Beschermengel, leer je persoonlijke engel kennen!

Wie is mijn beschermengel? beschermengel

Een beschermengel is een engel die gedurende je hele leven bij je is. Je hier op aarde beschermt, liefdevolle energie stuurt en altijd over je waakt. Iedereen heeft één of meerdere beschermengelen om zich heen. Beschermengelen zijn liefdevolle energetische lichtwezens die jouw graag helpen en begeleiden tijdens jouw leven op aarde. Wil je jouw beschermengel leren kennen of meer weten over beschermengelen? Lees dan mee!

Persoonlijke beschermengel

Ieder mens heeft een persoonlijke beschermengel. Een engel die nooit van je zijde wijkt gedurende je leven op aarde. Zelfs voordat je naar aarde kwam was jouw beschermengel al bij je om je begeleiden tijdens deze reis. Wanneer we weer terug keren naar het licht zal onze beschermengel ons ook op deze reis weer begeleiden. Je kunt je beschermengel zien als een begeleider, een vriend en een raadgever. Naast dat jouw engel gedurende je leven met je mee loopt en nooit van je zijde zal wijken steunt jouw engel je ook waar kan. Het is wel aan ons zelf om de steun en de liefde die we krijgen om te merken, er open voor te staan en er wat mee te doen.

Iedereen heeft engelen om zich heen

Of je nu in engelen gelooft of niet, iedereen heeft engelen om zich heen. Ieder mens en levend wezen heeft dan ook één of meerdere beschermengelen. Je kunt er één hebben of meerdere, dit is per persoon verschillend. Dit heeft te maken de levenslessen en onze uitdagingen en de groeimogelijkheden voor onze ziel die we tegen komen hier op aarde. Hoe meer we te leren hebben hoe meer engelen we nodig hebben. Want wat voor mensen geldt, dat iedereen iets heeft waar hij of zij goed in is dat geldt ook voor engelen.

Ze sturen je altijd liefdevolle energie 

Zo kan het zijn dat je op verschillende vlakken hulp en begeleiding kunt gebruiken, wanneer dit zo is dan zal je ook meerdere engelen om je heen hebben. Engelen die zich ieder met hun specialiteit inzetten om je de ervaringen te laten op doen waarvoor onze ziel voor naar aarde kwam en je daarbij te helpen en te ondersteunen. Helaas zijn niet alle ervaringen leuk, dat weten ook onze engelen. Onze engelen weten dat het leven op aarde niet altijd een pretje is en doen dan op de achtergrond altijd hun best je te ondersteunen, je liefde te sturen en te laten weten dat ze je willen helpen.

Contact maken met je beschermengel beschermengel

Wil je jouw beschermengel graag leren kennen en zou je graag contact willen maken met je beschermengel? Weet dan dat jouw beschermengel graag met je communiceert. Je beschermengel kent jou, jouw levenspad en jouw reis. Wanneer je contact legt met je engelen zijn ze dan ook vaak ontzettend blij, omdat ze hun taak zoals wij mensen zijn voor de engelen beter kunnen helpen en begeleiden. En ‘hun taak’ klinkt misschien een beetje gek, maar dit is wel hoe het is. De engelen die bij jouw zijn hebben de taak gekregen je te begeleiden, je te beschermen en te helpen waar kan. Vaak doen onze beschermengelen van alles op de achtergrond zonder dat wij het doorhebben. Ze sturen ons boodschappen via ingevingen en andere engelen tekens en wachten totdat wij hen om hulp vragen.

Hulp

Onze beschermengelen kunnen ons vaak niet helpen totdat wij hen om hulp vragen. Engelen helpen waar ze kunnen, maar zonder onze vrije wilt te schenden. Wanneer je hulp wilt ontvangen van de engelen is het dan ook belangrijk om te weten dat ze pas echt aan de slag kunnen als je hen om hulp vraagt!

Je beschermengel leren kennen beschermengelen

Ondanks dat onze beschermengelen altijd bij ons zijn kennen we ze vaak niet. Toch kan je jouw beschermengel leren kennen. Je zal zien wanneer je de tijd neemt om vertrouwt te raken met jouw engelen om ze te leren kennen en om te ontdekken hoe ze met je communiceren, je er hele waardevolle vrienden bij krijgt! Net als met ‘gewone’ vrienden heeft ook dit vaak wat tijd nodig. Door regelmatig contact te leggen met jouw engelen zal je zien dat jullie vriendschap steeds beter wordt en ook dat je de hulp van je engelen beter gaat herkennen en je regelmatig boodschappen kunt ontvangen van de engelen de jou helpen met jouw leven en keuzes hier op aarde. Hieronder reik ik je een aantal oefeningen en tips aan die jouw kunnen helpen om contact te maken met jouw engelen en zo je beschermengel te leren kennen.

De naam van je beschermengel

Het is fijn om te weten met wie je communiceert en de naam te kennen van jouw engel. Zo weet je wie je om hulp kunt vragen en tegen wie je praat. Je kunt je beschermengel vragen om zijn of haar naam. Voordat we dit gaan doen is het belangrijk om aartsengel Michael te vragen om zijn bescherming. Wanneer je dan contact legt met jouw engelen weet je zeker dat je enkel zuivere engelen energie door zult krijgen. Vraag Michael dan ook altijd om zijn bescherming voordat je een gesprek met je engelen wilt voeren waarbij je antwoorden van je engel wilt ontvangen.

Voor we gaan beginnen

Wellicht lees je deze oefening door en wil je de oefening doen op een ander tijdstip en misschien wil je direct aan de slag. Wanneer je direct aan de slag wilt, zoek dan even een rustig plekje waar je even zonder afleiding kunt zitten en waar je niet gestoord wordt. Zorg dat je lekker zit en ben en papier bij de hand hebt. Voel je dat je wat water nodig hebt of iets anders pak dit er dan bij. Dan gaan we rustig beginnen.

Ontspan

Ga lekker zitten en adem een paar keer diep in en uit. Kom even tot je zelf. Adem rustig en aandachtig in en uit en doe dit totdat je voelt dat je wat meer ontspannen bent. Wat ook kan helpen is je handen op je buik leggen en naar je handen toe te ademen. Dit ontspant en je maakt direct contact met jezelf, waardoor het makkelijker wordt boodschappen te ontvangen van je engelen. Ben je wat meer ontspannen? Laten we dan aartsengel Michael vragen om zijn hulp en bescherming.

Bescherming van aartsengel Michael beschermengel

De volgende woorden kun je gebruiken om aartsengel Michael te vragen om je te beschermen gedurende je gesprek met jouw engelen. Je kunt Michael hardop of in gedachten om hulp vragen, doe wat voor jou prettig voelt. 

Lieve aartsengel Michael, wil je mij tijdens mijn gesprek met mijn beschermengel beschermen met jouw blauwe krachtige engelen energie. Laat alstublieft alleen zuivere engelen energie door en help mij de stem van mijn engel te herkennen. Dankjewel!

De naam van je beschermengel vragen

Weet dat wanneer je met engelen praat en communiceert de engelen via ingevingen, beelden en gevoelens met je communiceren. Je kunt een beeld te zien krijgen, een inzicht ingefluisterd krijgen of een gevoel, er is van alles mogelijk. Hoe je een gesprek met je beschermengel ervaart is heel persoonlijk en per persoon verschillend. 

Vraag dan het volgende aan je engel door dit hardop of in gedachte te vragen: Lieve beschermengel, vertel me alstublieft je naam. Klinkt misschien wel heel makkelijk en simpel en dat is het ook! Wel is het nu aan jou om je engelen te horen en hun boodschap te ontvangen. Dat vergt soms wat oefening en wat tijd. Tijd om de stem van je engelen te leren herkennen. Wanneer er een naam van je beschermengel bij je binnenkomt, vraag je engelen dan gerust om een bevestiging. Je kunt je engelen vragen je een teken te sturen dat de naam die je door heb gekregen klopt. Houd daarna je ogen en oren open voor de komende dagen voor het teken van je engel.

Praten met je beschermengel

Praten tegen je beschermengel kan heel helend en heel fijn zijn. Je hart luchten bij iemand die je door en door kent is wij mensen zo nu en dan gewoon even nodig hebben. Hoe meer je durft te delen, hoe meer je open gaat staan voor je engelen en hoe meer je hun leiding zult gaan herkennen. Weet dan ook dat je op ieder moment van de dag tegen jouw beschermengel kunt praten. Je engelen horen en luisteren altijd naar je. Weet ook dat je op ieder moment je engelen om hulp kunt vragen, ze staan altijd voor je klaar!

Wanneer je antwoorden van je beschermengelen wilt ontvangen op vragen die je hebt weet dan dat je die altijd kunt stellen. Vraag Michael vooraf om zijn bescherming en ga rustig zitten terwijl je jouw vragen stel aan je beschermengel. Ze zullen je altijd antwoord geven, het is aan ons de antwoorden op te pikken! Je beschermengel helpt je graag en wijst je graag de goede richting.

7 Tekenen dat je beschermengel dicht bij je is persoonlijke engel

Je kunt aan verschillende dingen merken dat je beschermengel bij je is. Zo zijn er vele engelen tekens waaraan je kunt herkennen dat er engelen en beschermengelen in de buurt zijn, maar ook kan jouw beschermengel een eigen manier van communiceren hebben. Je kunt aan deze tekens herkennen dat je beschermengel dicht bij je is.

Vonken van licht

De meeste mensen zien engelen als vonken van licht in hun ooghoeken. Wanneer je dit ziet en je er op wilt focussen om zo deze prachtige fonkelende lichtjes eens goed te kijken dan zijn ze weg! Zie jij wel eens vonken of kleine flitsen van licht, weet dan dat het engelen zijn die je ziet. Je beschermengel is dan bij je in de buurt! Je kan de vonken en de stippen van licht in allerlei kleuren waarnemen. 

Warmte

Voel je ineens een warme energie om je heen die je een gevoel van geborgenheid, rust en vrede geeft? Grote kans dat dit je beschermengel is die liefde stuurt.

Ingeving

Vele van ons krijgen regelmatig ingevingen zonder te weten waar die ingevingen nou eigenlijk vandaan komen. Vaak zijn ze er zomaar ineens uit het niets. Weet dan dat je engelen je via ingevingen hun boodschappen influisteren en je via die weg proberen te helpen.

Liefdevolle energie van je beschermengel

Wordt je wel eens uit het niets overspoeld met een gevoel van liefde? Weet dan dat je beschermengel je liefde stuurt en dicht bij je is. De energie van je beschermengel is één en al liefde en je beschermengel voelt voor jou ook één en al liefde. 

Nevel zien

Verschijnt er wel eens een soort nevel aan je terwijl je gewoon op de bank zit of wanneer je buiten loopt terwijl er buiten geen neven te bekennen is? Weet dat dat je engelen kunt waarnemen als nevel. En dat je beschermengel bij je is!

Veertjes

Engelen staan bekend om de veertjes die ze voor ons achter laten als teken dat ze bij ons zijn. Veertjes van engelen kun je overal tegen komen en geven je vaak vertrouwen, bevestiging en energie. Weet dan dat veertjes op de meest onverwachte plekken cadeautjes zijn van je beschermengel die je laat weten dat hij of zij er is.

Gevoel van een hand op je schouder

Heb je weleens een warme hand op je schouders gevoeld terwijl er geen mensen bij je in de buurt waren? Weet dat dat engelen je op die manier steun kunnen geven en kunnen laten weten dat ze bij je zijn!

Beschermengelen en overleden dierbaren beschermengel

‘Zijn mijn overleden dierbare mijn beschermengelen?’ Dat is een vraag die ik vaak krijg. Dit is niet zo, hoe het wel zit leg ik je hieronder uit.

Voordat je verder leest wil ik je eerst dit meegeven: Ik snap de gedachte over overleden dierbare die nu engelen zijn en het is ook een mooie gedachten om te hebben, maar wanneer wij overlijden worden we geen beschermengelen. Begrijp me niet verkeerd ik snap je gedachte helemaal en wil deze dan ook niet verstoren wanneer deze jou rust en heling brengt. Het is helemaal oké en aan jou om jouw overleden dierbare jouw engelen in de hemel te noemen. 

Lichtwezens

Engelen hebben geen leven op aarde gekend net zoals wij dat nu hebben. Engelen zijn dan ook andere wezens dan wij mensen, het zijn lichtwezens, pure liefdevolle energie en boodschappers van god. Wij mensen hebben een stoffelijk lichaam en wanneer we overgaan laten we dit weliswaar achter maar worden we geen engelen. Wanneer wij overlijden en onze ziel nog meer mag leren dan zal onze ziel uiteindelijk weer terugkeren naar aarde voor een nieuw leven vol lessen. Wanneer we simpel gezegd ‘uitgeleerd’ zijn kunnen we wel een gids van iemand op aarde worden. Mensen die gids worden zijn vaak oude zielen die al vele levens hebben gehad. 

Omringd door engelen

Wellicht is het een fijne en mooie gedachten dat onze overleden dierbare dan misschien wel geen beschermengelen zijn maar wel omringd worden door vele engelen. Vele engelen die onvoorwaardelijk van onze dierbare houden net zoals wij altijd zullen blijven doen. Wil je meer lezen over het verschil over engelen en gidsen dan vind je dit artikel wellicht ook interessant: Het verschil tussen engelen en gidsen.

beschermengelAls laatste wil ik je meegeven dat je beschermengel er altijd voor je is. Je bent nooit alleen, wanneer je jezelf alleen voelt praat dan gerust met je engelen en deel je gevoelens. Vraag hen je te helpen en sta open voor hun leiding. 

Ik hoop dat je wat aan dit artikel hebt gehad en dat ik je wat meer heb kunnen vertellen over beschermengelen. Laat onder aan dit artikel gerust een berichtje achter, ik vind het altijd leuk van je te horen. En als je het leuk vindt helpt mij gerust door dit artikel te delen op social media via de knoppen hieronder, dankjewel!

Liefs Rosanne

Heb jij je al ingeschreven voor de gratis engelen nieuwsbrief? Regelmatig ontvang je dan engelen boodschappen in je postvak! Je kan je inschrijven via de button hieronder.

engelen tekens herkennen
, , ,
Vorig bericht
Engelenkaart trekken voor jezelf
Volgend bericht
Witte veertjes op je pad, wat betekent het?

Gerelateerde berichten

23 reacties. Reactie plaatsen

 • Ontroerend artikel Rosanne, met tranen gelezen en de naam van mijn Beschermengel gevraagd..er komt hopelijk een antwoord.
  Dat mijn dierbare man geen Engel in de Hemel is kan wel kloppen…hij was een Engel op Aarde en zijn liefde draag ik met mij mee tot we weer samen zijn..

  Beantwoorden
  • Rosanne - Het engelen dagboek
   5 augustus 2019 18:16

   Wat mooi en liefdevol verwoord Marieke!

   Ik hoop dat je snel de naam van je beschermengel mag ontvangen. Vanaf hier heel veel liefde en licht gewenst!

   Liefs Rosanne

   Beantwoorden
 • Dankjewel Rosanne , wat een mooi artikel. Zelfs bij het lezen ervan wordt ik overstelpt met een warm gevoel en een intense liefdevolle energie. Zelf vind ik regelmatig mooie witte veren terug, zelfs in mijn woonkamer ?

  Beantwoorden
  • Rosanne - Het engelen dagboek
   17 augustus 2019 10:58

   Bedankt voor je lieve reactie Christiane.
   Wat fijn om te horen dat de liefdevolle energie voelbaar is en wat een mooie tekens mag je van jouw beschermengelen ontvangen, geniet ervan!

   Liefs Rosanne

   Beantwoorden
   • Hoi Rosanne, wat een mooi artikel. Ik ben zelf op een ontdekkingstocht over wie ik nu ben en waarom ik ben wie ik ben. Hopelijk kunnen de engeltjes mij helpen. Ik sta ervoor open.

    Beantwoorden
 • Lieve allen ik roep regelmatig de Engelen op ,Ze helpen me meestal .Ik vind regelmatig veertjes ,ik ruik soms een lekkere geur ,hopelyk kryg ik goede hulp by myn dochter ,dat er een grootse verandering komt in haar leven ,DANK u Engelen .

  Beantwoorden
 • Silvia Minneboo
  23 februari 2020 21:42

  Hallo

  Ik heb mijn gids mogen ontmoeten! Heel bijzonder. Ik weet ook zijn naam en dat praat makkelijker?
  Nu weet ik echt tegen wie ik altijd al praatte! ❤

  Beantwoorden
 • Lieve Rosanne, vanmorgen heb ik een engelen kaartje op Facebook gedeeld en mocht er een van iemand ontvangen!
  Er werd ook een vraag gesteld over wie of wat engelen nou zijn. Al googled vond ik antwoorden op jou site en heb het meteen gedeeld. Dank voor je mooie uitleg! ?

  Beantwoorden
 • Beste Rosanne. Na echt vreselijk veel ongelukkige jaren van heel veel erge ziektes zijn er meerde engeltjes om mij heen. Mijn ex man heeft in 2014 tijden mijn zware hersenbloeding een foto gemaakt toen ik in coma lag. Er stond een hele grote waas, witte schom over de beste van mijn bed. Heel vaak praat ik met mijn overleden ouders en broer, jammer dat ze niet mijn bescherm engelen zijn. Ik ga Michael zeker vragen wie het is. Vandaag op de grond in mijn appartement een veer op de grond wat eindelijk niet mogelijk is, maar hij ligt er en ik zal het bewaren als teken om mij en mijn dochters en mijn kleinzoons te helpen.
  Ik heb dit met een warm gevoel gelezen en ook meegedaan, ja ik ben heel veel wijzer en geeft mij een rustig gevoel. Hartelijk dank Rosanne voor alles. Carpe Diem ??

  Beantwoorden
  • Rosanne - Het engelen dagboek
   3 augustus 2020 18:21

   Dankjewel voor het delen van jouw ervaringen Hilde ❤
   Vanaf hier wens ik je veel liefde en licht toe!

   Een liefdevolle engelen groet,
   Rosanne

   Beantwoorden
 • Hoi Rosanne,

  Ik zou heel graag contact willen leggen met mijn beschermengel. Maar toen ik naar de naam vroeg beschreven in jouw stappen hierboven merkte ik dat ik een beetje angstig werd. Bang zelfs. Gebeurt dat vaker?

  Liefs

  Beantwoorden
  • Rosanne - Het engelen dagboek
   26 augustus 2020 11:29

   Hoi E,

   Ik heb nog niet vaker gehoord dat de oefening een angstig gevoel bracht. Heb je aartsengel Michael om bescherming gevraagd en gevraagd enkel liefdevolle energie door te laten? Neem wel echt de tijd voor de oefening, volg je eigen gevoel en dat wat voor jou goed voelt ❤

   Liefs Rosanne

   Beantwoorden
 • Sinds kort ben ik erg geïnteresseerd in engelen en dit artikel heeft me heel wat verder geholpen… Ik vroeg me af of er nog andere manieren zijn om tegen engelen te praten. Moet men spreken (luidop of in stilte) of kan men ook via een brief in contact komen met zijn/haar beschermengel?

  Beantwoorden
  • Rosanne - Het engelen dagboek
   27 augustus 2020 13:38

   Ja, hoor Cynthia je kan zeker een brief schrijven voor je beschermengel om contact te maken. Volg daarin gerust je eigen gevoel ❤

   Een liefdevolle groet,
   Rosanne

   Beantwoorden
 • Lieve Rosanna,

  Mijn lieve zoon is overleden toen hij 2,5 jaar was. Nu inmiddels 4 jaar geleden. Voor mij is hij wel mijn beschermengel♥️♥️♥️

  Liefs Sibel

  Beantwoorden
  • Rosanne - Het engelen dagboek
   31 augustus 2020 20:21

   Dat snap ik helemaal lieve Sibel ♥️ Vanaf hier heel veel liefde en licht gewenst

   Liefs Rosanne

   Beantwoorden
  • Lieve Rosanna,

   Ik vind het een heel mooi artikel. Alleen dat een overleden dierbare geen beschermengel kan zijn snap ik niet helemaal. Ik voel mijn oma elke dag naast me, ik geloof er wel in dat zij mijn beschermengel is. Maar vraag me dus wel een beetje af hoe het zit?

   Liefs,

   Siobhan

   Beantwoorden
   • Rosanne - Het engelen dagboek
    26 oktober 2020 08:14

    Lieve Siobhan,

    Wat mooi om te horen dat je de aanwezigheid van je oma elke dan mag ervaren ♡

    Het kan heel goed dat zij je beschermd en helpt, in die zin zou je het kunnen vergelijken met de hulp van je beschermengel. Alleen de beschermengelen als ‘wezens’ zijn niet hetzelfde als een overlede dierbare. Ik begrijp dat het een verwarrend onderwerp is, maar ik denk dat je het kan zien als een verschil in het soort wezen. Maar dit verschil betekent niet dat beide wezens je niet allebei kunnen beschermen, helpen en bij je kunnen zijn.

    Ik hoop dat dit het beter te begrijpen maakt. ♡

    Een liefdevolle groet,
    Rosanne

    Beantwoorden
 • Vanmorgen voelde ik onverwacht een heel diep en warm gevoel van liefde in mij, voor mij. Dit heb ik nooit eerder zo ervaren en het maakte me blij en verdrietig. Sindsdien heb ik een intense dag, vol tekens en bijzondere gebeurtenisjes. Ik voel dat ik niet alleen ben en dat is vooral wat ik nu nodig heb. Dat er zoveel op 1 dag kan gebeurt voelt overweldigend en moeilijk te bevatten. Ik ben op zoek naar liefde en compassie voor mij zelf en ontvang dit!
  Ik dank je voor je verhelderende verhaal, het is begrijpelijker voor me nu en geeft me een comfortabeler gevoel erover.

  Beantwoorden
 • Echt heel mooi 💕 ik heb wel eens gehoord dat je beschermengel je hand dicht kan doen om te weten of hij echt bij je is als je dat vraagt is dat echt waar ?

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu