Engelen om hulp vragen, hoe doe je dat?

Hoe engelen om hulp vragenengelen om hulp vragen

Engelen om hulp vragen hoe doe je dat? Wil jij graag weten hoe je de hulp van jou engelen kunt inroepen? Lees dan mee! Engelen helpen ons graag maar wachten tot wij hen om hulp vragen. Dit komt omdat wij mensen onze vrije wil hebben. De engelen respecteren onze vrije wil en kunnen ons dan ook pas helpen wanneer wij hen om hulp vragen en hen toelaten ons te helpen. Op wat voor manieren je de engelen om hulp kunt vragen en hoe je dat kunt doen vertel ik je graag! Want hulp van je engelen ontvangen is een prachtig mooi geschenk om te ervaren.

5 manieren om de engelen te vragen om hun hulp

Er zijn verschillende manieren om de engelen om hulp te vragen. Hieronder neem ik je mee langs een aantal manieren die je kunt gebruiken. Voel wat het best bij je past en probeer wat voor jou het beste werkt. Geef niet op wanneer het voor je gevoel niet direct lukt. De engelen horen je altijd.

Met engelen praten

Je kunt met de engelen praten net zoals je tegen mensen of dieren praat. Ook wanneer je de engelen om jou heen niet kunt zien zijn ze er wel degelijk! Je kunt dan ook tegen de engelen om je heen praten zoals je tegen ieder ander zou doen. Lucht je hart, deel je zorgen en stel gerust je vraag. Als je nog nooit met je engelen hebt gesproken en dit in begin misschien een beetje gek of onwennig voelt, doe het dan op een moment wanneer je even tijd hebt voor jezelf en wellicht alleen bent. Zo kun je lekker vrijuit praten tegen je engelen!

Het gebed de engelen om hulp vragen

Wellicht maak je al vaker gebruik van een gebed of wellicht heb je nog nooit gebeden, het is allemaal goed. Het gebed is een mooie manier om vanuit je hart te spreken en te vragen om hulp. Leg je handen op je hart of vouw je handen in elkaar wanneer je dit prettig vindt. Uit waar je dankbaar voor bent en stel dan jouw vraag aan je engelen. Vraag je engelen om hulp en vertrouw op hun kracht!

Meditatie

Wanneer je graag mediteert of merkt dat meditatie en ontspanningsoefeningen je goed doen, zou dit een mooie manier kunnen zijn om je engelen om hulp te vragen. Tijdens meditatie kun je gemakkelijk de engelen bij je uitnodigen. Dit kun je doen door je hart te open voor engelen energie, door in gedachten de engelen uit te nodigen of door hardop de engelen bij je uit te nodigen. Vraag dan gerust tijdens je meditatie de engelen om hulp. Laat het gevoel wat je wilt ervaren door je heen stormen en probeer het gevoel van vertrouwen door je hele lijf te voelen. Bedank na je meditatie de engelen. 

Visualisatie

De engelen om hulp vragen door middel van visualisatie is een krachtige manier! Visualiseren en voor je zien hoe de engelen bij je zijn en hun energie je omringt kan heel helend werken. Door te visualiseren dat je jouw vraag overhandigt aan de engelen en hem daarna volledig los laat en vertrouwt, zend je een krachtige vraag richting je engelen uit. Wanneer je visualiseert voel het vertrouwen en het verlangen van jouw vraag. Zie jouw vraag opgelost of beantwoordt voor je en voel dit dan door je hele lijf en in je hart. Hoe meer energie er achter zit, hoe meer daarvan door jouw engelen opgemerkt wordt. 

Brief aan je engelen

Door een brief te schrijven met daarin jouw vraag en verlangen breng je jouw energie over op de engelen. Energetisch bezorg je een brief door hem in de fysieke wereld letterlijk te schrijven. Wil je in contact komen met de engelen of de engelen een vraag stellen schrijf dan een mooie liefdevolle brief aan je engelen. Laat de uitkomsten van je vragen achterwege en laat dit aan de engelen over. Schrijf op wat je voelt, wilt weten en verlangt. Wanneer je hulp en bescherming wilt ontvangen kan je dit ook opschrijven.

Door jouw brief als deze klaar is hardop of in gedachten nog eens voor te lezen geef je jouw brief aan de engelen extra kracht en energie mee! Ook een mooie manier om jouw brief te bezorgen bij de engelen en het universum is door jouw brief te verbranden. Let wel op! Doe dit op een veilige manier en op een veilige plek! Het vuur zal via de rook jouw brief mee naar boven neem. Laat het daarna los en vertrouw!

Voel wat past bij jou

Iedereen is anders en verschillend kies daarom een manier die bij je past en waarbij jij je goed en prettig voelt. Natuurlijk zijn er nog anderen manieren om de engelen om hulp te vragen, maar deze manieren zijn voor mijn gevoel de manieren die het meest worden gebruikt. Je bent natuurlijk helemaal vrij je eigen manier te ontdekken als dat beter bij je past! Maar met deze manieren reik ik je toegankelijke en makkelijk toepasbare manieren aan om contact te zoeken met de engelen om je heen en ze om hun hulp te vragen.

Hoe kan je engelen om hulp vragen de engelen om hulp vragen

Je hebt hierboven al verschillende manieren kunnen lezen om de engelen om hulp te vragen. Weet dat de manier waarop je jouw boodschap of vraag stelt altijd goed is wanneer dit voor jou goed voelt en je hart je vertelt dat je het zo mag doen. Weet dat je niet perse hardop tegen de engelen hoeft te praten maar je, je vragen ook in gedachte kan stellen. De engelen horen je altijd! Hoe je engelen om hulp vraagt is aan jou.

Hoe stel je de engelen een goede vraag?

De engelen horen je altijd en je hebt hierboven al kunnen lezen op wat voor manieren je contact kan maken met de engelen en hoe je hen om hulp kan vragen. Wanneer je de engelen een vraag stelt doe dat dan op een manier die jouw hoogste goed dient en anderen niet schaad. Wanneer je een vraag stelt waarbij je de manier, de uitkomst of hoe je iets wilt hebben al volledig voor de engelen hebt in gevuld kan het zijn dat ze je vraag wel horen maar er niets mee kunnen doen.

Dit kan komen doordat je bijvoorbeeld een vraag stelt waarbij je de manier waarop iets mag gebeuren al aangeven hebt. De engelen overzien ons leven en weten wat het beste is voor ons, het kan dus zo zijn dat de engelen of jouw beschermengelen zien dat de manier waar jij om vroeg niet jouw hoogste goed dient. Dan kunnen de engelen weinig doen met jou vraag. Dit betekent natuurlijk niet dat ze je niet helpen of niet willen helpen, maar dat jij je vraag anders mag formuleren.

Hulp van de engelen voor anderen

Wanneer je hulp vraagt voor jezelf over iemand anders door bijvoorbeeld de volgende vraag te stellen: ‘Lieve engelen zorg alstublieft dat mijn partner bij mij blijft.’ Dan kunnen ze je niet helpen. Dit is voor de engelen een vraag waar ze eigenlijk niet veel mee kunnen. De engelen kunnen niet zorgen dat iemand bij je blijft, die persoon heeft namelijk ook zijn of haar vrije wil! Wel kan je bijvoorbeeld een vraag stellen als deze: ‘Lieve engelen, stuur mij en mijn partner liefde en steun. Bescherm ons en reik ons een manier aan om onze relatie te helen op een manier die beide ons hoogste goed dient. Dankjewel.’ Je vraagt hier om steun en liefde, je vult niet in. Respecteer vrije wil, respecteer ieders hoogste goed en vertrouw dat situaties positief voor jouw en anderen uitwerken.

 

Wanneer je respect, vrije wil, hoogste goed, vertrouwen en een positieve uitkomst voor iedereen in je achter hoofd houd, heb je een mooie leidraad voor je vragen aan de engelen.

 

Engelen aanroepen engelen aanroepen

Je kunt engelen aanroepen door ze letterlijk aan te roepen met je stem geluid, maar je kunt de engelen ook aanroepen door ze in gedachten bij je uit te nodigen. Wanneer je tot de engelen bid, roep je de engelen als het ware ook aan. En natuurlijk visualisatie door voor je te zien dat de engelen bij je ze zijn en hun energie je helemaal omringt is ook een manier om je engelen aan te roepen. Engelen aanroepen hoeft dan ook niet via allerlei regels, manieren of rituelen. (Tenzij je dat zelf graag wilt, natuurlijk.) Het kan op elke moment van de dag en overal waar je ook bent, door ze gewoon te vragen bij je te zijn en je te beschermen. De engelen zijn er altijd en staan altijd voor je klaar! Ze zijn er voor iedereen.

Voel je niet bezwaard om hulp te vragen

Wij mensen vinden het vaak lastig om hulp te vragen. Het toegeven dat we hulp kunnen gebruiken doen vele van ons liever niet. Weet dat het oké is. Iedereen kan soms een duwtje in de goede richting gebruiken. Ik vind het juist een ontzettend krachtige eigenschap wanneer je weet wanneer je hulp nodig hebt en dit mag vragen. Je hebt er anders alleen jezelf mee wanneer je streng bent voor jezelf en vindt dat je het allemaal zelf moet kunnen. Hulp vragen verbind. Hulp vragen verbind je met mensen om je heen, met je engelen en met jezelf. Het mag! 

Je roept een engel nooit ergens weg!

Wees ook niet bang een engel weg te roepen bij iemand anders. Wanneer je een engel om hulp vraagt wees dan niet bang dat de hulp van de engelen ergens beter gebruikt kan worden. Of dat er iemand is die harder hulp nodig heeft. Engelen kennen geen tijd en ruimte zo als wij mensen hier op aarde. Engelen kunnen dan ook op meerdere plekken tegelijkertijd zijn. Hun energie kan dus meerdere mensen of dieren tegelijkertijd helpen. Voel je daarom niet bezwaard om hulp te vragen en voel je niet schuldig. Je haalt een engel nooit weg bij iemand anders of bij een andere situatie waar hulp nodig is.

Energetische bescherming

Wanneer je engelen vragen wilt stellen over bijvoorbeeld je levensdoel, de volgende stappen in je leven of relaties waarbij je graag intuïtief antwoorden wilt ontvangen vraag dan om energetische bescherming. Ook is dit fijn voordat je meditatie oefeningen of visualisaties wilt doen samen met de engelen. Zo zorg je dat je alleen zuivere engelen energie ontvangt. Energetische bescherming is niet nodig wanneer je bijvoorbeeld een gebed tot de engelen richt of wanneer je engelen een vraag stelt omdat je ondersteuning of liefde van de engelen wilt ontvangen. Wel is dit nodig wanneer je antwoorden van de engelen wilt ontvangen. Door om energetische bescherming te vragen krijg je alleen zuivere engelen antwoorden door die jouw hoogste goed dienen.

Aartsengel Michael engelen om hulp vragen

Aartsengel Michael is de engel van bescherming. Je kan aartsengel Michael dan ook vragen je te beschermen voordat je contact maakt met de engelen. Dit kan je doen door in gedachten of hardop te vragen om de bescherming van zijn blauwe energie. Hieronder vindt je een voorbeeld:

 

Lieve aartsengel Michael, bescherm mij alstublieft door mij te omringen met jouw krachtige blauwe engelen energie.

 

Ook is aartsengel Michael de engel die je kan helpen wanneer je jezelf onveilig voelt in wat voor situatie dan ook. Denk aan het verkeer, op straat of in het donker. Vaak heb je dan geen tijd voor een gebed, visualisatie enz. Stel je vraag aan hem dan gewoon hardop of in gedachten. En vraag hem bijvoorbeeld je te beschermen en je veilig thuis te brengen. Je kunt jouw vraag natuurlijk afstemmen op je eigen behoefte en een manier die voor jou prettig is. Weet dus dat je wanneer je engelen hulp nodig hebt, dit zeker niet altijd heel uitgebreid hoeft te doen, niet elke situatie laat dit toe. Zolang je jouw vraag maar echt meent en vanuit je hart komt kan je er zeker van zijn dat de engelen je horen!

Engelen helpen je graag! 

De engelen helpen je graag en staan vaak te springen je te helpen. Engelen vinden het zelfs fijn wanneer wij hen om hulp vragen en we hen bij ons leven hier op aarde betrekken. Onze engelen en onze beschermengel is er om jou te helpen en te begeleiden. Dit is zijn of haar taak! Wanneer jij je open stelt voor hen en hen om hulp vraagt zullen ze hier alleen maar blij mee zijn.

Voel het in je hart hoe engelen om hulp vragen

Ik zei het al een paar keer, maar wanneer je een vraag aan de engelen stelt of hen om hulp vraagt laat het dan uit je hart komen. Je hart is een plek van zuivere energie. Hoe zuiverder jouw vraag hoe beter de engelen je kunnen helpen. Met een vraag vanuit het ego en materialisme kunnen de engelen niet veel. Voel dat er energie vanuit je hart achter zit!

Engelen om hulp vragen en vrije wil

Houd altijd rekening met vrije wil van zowel jezelf als van anderen. Je kunt de engelen niet vragen je te helpen door anderen te beïnvloeden. Dat kunnen ze niet, willen ze niet en mogen ze niet. Respecteer dat iedereen een vrije wil heeft en de engelen enkel en alleen handelen naar het hoogste goed van jou en iedereen om je heen.

Sta open

Wanneer je de engelen om hulp vraagt sta dan open voor hun creatieve manieren van antwoorden. Sta open voor wat je krijgt aangereikt. Sta open voor wat ze op je pad brengen ook al is het iets anders dan je wellicht wilde of had verwacht. De engelen weten wat goed voor je is, vertrouw daarop!

Laat je verwachting los, maar vertrouw wel

Wanneer je de engelen om hulp vraagt ga dan in je hoofd niet invullen. Geef de engelen je vraag, laat los en vertrouw. Hoe meer jij je vraagt vast houdt, hoe minder er van bij de engelen terecht kan komen. Vertrouwen op je engelen en vertrouw op jezelf!

Hoogste goed

Wanneer jij de engelen een vraag stel waarbij je de manier waarop je wilt dat iets gebeurt al volledig hebt ingevuld kunnen de engelen hier niet veel mee. Dit omdat de engelen zien wanneer iets voor jou de beste manier is, ook als we zie zelf wellicht nog niet kunnen zien. Laat hoe iets mag gebeuren daarom over aan de engelen.

Engelen tekens en signalen

Wanneer je engelen om hulp vraagt is de kans groot dat je engelen tekens en signalen gaat tegen komen. Je hebt immers iets gevraagd en de engelen geven je altijd antwoord! Vaak geven ze antwoordt via engelen tekens. Wees je daarvan bewust! Door daar bewust voor open te staat maak je jezelf ontvankelijker voor hun energie en tekens. Het zal je helpen de hulp van de engelen eerder op te merken. Engelen zijn creatieve wezens en kunnen je antwoorden geven op allerlei manieren. Wil je graag meer lezen over engelen tekens en welke tekens er allemaal zijn lees dan ook: Hoe herken je engelen tekens. Sta open voor de engelen om je heen, geef heen de kans om je te helpen en laat je verwonderen!

Ik wens je heel veel liefde en licht toe!

Liefs Rosanne

Heeft deze blog jou geholpen? Ik vind het leuk van je te horen, laat gerust een reactie achter onderaan de pagina!

Heb jij je al ingeschreven voor de gratis engelen nieuwsbrief? Regelmatig ontvang je dan engelen boodschappen in je postvak! Je kan je inschrijven via de button hieronder.

engelen tekens herkennen

 

, , , ,
Vorig bericht
Visualiseren hoe doe je dat?
Volgend bericht
De helende energie van bloemen!

Gerelateerde berichten

11 reacties. Reactie plaatsen

 • Hallo.. Ik ben vanavond door de engelen pagina geloopen.. En werd daar zo blij en dankbaar van.. Ook helemaal warm van binnen.. Dank

  Beantwoorden
 • Ik ben zeer gelovig en wil spiritueel ontwaken

  Beantwoorden
 • Het bied me steun en geeft me een goed gevoel deze engelenpagina’s te lezen. Het voelt aan als thuiskomen in een veilige haven. ??❤️

  Beantwoorden
  • Rosanne - Het engelen dagboek
   4 mei 2020 20:24

   Hoi Olivia,

   Wat mooi om te horen! Dankjewel voor je lieve reactie ♡

   Love & Light
   Rosanne

   Beantwoorden
 • Rita Oude Nijhuis
  11 mei 2020 15:31

  Hallo Roseanne,
  Wat een mooie site is toch, het engelendagboek.
  Weer aan het lezen, eerst de kristallen stenen, nu de engelen om hulp vragen, ik hoop echt dat het mij gaat lukken, ik hoop dat ik er eindelijk rust van in m’n hoofd krijg.

  In iedere geval bedankt voor de mooie site❤️❤️
  Groetjes Rita

  Beantwoorden
  • Rosanne - Het engelen dagboek
   12 mei 2020 12:44

   Graag gedaan Rita ♡
   Vanaf hier liefde, licht, rust en vertrouwen gewenst!

   Liefs Rosanne

   Beantwoorden
 • Ik zat met een paar vragen ivm Engelen en ben op jouw blog beland, wat zeker niet toevallig is.
  Lezen naar jouw uitleg en boodschappen geeft me een goed gevoel en heb uiteindelijk besloten me in te schrijven. Dankje Rosanne

  Beantwoorden
  • Rosanne - Het engelen dagboek
   22 mei 2020 19:12

   Graag gedaan Brigitte en wat leuk om te horen dat je, je hebt ingeschreven voor de boodschappen! ♡

   Warme engelen groet,
   Rosanne

   Beantwoorden
 • van clapdurp katrien
  23 februari 2021 22:16

  leerrijk, aangenaam om hier verder in te verdiepen, interessant, ben buiten de engelenkaarten wist ik nog weinig of niets maar via deze website ben ik terug wat wijzer geworden 🙂 maar ik heb een vriendin en buurvrouw die gedurig met engelen bezig zijn en ook via hun wordt ik geholpen en opweg gezet of kan ik vragen stellen maar ben zelf nieuwsgierig wat het me kan bieden en kan helpen om terug tot rust te komen na een hele zware donkere periode ik sta er helemaal voor open om dit nieuwe deel met de engelen te kunnen en mogen delen ik kijk er echt naar uit want het inspireert me , het trekt me aan 🙂 dank je wel voor deze website heb er van genoten en ga hierin/hiermee verder

  Beantwoorden
  • Rosanne - Het engelen dagboek
   25 februari 2021 09:45

   Wat mooi om te horen dat Het Engelen Dagboek je een beetje mag helpen Katrien! ♥

   Een liefdevolle engelen knuffel,
   Rosanne

   Beantwoorden
 • Philippaerts sabine
  20 juni 2021 18:02

  Heel mooi hier om te lezen , en bij te leren . Dank je wel

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu