Engelen namen en hun betekenis

Engelen namen engelen namen

Wat voor engelen namen zijn er en wat betekenen de namen van de engelen? Iedere engel heeft zijn of haar eigen unieke naam, een naam die staat voor de energie van de engel of die van een aartsengel. Ben jij nieuwsgierig wat de namen van alle aartsengelen betekenen? Lees dan mee!

De meeste engelen namen eindigen op ‘el’

Het zal je wellicht al eens opgevallen zijn dat de meeste namen van de engelen eindigen op ‘el’. Ook de namen van de meeste aartsengelen eindigen met deze twee letters. Waar staat ‘el’ voor? ‘El’ staat voor god en verwijst naar god. Iedere engel is een directe afsplitsing van god. De namen van de engelen laten dit mooi zien. Er zijn ontzettend veel engelen namen vele honderden namen die bekent zijn. Er zijn dan ook ontzettend veel engelen om ons heen! Het zijn er eigenlijk teveel om op te noemen. Daarom vindt je hieronder dan ook alleen de betekenis van de namen van de aartsengelen.

Engelen namen zonder ‘el’

Onder de engelen en aartsengelen zijn er echter wel uitzonderingen! Er zijn engelen namen die niet eindigen op ‘el’. Denk aan de naam van aartsengel Metatron en aartsengel Sandalfon. Dit betekent natuurlijk niet dat ze niet verbonden zijn met god of ook wel de bron, want dat zijn ze natuurlijk wel! Echter hebben deze engelen alleen een ander pad bewandeld dan de anderen aartsengelen. Wil je hier meer over weten lees dan ook: aartsengel Metatron.

Aartsengelen namen en betekenis

Elke aartsengel heeft zijn of haar eigen naam. Een naam die staat voor de energie van de aartsengel, de taak en waar hij of zij goed in is. In elke naam zit een mooie boodschap en betekenis verborgen. Ben jij benieuwd waar de naam van aartsengel Michael, aartsengel Metatron en de namen van alle andere aartsengelen voor staan? Hieronder vindt je alle engelen namen van de aartsengelen en hun betekenis.

Wat beteken de namen van de aartsengelen

Hieronder vindt je de namen van de 15 aartsengelen die er zijn samen met de betekenis van hun naam:

 

Michaël: De naam van aartsengel Michaël betekent: hij die is als god.

Gabriël: De betekenis van de naam van aartsengel Gabriël is: De kracht van god.

Uriël: De naam van aartsengel Uriël betekent: Het licht van god.

Rafaël: De naam van aartsengel Rafaël betekent: God geneest of ook wel hij die geneest.

Ariël: De betekenis van aartsengel Ariël zijn naam is: De leeuw van god en ook wel de leeuwin van god.

Chamuël: De betekenis van de naam aartsengel Chamuël is: Hij die god ziet.

Sandalfon: De naam van Sandalfon betekent broer. Dit verwijst naar zijn broer Metatron.

Metatron: Over de naam van Metatron is soms wat onduidelijkheid. De naam van aartsengel Metatron staat voor mijn gevoel voor het licht van god.

Jophiël: De betekenis van de naam van aartsengel Jofiël is: De schoonheid van God.

Azraël: De naam van aartsengel Azraël betekent: Wie god helpt.

Haniël: De betekenis van de naam van aartsengel Haniël is: De genade van god.

Raguël: De naam van aartsengel Raguël betekent: De vriend van god.

Raziël: De betekenis van de de naam van aartsengel Raziël is: De geheimen van god.

Zadkiël: De betekenis van de naam van aartsengel Zadkiël is: De gerechtigheid van god.

Jeremiël: De naam van aartsengel Jeremiël betekent: Genade van god.

Engelen namen engelen namen en betekenis

De namen van engelen zijn vaak prachtig en engelachtig, toch bestaan er ook engelen met minder engelachtige namen. Dit zegt niks over hun kunnen! Iedere engel is pure liefde, licht en zuivere energie.

Wanneer iemand de naam van zijn of haar beschermengel ontvangt dan komt het regelmatig voor dat iemand een gewone naam niet durft aan te nemen als de naam van hun beschermengel. Wanneer je een naam van jouw engel ontvangt en deze niet engelachtig is of niet eindigt met de letter ‘el’ dan kan het toch echt de naam van je engel zijn! Echter is het vaak ons hoofd die ons doet twijfelen met al onze gedachten. Vertrouw daarom op jezelf! Vertrouw op wat je van de engelen mag ontvangen. Vraag gerust naar hun naam en sta open voor alle mogelijkheden. Vul niet in, laat je gedachten los en breng je geest tot rust. Zo ben je in staat om de naam van je engel te kunnen ontvangen wanneer je hen hierom vraagt.

Ik wens je heel veel liefde en licht toe!

Liefs Rosanne

Mag ik je wat vragen? Zou je mij willen helpen door dit bericht te delen op social media? Je kunt dat doen via de knoppen hier onder aan deze pagina. En laat gerust een reactie achter onderaan dit bericht als je dat leuk vind!

Heb jij je al ingeschreven voor de gratis engelen nieuwsbrief? Regelmatig ontvang je dan engelen boodschappen in je postvak! Je kan je inschrijven via de button hieronder.

engelen tekens herkennen
, , ,
Vorig bericht
Engelen boodschap voor juni
Volgend bericht
De engelen en hun vleugels

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu