en beroep. Wanneer jij niet in februari geboren bent, kan het natuurlijk nog wel zo zijn dat dat amethist bij je past. Volg daar in je gevoel. Voel je je aangetrokken tot de steen? Voel je je gestrekt wanneer je de steen ziet, vast hebt op bij je draagt? Dan past de amethist ook bij jou!

Sterrenbeeld amethist

Het sterrenbeeld wat bij de amethist hoort is: Vissen

Hoe kan je deze edelsteen gebruiken?

De amethist is een veelzijdige steen. Je kan deze edelsteen op meerdere manieren gebruiken. Je kan de steen bij je dragen in je zak bijvoorbeeld, dan zal deze steen je helpen en beschermen. Het zal je inzicht geven in je gedrag en gevoelens, je helpen helder te denken en je ontwikkeling als mens stimuleren.

Wanneer jij deze steen bij je draagt kan het je ook helpen bij verschillende klachten, klachten die ik in het stukje over de werking van de amethist beschrijf. Wanneer je deze steen in een ruimte of kamer legt waar er geestelijk veel van je gevraagd wordt, denk aan een ruimte waarin gewerkt wordt, dan kan deze steen rust brengen. Het helpt je overzicht te bewaren en zuivert de energie.

Door een amethist onder je kussen te leggen kan het helpen tegen slapeloosheid en je helpen beter te slapen. Ook zal de steen je ondersteunen bij het begrijpen van jouw dromen en hun betekenis.

Als je een amethist op je huid draagt in bijvoorbeeld een sieraad kan de steen je ondersteunen bij huid klachten en het verminderen van bleekheid. Het kan je helpen je huid zuiver te houden.

Wanneer je last hebt van woede, opgekropte gevoelens, angst, verdriet of heimwee kan deze steen je troost bieden je helpen dit te verwerken. Kortom het is een prachtige veelzijdige steen!

Valentijn 

De amethist staan ook wel bekent als de steen van valentijn. Dit doordat het je ondersteunt in de liefde. Ook is het een mooie steen om als vriendschapssteen te geven aan iemand die je waardeert.

Reinigen amethist amethist

Heb je een prachtig exemplaar van deze edelsteen gekocht en wil je graag gebruik maken van de prachtige eigenschappen van de steen, reinig de steen dan eerst. Dit kan je op verschillende manieren doen. Hieronder vind je een aantal manieren die voor de amethist geschikt zijn. Let wel op, niet iedere edelsteen is hetzelfde en de manier van reinigen is dan ook niet altijd hetzelfde bij elke steen. De manieren hieronder zijn prima geschikt voor de amethist.

Zeezout

Wil je jouw steen reinigen leg in de steen dan in een bakje vol los zeezout. Laat de steen daar zeker voor een aantal uur in liggen. Je kan de steen ook onderdompelen in water met zeezout om de energie te zuiveren. Je steen is daarna klaar voor gebruik!

Water

Heb je geen zeezout in huis? Koud stromend water is ook een prima methode om deze edelsteen te reinigen. Houd jou steen voor een aantal minuten onder koud stromend water. Voel intuïtief wanneer het voldoende is.

Aarde

De aarde van moedernatuur is ook een fijne methode om een edelsteen als de amethist te zuiveren en te reinigen. Door jouw steen voor minimaal 24 uur in de aarde te begraven zal moeder natuur de steen voor je zuiveren van negatieve energie en energie van anderen. Houd wel in de gaten dat je een herkenningspunt zoals een stokje bijvoorbeeld in de grond steekt, zo kan je jouw steen weer makkelijk terug vinden.

Wierook of Salie

De rook van zuivere wierook of van salie is ook een fijne manier om edelstenen mee te reinigingen. Door een edelsteen door de rook van salie of wierook te halen wordt jouw steen gezuiverd. Voel ook bij deze manier van reinigingen intuïtief wanneer het genoeg is.

Opladen amethist edelsteen

Wil je jouw steen na het reinigingen weer opladen of kan jouw steen extra kracht en energie gebruiken? Leg jou steen dan in het maanlicht. Dit kan in bijvoorbeeld een vensterbank, maar de energie van de maan is het meest krachtig buiten. Door jouw stenen op een veilige plek buiten in het maanlicht te leggen worden ze weer helemaal opgeladen door de krachtige energie van de maan.

Ik hoop dat je wat aan dit artikel gehad hebt! Laat onder aan deze pagina gerust een berichtje achter en als je het leuk vindt helpt mij gerust door dit artikel te delen op social media via de knoppen hieronder, dankjewel!

Liefs Rosanne

Heb jij je al ingeschreven voor de gratis engelen nieuwsbrief? Regelmatig ontvang je dan engelen boodschappen in je postvak! Je kan je inschrijven via de button hieronder.

engelen tekens herkennen
, , ,
Vorig bericht
4 Leuke engelen weetjes!
Volgend bericht
Engelen getallen, de betekenis van getallen van engelen

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu