Bestaat toeval? De engelen over toeval..

Vraag jij je af of toeval bestaat? bestaat toeval

Bestaat toeval? Vraag jij jezelf regelmatig af of alles een reden heeft en of dat toeval nou wel of niet bestaat? Wat is toeval eigenlijk? En wanneer is iets meer dan toeval? Toeval betekent ook wel dat er verschillende gebeurtenissen plaatsen vinden zonder dat er een doeloorzaak voor de vinden is. Oftewel er gebeuren meerdere dingen waarvan het lijkt als of het allemaal met elkaar te maken heeft of ‘gewoon wel erg toevallig’ is dat het allemaal bijna tegelijkertijd gebeurt. Afhankelijk of jij in toeval gelooft kan toeval gewoon één gebeurtenis zijn, meerdere gebeurtenissen zijn of een situatie zijn die samen komt. Ben je nieuwsgierig wat de engelen zeggen over toeval? Lees dan mee! 

Bestaat toeval?

Mijn persoonlijke mening is dat toeval niet bestaat. Ik geloof dat alles een reden heeft. Ook wanneer we totaal niet begrijpen waarom iets gebeurt. Mijn eigen ervaring heeft mij geleerd dat wanneer iets te toevallig lijkt, er altijd een boodschap achter zit. Wanneer een boodschap nog niet duidelijk is voor mij, wordt op een of anderen manier na verloop van tijd de boodschap altijd duidelijk wanneer ik daar klaar voor ben. 

Naast mijn eigen ervaring met ‘toeval’, weet ik ook hiel diep in mijn hart dat toeval niet bestaat en alles verbonden is met elkaar. Ik voel dit in elke vezel van mijn lijf en kan dan ook niet anders dan dit als mijn waarheid te zien. Voor mij bestaat toeval niet! Ook de engelen hebben me al vaak laten weten dat dingen met een reden gebeuren. Hoe vervelend ze soms ook zijn. Ze hebben me laten weten dat synchroniciteit hiervan ook een heel mooi voorbeeld is.

De engelen over toeval bestaat toeval

De engelen hebben het regelmatig over waarom dingen gebeuren en ons onbegrip hierover. Ze weten dat de dingen die in ons leven gebeuren hier op aarde zeker niet altijd makkelijk zijn voor ons. Naast dat ze ons dan ook heel graag liefde sturen en op hun manier hun best doen om ons te ondersteunen waar kan, kunnen ze alles wat gebeurt in ons leven niet weg nemen. Ik zeg wel vaker de engelen helpen ons graag, maar kunnen ons leven niet voor ons leven. Ze willen ons dan ook graag laten weten dat toeval niet bestaat. Alles heeft een reden. Hoe hard en hoe vervelend sommige lessen ook zijn.

De engelen willen ons mee geven dat wanneer we niet begrijpen waarom dingen gebeuren, we ons aardse denken mogen proberen los te laten en met ons hart naar een situatie te kijken. Vaak zijn de zwaarste dingen, de dingen waar we achteraf het meeste van hebben geleerd. Wanneer jij je af vraagt: ‘is het gewoon toeval dat dit gebeurt?’ of ‘wat zit er achter?’ Probeer dan je ego zo veel mogelijk los te laten.

Toeval kan natuurlijk ook heel positief zijn!

Wanneer het lijkt of alles je mee zit en je bijna gaat denken dat je door de engelen en het universum geholpen wordt, weet dan dat toeval niet bestaat! Je wordt geholpen en begeleidt als je ervoor open staat. Wanneer je jouw zielenpad volgt en doet wat je hier mag leren en doen, lijkt het soms of toevallig alles mee zit en er deuren voor je open gaan! Vertrouw dan op je hart, je hart weet vanbinnen dat het geen toeval is! Wanneer je meer wilt weten over waarom het soms lijkt alsof engelen ons niet helpen, lees dan ook eens de blog die ik schreef over: Engelen helpen toch altijd?

Synchroniciteit

Het begrip van synchroniciteit werd door C.G. Jung geven aan voorvallen die ‘toevallig’ waren en waarvan het voelde alsof het zo mocht zijn. Je kent het wel, dingen die op zijn plek vallen en situaties die onverwacht heel mooi samen komen. Synchroniciteit voelt vaak bijzonder! Het levert vaak gedachten op als: ‘dat is bijna te toevallig’ of als ‘dit is bijzonder, het heeft vast zo moeten zijn’. Wanneer je een Synchroniciteit ervaart voel je vaak vanbinnen dat je een geschenk ontvangt van de bron. Echter is ons hoofd er vaak heel goed in om dit af te doen als verzinsels. Dit omdat we met ons hoofd niet altijd kunnen begrijpen hoe dit nou kan. Durf voorbij logica te kijken en accepteer dat wij mensen (nog) niet alles begrijpen. Wanneer we iets niet begrijpen betekent het toch niet dat het niet kan? Sta ervoor open en laat je verwonderen!

Alles heeft een reden

bestaat toeval

Niet alles ligt al vast. Wel geloof ik dat alles een reden heeft. Wij hebben als mens een vrije wil, wij bepalen zelf wat we doen en welke keuzes we maken. Wel ligt jouw zielendoel vast en oftewel hetgeen wat je hier op aarde mag leren. Je hebt hier immers voor gekozen voordat je als mens naar aarde kwam. Hoe je jouw pad bewandelt is aan jou. Of je op zoek gaat naar jouw zielendoel is aan jou.

Wel gebeuren er dingen in ons leven die ons helpen te groeien op de manier die we voor we naar aarde kwamen hebben afgesproken. Dit roept soms veel weerstand op bij mensen die daardoor kwaad worden op het leven en denken: ‘Ja, maar ik heb hier echt niet zelf voor gekozen.’ Maar weet dan dat je zonder die soms hele zware leermomenten nu niet gegroeid was als ziel tot wie je nu bent. Probeer je oordeel los te laten en te kijken naar wat het je heeft gebracht. Hoe moeilijk dit soms ook is. Je zal door op die manier naar je leven te kijken rustiger voelen, meer vrede ervaren en meer open staat voor positieve energie in je leven.

Levenspad

Dingen gebeuren om onze ziel te laten groeien door de ervaringen die we op doen bij alles wat we meemaken. Of om ons weer op het juiste pad van ons zieldoel te krijgen. Wanneer we hier van afwijken kunnen zich situaties voor doen die ons weer helpen ons pad terug te vinden. Volg daarom je hart en dat wat jou vanbinnen blij maakt. Je hart kent jouw pad. Laat de oordelen over jezelf los en laat je angst over de oordelen van anderen los. Dan zal je stap voor stap gaan zien en voelen wat jouw zielendoel is. Je hart weet waar jij blij van wordt, ga kijken wat je hiermee kan en gun jezelf te doen waar je blij van wordt ongeacht wat  anderen er van vinden!

Wanneer je jouw levenspad volgt, jouw zielendoel, dan zal je ook merken dat er steeds meer positieve toevalligheden op je pad komen en er als vanzelf deuren voor je open gaan. Dat toeval niet bestaat! En je mag vertrouwen op de boodschap achter de toevalligheden in jouw leven.

Love & light

Liefs Rosanne

Ik zou het leuk vinden als je een reactie wilt achterlaten onderaan deze pagina als je wat aan dit artikel hebt!

Heb jij je al ingeschreven voor de gratis engelen nieuwsbrief? Regelmatig ontvang je dan engelen boodschappen in je postvak! Je kan je inschrijven via de button hieronder.

engelen helpen

 

, , ,
Vorig bericht
Aartsengel Metatron
Volgend bericht
Intuïtie ontwikkelen hoe doe je dat?

Gerelateerde berichten

7 reacties. Reactie plaatsen

 • Weet dat God een plan voor ons heeft Hij spreekt door ons Hart. Volg je hart en je hoort GOds wil

  Beantwoorden
 • Sinds een korte periode na het overlijden van mijn geliefde schoonvader in augustus dit jaar ben ik mij gaan verdiepen (spiritueel en engelen…).
  Ik vind het nu erg boeiend te lezen over het leven en zijn doelen.
  Doordat ik de verhalen meer en meer lees heb ik meer vertrouwen in mijn doel dat ik wil bereiken

  Beantwoorden
 • Ik best wel spiritueel aangelegd, maar blijf wel met een hele grote vraag zitten. Hoe moet een moeder geestelijk groeien waar de zoon zelfmoord van heeft gepleegd.?
  De desbetreffende moeder is nooit meer wie ze was. Ze is totaal uitgeblust en ervaart geen levensvreugde meer. Wat is daar in hemelsnaam het nut van. Groeien doe je in mijn ogen niet meer.

  Beantwoorden
  • Rosanne - Het engelen dagboek
   27 oktober 2019 21:10

   Hoi Hanneke,

   Ik begrijp je vraag heel erg goed. Er gebeuren vreselijke dingen, waarom dat zo is begrijp ik als mens vaak ook niet goed. Daar heb ik dan ook geen simpel antwoord op. Toch geloof ik dat je van alles wat je mee maakt en ervaart als ziel zijnde groeit door de ervaring die je doormaakt hoe naar de ervaringen soms ook zijn. ( Wat natuurlijk niet weg neemt dat ik soms ook niet begrijp ‘waarom’ en waarom dat dan op een bepaalde manier gebeurd zoals het gebeurd.)

   Liefs Rosanne

   Beantwoorden
 • Toeval bestaat niet, het valt je toe?

  Beantwoorden
 • Hele fijne feestdagen en bedankt voor al je mooie engelen boodschappen kijk weer uit naar 2021 naar de mooie boodschappen liefs Tiny

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu