Aura kleuren, ontdek de betekenis ervan!

Aura kleuren betekenis aura kleuren

Wat is een aura? Een aura is een energieveld om het lichaam. Dit energieveld wordt ook wel een aura genoemd, ieder levend wezen heeft zo’n veld om zich heen. Je energieveld kan vele aura kleuren hebben. Iedere aura kleur heeft een betekenis. Wil je graag meer weten over aura’s en de betekenis van kleuren? Of hoe je aura’s kan leren zien en voelen? Lees dan mee!

Betekenis van aura

Wanneer je mij persoonlijk vraagt wat een aura is dan zie ik dit als de energie die om iemand heen hangt. De energie die je kan vertellen hoe iemand zich als je hiervoor openstaat. Vaak straalt het van iemand af en pik je het zonder er al te veel over na te denken al op.

Of je nu in aura’s gelooft of niet, je hebt het vast wel eens meegemaakt dat je iemand energie via je gevoel waarnam en daardoor wist wat bijvoorbeeld iemands stemming was op dat moment. Dit heeft voor mij te maken met de aura, omdat het is wat iemand op dat moment uitstraalt en om iemand heen hangt. Om iemand heen hangt als een aura 🙂

Aura kleuren betekenis aura kleuren zien en voelen

Een aura kan vele kleuren hebben. De kleuren van een aura hebben ieder een andere betekenis. Wat de kleuren van een aura betekenen kun je hieronder vinden:

 • Rode aura: een rode kleur in de aura laat een sterk en avontuurlijk persoon zien. Rood staat voor levenskracht en passie. Ook staat rood voor een aardse kant of een aards persoon.
 • Oranje aura: de kleur oranje betekend dat iemand sociaal is en van mensen houd. Ook staat de kleur oranje voor onafhankelijkheid en vrijheid. Iemand met de kleur oranje in zijn of haar aura is een gevoelig en vreugdevol persoon.
 • Gele kleur aura: een gele kleur in de aura laat zien dat iemand analytische sterk is en intelligent. Mensen met de kleur geel in hun aura zijn vaak opmerkzaam en goed in zien wat anderen niet zien.
 • Groene aura: de kleur groen betekent dat iemand een liefdevol en een warm persoon is die graag geeft. Groen staat ook voor harmonie.
 • Blauwe aura: blauw is de kleur van rust en wijsheid. Een blauwe kleur in de aura van iemand geeft vaak aan dat iemand wijs is en rustig. Ook laat blauw zien dat iemand creatief is, nieuwsgierig en vernieuwend. Blauw staat ook symbool voor overgave.
 • Paarse aura: de kleur paars staat voor intuitie en spiritualiteit. Wanneer iemand de kleur paars in zijn of haar aura heeft laat dit vaak zien dat iemand intuïtief en spiritueel ontwikkeld is en een puur persoon. Paars staat ook voor wijsheid.
 • Witte kleur aura: wanneer je een witte aura om je heen hebt is de betekenis hiervan dat je een pure ziel bent. Wanneer je een witte aura bij iemand waarneemt kan dit betekenen dat deze persoon hoog ontwikkeld is en creatief. Wit is de helderste kleur en betekent zuiverheid. Een witte aura staat voor puurheid van de ziel.
 • Grijze kleur aura: een grijze aura kan laten zien dat er een energiestroom is geblokkeerd. Loslaten is dan van belang. Ook staat grijs voor groeimogelijkheden.
 • Bruine aura: een bruine kleur in de aura kan laten zien dat iemand meer zichzelf mag zijn. Dat je meer bij jezelf mag blijven.
 • Zwarte aura: een zwarte kleur aura kan betekenen dat iemand een angst heeft of emotionele pijn. Ook kan zwart staan voor een rouwproces. De kleur zwart geeft aan dat rust en herstel nodig zijn.

Aura kleuren zien

Zou je graag aura’s om mensen willen zien? En vraag je je af hoe je aura kleuren kan zien om mensen en dieren? Wanneer je graag wilt leren om energie en aura’s te zien vergt dit vaak wat oefening en geduld. Hieronder deel ik een aantal tips met je die je kunnen helpen bij het leren zien van aura’s en energievelden.

aura kleuren

Tips aura kleuren leren zien:

Wanneer je begint heb je natuurlijk een ‘proef persoon’ nodig bij wie jij kan oefenen met het zien van de aura. Vraag diegene of hij of zij tegen een witte muur willen gaan staan of zitten. Door een witte achtergrond te gebruiken zal je de kleuren en de energie makkelijker kunnen waarnemen. Wanneer je net begint is het makkelijker om zo te beginnen dan met een achtergrond die al kleurrijk is.

Spiritueel waarnemen

Neem je tijd en ga rustig ontspannen zitten en kijk naar de persoon voor je. Wanneer je kijkt probeer dan niet te veel te focussen, maar probeer als het ware te kijken via je ooghoeken. Vaak is het zo dat spiritueel waarnemen het makkelijkste gaat via dit deel van de ogen. Kijk met een ontspannen, bijna slappe blik naar het veld rondom de persoon voor je. Soms gaat het makkelijker wanneer je je blik een tijdje op een bepaald punt houd.

Je zal merken dat je na een tijde aura kleuren begint te zien. Het kan zijn dat je een gloed waarneemt of kleuren waarneemt rondom de persoon. Vaak zal je merken dat wanneer je er goed naar wilt kijken of je blik afwend om er naar te kijken je zicht weer weg is. Wees blij met elke stap! Hoe meer je oefent hoe langer het je lukt om ontspannen en toch geconcerteerd te kijken en ook te zien.

Aura voelen

aurakleuren betekenis Vele van ons voelen aura’s zonder te weten dat het om een aura of energieveld gaat. Je hebt vast wel eens gehad dat een persoon ongevraagd je energieveld binnen kwam en dit niet prettig voelde. Of dat je bijvoorbeeld per ongeluk te dicht bij iemand anders in de beurt kwam en het niet prettig voelde. Maar denk ook eens aan het voelen van energieën in een ruimte of een persoon die naast je kwam zitten en je direct de energie en de stemming ervoer van diegene.

Oefening aura voelen

Wanneer je bewust een aura wilt voelen kan je dit proberen door weer samen met een ‘proef persoon’ een oefening hiervoor te doen. Je kan deze oefening doen door jouw proef persoon te vragen te staan in een ruimte. Zorg dat er voldoende ruimte is om ruim om je proef persoon heen te staan en te lopen, zonder dat je direct in zijn of haar energieveld bent. Loop dan rustig en langzaam met ruime afstand rondom de persoon, open je handen en voel.

Voel en zoek naar de energie. Door steeds wat dichter bij te komen en te blijven voelen zal je als het goed is op een gegeven moment ervaren dat de energie dichter wordt. Dat er heel licht meer weerstand komt in je handen. Of dat je het gevoel hebt niet verder te kunnen lopen om dichter bij de persoon te komen. Dit kan je voelen in je handen of je lijf en ook kan je het via je intuitie binnen krijgen. Wanneer je dit ervaart voel je de aura van de persoon. Ook voor deze oefening die je kan helpen aura’s te voelen geldt, neem je tijd. Soms vergt het een paar keer oefenen voordat je de aura van iemand kan voelen.

Aura versterken met de engelen

Wanneer je merk dat je energie makkelijk wegvloeit kan het helpen je aura te versterken. Je kan de engelen vragen je energieveld schoon te maken en weer in balans te brengen. Hierdoor zal je energie gereinigd worden en je energie meer bij jou blijven. Er zijn verschillende aartsengelen die je om hulp kunt vragen bij het reinigen en helen van de aura om je heen. Persoonlijk werk ik graag met aartsengel Michaël. Een manier waarop je aartsengel Michaël om hulp kunt vragen om je aura te versterken is door hem gewoon te vragen wat je wilt. Je vind een voorbeeld hieronder:

 

aura reinigen en versterken

Lieve aartsengel Michaël, reinig alstublieft mijn energieveld. Haal alle energie die niet van mij is en niet bij mij hoort uit mijn aura en breng alstublieft mijn energieveld en aura weer in balans. Heel alstublieft eventuele donkere plekken met engelenlicht en laat mijn energie weer stromen en stralen. Dankjewel!

 

Ik hoop dat je wat aan dit artikel hebt gehad.

Lieve engelen groet,

Rosanne

Mag ik je nog wat vragen? Ik zou het leuk vinden van je te horen, laat gerust een reactie achter onderaan deze pagina! En voel je vrij dit artikel te delen via de social media knoppen hieronder. Ik ben je dankbaar voor je hulp!

Heb jij je al ingeschreven voor de gratis engelen nieuwsbrief? Regelmatig ontvang je dan engelen boodschappen in je postvak! Je kan je inschrijven via de button hieronder.

engelen tekens herkennen
, , , , , ,
Vorig bericht
Engelen boodschap voor maart
Volgend bericht
Praten met engelen, maak contact met jouw engelen!

Gerelateerde berichten

9 reacties. Reactie plaatsen

 • Dank je wel voor de nieuwsbrieven.

  Beantwoorden
 • Mijn kleinzoon Felix is nu 5 maanden. Van begin af aan dacht ik dat hij aura’s kon zien . Wanneer iemand hem vastnam keek hij eerst naar de persoon met zijn indringende oogjes en viel dan rustig in slaap in de armen van die persoon., zelfs in het begin als pasgeborene. Volgens iemand die ik ken worden er nu kinderen geboren die liefde moeten brengen naar de aarde; Zijn naam betekent ook ” vreugde brengend”; Hij heeft nu een heel innemende glimlach,ook via smartphone ,in deze coronatijden. Werkelijk een uitzonderlijk lieve baby die ook wel eens huilt om zijn flesje.

  Beantwoorden
 • Lieve Rosanna, vindt het heerlijk om jou artikelen te lezen. Heb het op het moment heel erg nodig om de bevestiging te lezen/ horen dat ik al die jaren niet gek ben, maar omgeven wordt door vele engelen. Dat wat ik voel ,hoor ,ruik en zie echt tekens zijn van de engelen om mij heen. En dat ze mij echt helpen om de dingen in mijn leven te veranderen. Dank je wel

  Beantwoorden
  • Rosanne - Het engelen dagboek
   17 mei 2020 10:34

   Dankjewel voor je lieve reactie Renate! Heel graag gedaan en laat je niet gek maken door de buitenwereld, heb vertrouwen in jezelf, in dat wat jij ervaart, voel en ziet ♡♡

   Liefs Rosanne

   Beantwoorden
 • Ik kan van kleins af aan al aura’s zien. Maar ik zie geen kleuren. Ik zag bijvoorbeeld bij docenten die voor de klas stonden (voor een witte muur) vaak een gloed om zich heen. Maar die was altijd wit. Volgens mij zag ik het ook niet bij elke docent of persoon. Ik zag nooit kleuren en probeer te oefenen maar ik kan nog steeds geen kleuren zien. Dit artikel heeft wel een beetje geholpen want ik moet dus oefenen. Maar hoe zorg ik er (nog) beter voor dat ik kleuren kan gaan zien

  Beantwoorden
  • Rosanne - Het engelen dagboek
   4 december 2020 14:15

   Hoi Femke,

   Helaas is er ( naar mijn weten ) niet echt een andere manier om snel kleuren te leren zien dan oefenen met kijken. Ik kan je dan ook alleen maar zeggen neem je tijd en heb vertrouwen in dat wat je nu al mag zien ♥️

   Liefs Rosanne

   Beantwoorden
 • Hallo allereerst bedankt voor uw mooie site ik zie wel aurakleuren maar op een andere manier dan vele alleen ik kan bijna nergens vinden wat de kleuren wil zeggen ,wat het allemaal betekend er is wel een site waar ik veel geleerd heb maar wil meer leren over de betekenis van de kleuren Staat dat ook in uw boek zoja wat kost die ?? Bv wat u over de kleuren schrijft is prachtig

  Beantwoorden
 • Ineke de Jong
  22 mei 2021 00:46

  Mooi om te lezen over de aura’s. Dank je wel! Groet Ineke.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu