Bergkristal, de werking en betekenis van deze edelsteen!

Bergkristal betekenis en werking

bergkristal

Een bergkristal is een prachtige licht brengende edelsteen en is kleurloos tot witachtige van kleur. Het is een kwarts soort die meestal gevonden wordt in de Alpen, India, Brazilië en ook in Madagascar. De naam bergkristal komt van het Griekse woord: krystallos, de betekenis hiervan is: helder ijs. Het is een hele fijne steen om bij je te hebben wanneer je je graag verbind met het licht! Lees je mee?

Werking bergkristal

Een bergkristal heeft vele prachtige eigenschappen. Zo heeft het een versterkende helende werking op wondgenezing, ondersteund het herstel van zweren en ontstekingen en kan deze steen helpen bij het verzachten van rugklachten. Ook beschermt deze kwarts tegen straling. Maar naast de ondersteunde eigenschappen voor ons fysieke lichaam heeft de bergkristal ook energetisch vele ondersteunde eigenschappen.

Inzicht en helderheid

Zo brengt een bergkristal inzicht en helderheid. Helderheid in de vorm van beter besluiten kunnen nemen, meer inzichten in je gevoelens en ook meer helder krijgen wat je voelt. Ook kan een bergkristal je blik op de energetische wereld helderder maken en je hierover inzichten geven. Doordat een bergkristal licht in zich draagt en je kan verbinden met het licht helpt het je intuïtieve inzichten beter te ontvangen. Wanneer je je intuïtie wilt ontwikkelen is het dan ook een mooie steen om bij je te dragen. Het versterkt je aura en beschermt je energie. Het kan blokkades opheffen en je energie weer laten stromen.

Hoe kan je een bergkristal gebruiken?

bergkristal Je kan een bergkristal op vele manieren gebruiken. Doordat deze edelsteen de energie verhelderd en licht draagt is het een prachtige steen om te gebruiken tijdens meditaties. Zo kan je de steen dan bij je in de ruimte zetten of ook op je lichaam dragen bijvoorbeeld in je zak of als sieraad.

Ook kan je de steen bij je dragen als je je energieveld wilt beschermen, inzicht in je gevoelens wilt krijgen of je intuïtieve inzichten wilt versterken. De steen zal je dan kunnen helpen meer inzicht te krijgen, beter besluiten te kunnen maken en je energie meer te laten stromen.

Wanneer je de steen wilt gebruiken om een ruimte ‘lichter’ te maken, leg de steen dan intuïtief op een plek die jij passend vind. Voor een bergkristal die beschermt tegen straling zou je deze eventueel onder je bed kunnen neerleggen of in de buurt voorwerp wat straling afgeeft.

Bergkristal reiningen

Heb je een mooie een bergkristal gevonden die je graag energetisch en spiritueel wilt gebruiken, dan is het belangrijk dat je hem voor je ermee aan de slag gaat reinigt. Het is zo dat een steen energie opneemt wanneer je deze vast heb. Je kan je voorstellen dat vele mensen de steen al vast hebben gehad voordat deze bij jou zijn plek vond. Reining daarom je bergkristal eerst voor je ermee aan de slag gaat. Je kunt dit op verschillende manieren doen, je vind ze hieronder.

Stromend water

Houd jouw steen voor een aantal minuten onder koud stromend water. Voel intuïtief wanneer het voldoende is, meestal heeft het een paar minuten nodig.

Met zeezout

Wanneer je jouw steen wilt reinigen dan kan je hiervoor zeezout gebruiken. Dit kun je doen door je edelsteen in een bakje vol los zeezout te leggen. Laat de steen daar zeker voor een aantal uur in liggen. Je kan de steen ook onderdompelen in water met zeezout om de energie te zuiveren, spoel even af met koud water en laat de steen daarna drogen.

bergkristal

Wierook of Salie

De rook van zuivere wierook of van salie is ook een fijne manier om edelstenen mee te reinigingen. Door een edelsteen door de rook van wierook of salie te halen wordt jouw steen gezuiverd. Voel ook bij deze manier van reinigingen intuïtief wanneer het genoeg is.

Aarde

Je kunt je bergkristal ook reiningen met de energie van moeder aarde. Door jouw steen voor minimaal 24 uur in de aarde te begraven zal moeder natuur de steen voor je zuiveren. Maak de steen daarna voorzichtig schoon en ga met een schone steen aan de slag!

In een amethist geode

  Heb je een amethist geode? Dan is dit ook een fijne manier van zuiveren. Je kunt dan je bergkristal reiningen door deze in de geode te leggen en de geode zijn werkt te laten doen. De reinigende werking van de amethist zal je steen zo helemaal zuiveren van alle energieën.

Opladen bergkristal

bergkristal Wanneer je steen ‘schoon’ is kun je hem weer opladen voor gebruik. Zo kun je een bergkristal opladen door deze in het licht van de volle maan neer te leggen. Door je steen buiten in het maanlicht neer te leggen zal deze weer helemaal opgeladen worden. Je kunt je steen ook op een vensterbank neerleggen waar het maanlicht op zal schijnen. Het directe maanlicht buiten is het meest krachtigst maar wanneer buiten neerleggen niet mogelijk is, is neerleggen in de vensterbank ook een fijne manier om je bergkristal op te laden.

De bergkristal en engelen

De bergkristal is echt een hele fijne steen wanneer je met de engelen werkt omdat het de energie in ruimtes verhoogd en je helderheid ondersteund. Het is een fijne steen om bij je te hebben tijdens contact met de engelen en ook wanneer je graag meer contact en verbinding met het licht wilt. Deze steen wordt niet voor niets de drager van het licht genoemd!

Ik hoop dat je wat aan dit artikel hebt gehad! Laat onder aan dit artikel gerust een berichtje achter, ik vind het altijd leuk van je te horen. En als je het leuk vindt helpt mij gerust door dit artikel te delen op social media via de knoppen hieronder, dankjewel!

Warme engelen groet,

Rosanne

Wil je graag elke maand een engelen boodschap in je postvak ontvangen? Je kan je hieronder GRATIS inschrijven. Elke maand ontvang je dan een engelen boodschap in je postvak! ♥

engelen tekens herkennen
, , , , ,
Vorig bericht
Engelen boodschap voor april
Volgend bericht
Engelen boodschap voor mei

Gerelateerde berichten

4 reacties. Reactie plaatsen

 • Goedemorgen Roseanne,
  Ik erg geïnteresseerd in de bergkristallen, die heb ik ook.
  Maar hoe vaak moet die reinigen, als ik hem in de broekzak bij me draag?
  Groetjes,
  Rita

  Beantwoorden
  • Rosanne - Het engelen dagboek
   28 april 2020 11:20

   Hoi Rita,

   Wat ik zelf altijd doe is hierin mijn gevoel volgen. Wanneer ik merk en voel dat de steen vol zit, dan word het tijd de steen weer te reiningen en op te laden. Wat ik ook altijd fijn vind om te doen is de stenen die ik bij me draag te reinigen wanneer ik op drukke of zware plekken qua energie ben geweest.

   Volg en vertrouw je gevoel, en vraag gerust de engelen om hulp als je dit lastig vind. Je kan ze bijvoorbeeld vragen je intuïtief te herinneren aan het moment wanneer jouw stenen gereinigd mogen worden.

   Ik hoop dat je hier iets aan hebt!

   Liefs Rosanne

   Beantwoorden
 • Hoi Rosanne!
  Ik vroeg me af of je wanneer je zout gebruikt om je stenen te reinigen het daarna bruikbaar blijft of houd het zout de negatieve energie vast? Dankje!
  Liefs Loe

  Beantwoorden
  • Rosanne - Het engelen dagboek
   14 mei 2020 10:07

   Hoi Loe,

   Wanneer je zout wilt gebruiken voor het reinigen van je stenen is denk ik een beetje afhankelijk van je voorkeur. Zelf zie ik zout een beetje als een grondige reiniging. Houd wel goed in de gaten dat niet alle stenen tegen zout(water) kunnen.

   Wanneer je zoutwater gebruikt zal je dit minder goed kunnen hergebruiken. Dit omdat het water wel ververst moet worden na de reiniging. Wanneer je droog zout gebuikt kan dit vaker gebruikt worden. Vertrouw hierbij op je gevoel. Maak er contact mee om te voelen of het zout vervangen mag worden, omdat het ‘vol’ zit.

   Een fijne manier om je stenen veilig met droog zout te reiningen is door twee kommen (van een zuiver mogelijk materiaal) te gebruiken. In de onderste kom doe je dan een laagje zuiver zout. Zet een andere kom hier bovenop en leg je steen dan in de bovenste kom. Zo komt je steen niet direct met het zout in aanraking en zal het toch gereinigd worden.

   Ik hoop dat je hier iets aan hebt!

   Warme engelen groet,
   Rosanne

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu