Engelen tekens, hoe herken je de tekens en signalen van je engelen?

Engelen tekens en signalenengelen tekens

Onze engelen geven ons regelmatig signalen. Voor ons zijn engelen tekens en signalen soms niet altijd makkelijk te zien en te herkennen. Het kan lastig zijn ze op te merken door de drukte van alle dag. Om die reden sturen de engelen ons dan ook vaak meerdere keren dezelfde boodschappen die ze voor ons hebben, in de hoop dat ze ons daarmee kunnen helpen. In dit artikel wil ik je graag meer vertellen over welke tekens voorkomen zodat jij engelen tekens beter kunt gaan herkennen.

Hoe geven de engelen ons tekens en signalen?

Engelen geven ons hun boodschappen vaak op een subtiele manier, door kleine dingen die we tegenkomen op ons pad. Waarvan we vaak denken: ‘He, dat is toevallig’ of ‘nee, dat verzin ik vast zelf’. Waarschijnlijk heb je dat ook wel eens gedacht wanneer je iets tegenkwam wat ‘bijna’ op een teken leek. En met dat ‘bijna’ bedoel ik niet letterlijk dat het er bijna op leek, maar vooral dat het waarschijnlijk een teken was! Een teken waar vervolgens je hoofd mee aan de haal ging. Wees je er dus van bewust dat de engelen ons via meerdere kanalen tekenen geven. Hun signalen kunnen van alles zijn, hieronder heb ik er een aantal beschreven.

Welke engelen tekens zijn er:

Ik zei het net al een beetje engelen geven hun tekens via allerlei verschillende manieren aan ons. Het kan zomaar zijn dat je een keer een teken krijgt die er hieronder niet bij staat, er is nou eenmaal geen regel voor hoe de engelen dat doen. Maar hieronder vind je manieren die de engelen vaak gebruiken.

Veertjes op je padengelen tekens

Engelen staan bekend om hun veren. Een veer op je pad kan verschillende dingen betekenen. Het kan betekenen dat de engelen je iets willen vertellen of dat ze willen laten weten dat ze bij je zijn. Je beschermengel kan je zo laten weten dat hij of zij er is, je liefde stuurt en over je waakt. Ook kan een veer van je engel je iets anders willen vertellen. Vaak weet je intuïtief wat dit is, maar door ons hoofd vol gedachten wordt dit gevoel vaak weggevaagd voordat het de kans krijgt om naar boven te komen.

Via engelen getallen

Word jij regelmatig wakker midden in de nacht en zie je steeds weer de zelfde tijd op je wekker staan? Of steeds wanneer je op je telefoon kijkt zie je weer dezelfde tijd, bijvoorbeeld 18:18 of 22:22. Wanneer deze getallen steeds maar weer bij je terug blijven komen wilt je beschermengel je graag iets meegeven. Meer over de betekenis van engelen getallen vind je op deze pagina: Engelen getallen en hun betekenis.

Via menselijke boodschappers

Engelen kunnen ons ook iets laten weten via menselijke boodschappers. Dit zijn vaak mensen die we nauwelijks of helemaal niet kennen, maar soms ook bekenden van ons. Vaak geven menselijke boodschappers je iets mee waarvan je daarna even stil bent, omdat je helemaal niet verwacht dat diegene zoiets passend bij dat moment in je leven kan zeggen.

Persoonlijk voorbeeld

Zelf heb ik hier een mooi voorbeeld van: Ik woon aan een dijk, waar regelmatig mensen hardlopend voorbij komen langs mijn keukenraam en tuin. Toen ik mijn tuinhekje uitstapte en de dijk opliep naar mijn auto kwam er een mevrouw naar me toe, ik had haar wel vaker voorbij zien komen lopen en we zeiden elkaar altijd wel gedag. Ik heb nog steeds geen idee wat haar naam was en heb ook mijn naam nooit aan haar verteld. (ook staat er geen naam bij ons op de deur, alleen een huisnummer) Ze kwam naar me toe terwijl ik mijn auto wilde instappen en gaf me letterlijk een schouderklopje. Ze zei dat ik zo mooi werk deed en vooral zo door moest gaan. Ik zei verbaasd alleen ‘dankjewel’ en ze liep weer verder.

Ook mijn eigen hoofd probeert hier dan allerlei logische reden voor te bedenken maar mijn intuïtie zei op dat moment iets heel anders! Er zijn allerlei manieren waarop engelen menselijke boodschappers naar ons toe sturen. Via bekenden van ons of via vreemden die na het vertellen van hun boodschap nergens meer te vinden zijn. Sta er voor open en ontvang deze liefdevolle boodschappen!

Wolkenengelen tekens en signalen

Engelen kunnen ons ook via de wolken laten weten dat ze er zijn. Via wolken in de vorm van iets wat voor jou op dat moment belangrijk is of in de vorm van een engel. En vergeet ook de zonnestalen met al hun licht en warmte niet. Wanneer er net op de plek die voor jouw veelzeggend is of betekenis heeft een mooie lichtstraal schijnt kan ook zomaar een teken zijn van je beschermengel.

Teksten en woorden

Je herkent het vast wel, je rijdt of fiets ergens lang en ineens valt je oog op een woord of een tekst dat ergens geschreven staat. Het geeft je op  dat moment van lezen direct moed en kracht en je voelt de energie door je lijf stromen. Engelen zijn bijzondere en verrassende wezens, ze laten je via allerlei manieren dingen weten. Wanneer er dus een tekst aan je voorbij komt die op dat moment wel voor jou lijkt, bedank je engelen dat voor het sturen van hun liefde!

Dromen

Mijn beschermengelen geeft me regelmatig dingen mee via mijn dromen. Wanneer wij slapen kunnen de engelen ons makkelijker bereiken omdat we dan niet in ons hoofd zitten. We zijn tijdens onze slaap meer verbonden met de engelen en de spirituele wereld om ons heen. 

Hoe kun je een boodschap via een droom van je engelen herkennen?

Wanneer jouw beschermengel je iets mee geeft via een droom dan is het vaak een duidelijke en heldere boodschap. Wanneer je direct weet wanneer je wakker wordt dat het een bijzondere droom was en dat het een boodschap was, neem dat dan van je gevoel aan. Het is lastig te verwoorden hoe intuïtie werkt, maar intuïtief weet je gewoon wanneer het zo is.

Houd er wel rekening mee dat gedurende de dag je hoofd de tijd krijgt zich ermee te bemoeien en de tijd krijgt allerlei verklaringen te bedenken. Wanneer jij net wakker bent en je wordt wakker met het gevoel dat het een boodschap was, geloof dat dan. Als je net wakker bent ben je meer verbonden met je engelen en je hart dan midden op de dag. ( Niet dat de we midden op de dag niet verbonden zijn met de engelen, maar door de waan van de dag merken we dit vaak niet op. ) Vertrouw daarom op jezelf en je intuïtie.

Ook is het zo dat wanneer je een engelen droom hebt gehad je die dagen later nog steeds goed kunt herinneren, terwijl je ‘gewone’ dromen vaak snel weer vergeet. Zelf kan ik mijn engelen dromen van jaren geleden nog tot op de dag van vandaag herinneren.

Inspiratie en moed

Wanneer jij ineens inspiratie of moed ontvangt voor iets waar jij mee zit of mee bezig bent, bedank je beschermengel dan! Vaak gebeurt dit wanneer we het even loslaten en er even niet bewust aan denken. Je beschermengel wilt je heel graag helpen en begeleiden op jouw levenspad. Dit doen ze door jou moed te sturen of inspiratie. Je kent het wel, ineens voel je de energie weer stromen. Of ineens weet je wat je moet doen of heb je een heel goed idee waar je hart van gaat zingen. Wanneer je voelt dat je energie ervan omhoog gaat, het idee je gelukkig maakt en weer moed geeft, ga er dan vanuit dat het goed is. Het is een idee van de engelen om je heen, durf ervoor te gaan.

Je beschermengel kent jouw levenspad, weet wat jouw lessen hierop aarde zijn. Wanneer je goddelijke inspiratie ontvangt, pak die dan met beide handen aan!

De regenboogengelen tekens

Ook via regenbogen laten engelen weten dat ze bij je zijn. Wanneer er onverwacht een regenboog aan je verschijnt en het voelt alsof die op dat moment voor jou is, vertrouw daar dan op! 

Situaties die samenkomen

Soms lijkt het allemaal vanzelf te gaan, heb je figuurlijk de wind mee! Het is een fijn gevoel als alles klopt. Vaak gebeurt dit wanneer je op het goede pad zit en iets doet wat bij jouw levensdoel hoort. En nee, dat betekent niet dat alles vanzelf gaat en je lekker achterover kunt leunen, maar vooral dat er steeds weer deuren voor je opengaan, het lekker loopt en jij je goed voelt. Je beschermengel wilt je heel graag helpen om jouw pad te vinden. Wanneer je op de goede weg bent kan het zijn dat ze dat laten weten door deuren voor je te openen. Het lijkt dan alsof die vanzelf voor je open gaan. Weet dan dat je engelen op de achtergrond hard bezig zijn geweest voor je!

Hoe weet je wat de engelen je willen vertellen met hun tekens en boodschappen?

Iedereen kan de tekens van zijn of haar engelen herkennen. En iedereen krijgt tekens van de engelen. Hoe weet je wat ze je willen vertellen? En hoe weet je of het wel een teken is? Tekens van de engelen zijn altijd vol van liefdevolle energie. Altijd om jou te helpen. Wanneer je een teken of signaal van je engel ontvangt dan weet je dat. Je intuïtie vertelt je dit vaak direct na het ontvangen. Na een paar seconden neemt je hoofd het alweer over. Wees je hiervan bewust. Door te weten dat je intuïtie direct voelbaar is, maar voor je het vaak kunt voelen alweer overschreeuwt wordt door je hoofd, kun je hier rekening mee houden. Wees je hier bewust van!

Je hoofd is er goed in engelen tekens te ontkrachten 

Wanneer je hoofd het overneemt probeer dan terug te gaan naar het gevoel wat er als eerste in je oppoppte! Dat is je intuïtie! Voel jij intuïtief ‘ja, dat is een boodschap’ of ‘ja, dit is een teken!’, vertrouw daar dan op ongeacht waar je hoofd daarna mee komt. Je hoofd is er goed in je geloof in het teken te ontkrachten met gedachten als: ‘ja, dat verzin ik zelf’ of ‘dat wil ik gewoon zelf denken’. 

Zoals ik net al zei tekens van engelen zijn er altijd op gericht jou te helpen. Engelen spreken ook nooit vanuit de ‘ik’ vorm, maar altijd vanuit ‘wij’. Engelen tekens zijn altijd liefdevol. Je voelt je na hun boodschap via een teken gesterkt. Je voelt het vertrouwen groeien. Wanneer je dit gevoel ervaart door bijvoorbeeld een woord op jouw pad of een veer op jouw pad weet dan dat het je engelen zijn. Vertrouw op je jezelf en je intuïtie. Wat de engelen je willen vertellen schiet ook intuïtief vaak heel snel door je heen! Je weet dan gewoon zonder na te denken waar het teken voor is. Je voelt en weet waar het voor is.  

5 tips om engelen tekens en signalen beter te herkennen:

Ik weet en begrijp heel goed dat het niet altijd makkelijk is de signalen van je engelen op te pikken. Met deze tips hoop ik je op weg te helpen.

Tip 1: Vraag om specifieke signalen of tekens 

De vraag: ‘lieve engelen help mij alstublieft’ is niet heel specifiek. De hulp die je dan ontvangt kan van alles zijn. Wanneer je een teken via een veer wilt ontvangen, vraag dan om een veer. Stel bijvoorbeeld de vraag: Lieve beschermengel, laat me via een veer op mijn pad weten dat ik op de goede weg ben. Wanneer je inspiratie wilt ontvangen voor ik noem naar even wat: het schrijven van een blog bericht. Vraag dan om inspiratie voor een blog bericht. Wees helder en je ontvangt helderheid terug.

Tip 2: Mediteren

Mediteren helpt je meer in verbinding te komen met jezelf en je hart. Wanneer je meer in verbinding staat met je binnenwereld wordt het makkelijker te vertrouwen op je intuïtie. Wanneer jij vertrouwt op je intuïtie sta je meer open voor de tekens van je engelen. Ook helpt mediteren je om je gedachtestroom rustiger te krijgen, ook dit helpt je bij het ontvangen van engelen tekens.

Tip 3: Aarden

Wanneer jij goed geaard bent blijf je meer bij jezelf. Je staat steviger in je schoenen. Je staat meer in verbinding met jezelf en alles om je heen. Zo ook met je engelen. Wanneer je goed geaard bent zweef je als het ware wat minder rond in de waan van de dag, in je gedachtestroom of de materialistische wereld. Je komt weer terug bij jezelf en je gevoel. Je kan dan ook weer beter voelen wat goed voelt en wat niet. Wat wel van je engelen komt en wat niet. 

Tip 4: Kijk met aandacht om je heen

Het leven is tegenwoordig druk en er is overal afleiding om ons heen. Waardoor we soms als een kip zonder kop rondlopen of eerder rondrennen. Hierdoor wordt het lastiger voor je engelen om je te bereiken. Als je zo druk of afgeleid bent zie je vaak de tekens niet die de engelen je geven. Maak dan even een pas op de plaats. Zet een middag je telefoon uit, ga de natuur in en laat je verwonderen. Kijk dan eens met aandacht om je heen, je zult zien dat er zoveel meer wonderen om je heen zijn dan je denkt! 

Tip 5: Vraag je engelen om hulpengelen tekens

Vraag je engelen om hulp om je ontvankelijker te maken voor hun signalen. Ook kun je vragen of ze intuïtie een boost willen geven. Vraag dat op een manier die voor jou goed voelt. Hardop of in gedachten. Onthoud wel, engelen willen je graag helpen maar het doen en het ondernemen van stappen om je intuïtie te verbeteren ligt bij jezelf.

Ga aan de slag en vraag je engelen om tekens!

Engelen helpen je graag, het is aan jou hun hulp te herkennen en er wat mee te doen! Ga aan de slag en geef niet op als het niet gelijk lukt. Geef het wat tijd en geef jezelf wat tijd. Vertrouw op jezelf en de engelen om je heen. En onthoud wanneer je een teken mist, je engelen geven hun tekens meerdere keren. Totdat jij ze opmerkt. Ik hoop dat je wat aan dit artikel hebt gehad en dat het je mag helpen.

 

, , , ,
Vorig bericht
Engelen helpen toch altijd?
Volgend bericht
Engelen boodschap

Gerelateerde berichten

83 reacties. Reactie plaatsen

 • Heel mooi geshreven ik heb ook iets met engelen .zo mooi en fijn

  Beantwoorden
 • Barbara De Vries
  14 maart 2019 12:39

  Erg interessant en het klopt idd ook door middel van geuren herken ik dat de engelen in de buurt zijn…heb het zelf al een paar keer meegemaakt

  Beantwoorden
  • Rosanne - Het engelen dagboek
   14 maart 2019 12:52

   Hoi Barbara,

   Dankjewel voor je reactie! En het klopt zeker dat je via geur kunt waarnemen dat de engelen bij in de buurt zijn. Vaak via bloemachtige geuren. Ook kan een overleden dierbare je willen laten weten dat hij of zij bij je is, maar dan neem je vaak een geur waar die typisch was voor die persoon en je ook gelijk herkent als die persoon.

   Als je de geur van engelen weer mag waarnemen, geniet ervan!

   Liefs Rosanne

   Beantwoorden
 • Wat een leuke pagina om te lezen.
  Ik krijg zelf veel getallen door vooral op kentekens, 222 ?
  Dit is telkens weer voor mij een bevestiging en het geeft me superveel energie!
  Interessant om hier te lezen.
  Groetjes

  Beantwoorden
  • Rosanne - Het engelen dagboek
   2 mei 2019 14:33

   Leuk om te horen dat je Het engelen dagboek leuk vindt Laureen!

   Wat mooi om te horen dat je veel engelen getallen mag ontvangen. 222 heeft een mooie betekenis die jou mee wilt geven dat je vertrouwen mag hebben in alles om je heen! Vertrouwen in de situatie waar je in zit en dat het goed zal komen. Weet dat je geholpen wordt.

   Geniet ervan!

   Als je meer wilt lezen over engelen getallen kijk dan ook eens op deze pagina: https://www.hetengelendagboek.nl/engelen-getallen/ 🙂

   Bedankt voor je leuke reactie! Ik wens je nog een fijne dag vol engelen momenten!

   Liefs Rosanne

   Beantwoorden
  • Goedeavond,
   Heb de laatste tijd heel vaak een vlinder om me heen soms elke dag kan dat een betekenis zijn?s

   Beantwoorden
 • Heel mooi , verdiep me sinds kort in de engelen word meer duidelijk

  Beantwoorden
 • Prachtig geschreven. Mijn engel heeft mij een man gestuurd. Na een hele moeilijke periode, eindelijk iemand die goed voor mij is. Met heel veel tekens heeft mijn engel dit bekend gemaakt. Overal kwam ik cijfer 9 tegen, het geluks getal van mijn opa. Door het lezen van het engelen dagboek is mij zoveel meer duidelijk geworden. Heel fijn gevoel.

  Beantwoorden
  • Rosanne - Het engelen dagboek
   28 mei 2019 15:20

   Lieve Terry,

   Wat mooi om te horen!

   Bedankt voor je leuke reactie, ik vind het erg leuk om te lezen dat Het engelen dagboek je mag helpen 🙂 Ik wens je nog vele mooie engelen momenten toe!

   Liefs Rosanne

   Beantwoorden
 • Wat mooi omschreven en leerzaam!
  Ik zag al een aantal dagen ogen in de lucht (wolken) en het bleef mijn aandacht trekken.. te toevallig dagen achter elkaar dacht ik nog.. nu besef ik me dat het een boodschap is gezien ik erg worstel met oude wonden waaronder als kind mij niet gezien te hebben gevoeld thuis, mocht niet zijn hoe ik mij voelde.. nu erg bezig weer te aarden en te doen waar ik gelukkig van wordt.

  Beantwoorden
  • Rosanne - Het engelen dagboek
   6 juni 2019 13:11

   Dankjewel voor je mooie reactie Kim!

   Wat mooi om te lezen dat de boodschap van jouw engelen is aangekomen ♡ Ik wens je vanaf hier heel veel liefde en licht toe! Weet dat je precies bent zoals je mag zijn ♡

   Liefs Rosanne

   Beantwoorden
 • Heel fijn om te weten hoe we in contact kunnen komen met de engelen.
  Veel liefde en geluk gewenst.

  Beantwoorden
  • Rosanne - Het engelen dagboek
   11 juni 2019 08:30

   Dankjewel Genevieve, ik wens jou ook heel veel liefde, licht en geluk toe! ? Een mooie dag!

   Beantwoorden
 • Heel leuk artikel. En het kunnen voelen van de engelen. Dat maakt je echt gelukkig dat je dat eigenlijk kan voelen! Maar ik vond het interessant om deze pagina te lezen. Alweer dingen bijgeleerd.

  Beantwoorden
  • Rosanne - Het engelen dagboek
   16 juni 2019 16:08

   Hoi Maxke,

   Wat leuk om te horen dat je wat aan Het engelen dagboek hebt gehad!

   Ik wens je mooie engelen momenten toe ♡
   Liefs Rosanne

   Beantwoorden
 • Hoi Rosanne,

  Wat mooi en helder geschreven, dankjewel. Sinds 6 weken zie ik dagelijks een libel om me heen, steeds voor mn ogen en soms gaat ie zelfs op me arm zitten, daarbij zie ik dagelijks 23.23, en nu kom ik -ik dacht per toeval, maar dus niet- op jouw pagina…hoe duidelijk kunnen ze zich maken dan he….heel bijzonder.

  Beantwoorden
  • Rosanne - Het engelen dagboek
   4 juli 2019 19:08

   Hoi Danielle,

   Bedankt voor je lieve reactie! ♡

   De engelen zijn inderdaad vaak zo duidelijk wanneer we hun tekens weten te herkennen. Heb je al gelezen wat 23:23 betekent? Het is een mooie getal wat staat voor geloof en vertrouwen. En ook laat dit getal je weten dat je omringt bent met lichtwezens die je graag helpen eventuele angsten en onzekere gedachten los te laten ♡

   Mocht je het leuk vinden er meer over engelen getallen te lezen, kijk dan ook een hier: https://www.hetengelendagboek.nl/engelen-getallen/

   Ik wens je heel veel liefde en licht toe! ♡
   Liefs Rosanne

   Beantwoorden
 • Ja zo mooi die boodschappen. Ik heb regelmatig engelen dromen. Hele duidelijke dromen die zó echt lijken alsof ik wakker ben. Die dromen hebben mij vaak de weg gewezen op mijn pad. Zo wist ik (toen ik zwanger was)na zo’n duidelijke droom heel zeker dat ik n jongetje kreeg en hem Daan moest noemen terwijl ik al jaren de voorkeur had voor de naam Bas. Ik heb mijn zoon Daan genoemd en daarna kreeg ik alsnog n jongetje en hij heet Bas. Samen zijn ze al 25jaar de allerbeste maatjes en waar Daan is, is Bas. Het lijkt nét n tweeling.
  En àls ze elkaar n tijdje niet gezien hebben dan missen ze elkaar en vliegen elkaar in de armen bij hun contact. Zo mooi, en telkens als ik dat zie dank ik mijn engelen dat ik de boodschap niet genegeerd heb. En heel vaak als ik in de auto zit en mn radio aanzet, komt de reclame voor het nieuws, dat ik denk: het zal toch niet zo zijn dat ik telkens op het UUR mn autoradio aan zet?….jawel hoor…..zo vaak…dus ook dat moet wel n teken zijn. Liefs Indian

  Beantwoorden
  • Rosanne - Het engelen dagboek
   4 juli 2019 19:12

   Hoi Indian,

   Bedankt voor je reactie ♡
   Engelen communiceren heel graag via dromen, bedankt voor het delen van jouw mooie verhaal en ervaring hiermee. Het is altijd weer zo mooi om te lezen hoe de engelen werken en ons helpen!

   Ik wens je nog vele prachtige engelen momenten toe!
   Liefs Rosanne ♡

   Beantwoorden
 • Mijn beste vriendin is pas overleden, ik hoop altijd zo dat ik nog iets van haar op welke manier dan ook mag horen. En nu kwam ik dit tegen over engelen, heel erg mooi… Hopelijk krijg ik de kans om via de engelen wat van haar te horen…. Mis haar zo

  Beantwoorden
  • Rosanne - Het engelen dagboek
   30 juli 2019 15:30

   Lieve Lisette,

   Vanaf hier wens ik je heel veel sterkte, liefde en kracht toe!
   Ik hoop dat je binnenkort iets van je dierbare vriendin mag horen ♡

   Liefs Rosanne

   Beantwoorden
 • Prachtig.. En heel inspirerend. Dankjewel.

  Beantwoorden
 • Dank je wel voor je duidelijke teksten. Ik kom plots veel veertjes tegen en jouw artikel bevestigde wat ik al voelde en hielp me nog meer helderheid te krijgen. Dank je wel!

  Beantwoorden
 • Goedemorgen , ik kom al heel lang iedere dag heel veel witte veertjes tegen. Ik weet dat de Engelen er voor me zijn. Ik word er altijd stil van. Met plezier heb ik je site gelezen. Hierdoor ga ik proberen bewuster de signalen te herkennen. Dank je wel.
  Lieve groet Astrid

  Beantwoorden
 • Hallo Rosanne ,
  Eergisteren ging onze kruimeldief spontaan in z’n werking zonder iemand in de buurt.
  Ik was net voor dit gebeurde aan het twijfelen om een bericht op sociaal media te posten waarvan ik twijfelde of ik dit wel zou doen…
  Wat denkt U hiervan …geven de Engelen ook via deze weg een teken ?
  Heb al veel tekens mogen ontvangen maar zo heb ik het nog niet ervaren….
  Ps Mooie website
  Liefs Sandra

  Beantwoorden
  • Rosanne - Het engelen dagboek
   17 oktober 2019 08:57

   Hoi Sandra,

   Heb je de engelen gevraagd of het een teken was van hun kant? Vaak ontvang je dan intuïtief het antwoord. 🙂 Ook kan je ze bevestiging vragen door te vragen om een duidelijker en voor jou herkenbaar teken als reactie op je vraag op je pad te sturen.

   Ik hoop dat dit je helpt!

   Love & Light
   Rosanne ♡

   Beantwoorden
 • Simon Verelst
  27 november 2019 21:09

  Hallo. Ik ben 2 maanden geleden mijn mama verloren. Er zijn al 5 personen die rond dezelfde periode witte veren hebben gevonden. Mijn ouders zijn getrouwd op 10/09/1999, waren samen op 9 november en mijn mama is gestorven op 19/09/2019 om 19 00 uur. Is dit een engelen teken?

  Beantwoorden
  • Rosanne - Het engelen dagboek
   28 november 2019 14:12

   Lieve Simon,

   Ik wil je heel veel kracht en liefde toewensen ! Het is ontzettend moeilijk iemand en al helemaal je moeder te moeten missen ♡

   Veertjes zijn inderdaad teken van de engelen. Vaak laten ze via die weg weten dat ze bij je zijn en je steunen♡

   Ook getallen kunnen een betekenis hebben en je een boodschap meegeven, mocht je hier graag meer over willen lezen neem dan eens een kijkje op deze pagina: https://www.hetengelendagboek.nl/engelen-getallen/

   Liefdevolle engelen groet,
   Rosanne

   Beantwoorden
 • vind het wel leuk om te lezen, ik geloof wel in wezens van bovenaf, maar! Of dat nu engelen zijn of deva’s of andere wezens, die boodschappen geven wat ook de origine en betekenis van het woord engel is! Ik schrijf zelfs mijn gebeden op, als ik een vraag heb zodat ik precies kan weergeven wat ik wil ! En vooral dat ik het niet vergeet, dat het in gedachten terug blijft komen als een affirmatie! Maar ook vond ik het stuk leuk geschreven, Pieter

  Beantwoorden
  • Rosanne - Het engelen dagboek
   7 december 2019 15:15

   Hoi Pieter,

   Bedankt voor je reactie!

   De Engel is inderdaad een naam die wij mensen hebben gegeven aan de prachtige lichtwezens die er zijn. Toch is er voor mij een verschil tussen wezens als deva’s en andere natuur en lichtwezens. Niet dat deze wezens onder doen voor de engelen, maar ik ervaar ze als verschillende wezens. Maar het klopt helemaal dat deva’s en natuurwezens ook boodschappen met ons kunnen delen en tekens kunnen geven 🙂

   Liefs Rosanne

   Beantwoorden
 • Negen maanden terug droomden mijn vrouw en ik beiden in dezelfde nacht dat we uit elkaar waren gegaan. Diezelfde dag kondigde ze aan dat ze wilde scheiden. We zijn in therapie gegaan. Vannacht droomde ik (ik alleen) dat we elkaar hevig zoenden en het voelde ZO levensecht en INTENS aan, dat ik in die droom vroeg of het echt was of een droom was. Toen ineens zaten haar haren tussen onze lippen en werd ik wakker. Die haren tussen onze lippen interpreteer ik als een blokkade die haar ervan weerhoud weer bij elkaar te komen want het lijkt erop dat zij vasthoud aan het pijnlijke verleden. Ik vind het de meest bijzondere droom die ik ooit heb gehad. Zo levensecht. Ik hoop dat het inderdaad een blokkade is zodat die opgelost kan worden. Is dit een teken dat onze zielen weer naar elkaar willen komen?

  Beantwoorden
  • Rosanne - Het engelen dagboek
   28 december 2019 12:52

   Hoi Jeroen,

   Met deze vraag kan ik je helaas niet helpen daarvoor weet ik te weinig van droom betekenissen.

   Ik wens je licht en wijsheid toe!
   Liefs Rosanne

   Beantwoorden
 • Genevieve van den Bos
  3 januari 2020 22:41

  Mooi geschreven mijn broer is 14 jaar geleden overleden en hij rookte heel erg veel soms ruik ik ineens een vieze rooklucht zou het kunnen dat hij dan in de buurt is.

  Beantwoorden
  • Rosanne - Het engelen dagboek
   4 januari 2020 10:34

   Hoi Genevieve,

   Bedankt voor je reactie.
   Geur kan zeker een teken zijn! Het kan heel goed dat hij dan bij je in de buurt is ♡

   Liefs Rosanne

   Beantwoorden
   • Rianne,
    Ik ruik iedere dag een vieze geur of er iemand naast me zit te roken,ik heb er geen idee van waar ik het moet plaatsen,zijn nu 1 jaar verhuisd maar de vieze rooklucht blijft bij me hangen.

    Beantwoorden
 • Een vriendin van mij heeft me een paar jaar geleden vertelt over engelen en ik ben daar steeds meer voor open gaan staan en in gaan verdiepen en geloven. Ik probeer om contact te maken met engelen en nodig ze dan uit in mijn gedachten en vraag om hun hulp bij problemen waar ik mee zit en ook over mijn toekomst. Ik voel dan kriebels voornamelijk op mijn hoofd en heb 1x een aanraking (energie) gevoelt in mijn zij.. ik zie iedere dag dubbele getallen soms wel 4 tot 5x per dag zoals 11:11 13:13 15:15 17:17 20:20 22:22 de laatste zie ik heel vaak en droom vaak over onderwerpen waar ik hulp bij vraag en die dromen kan ik nu nog heel duidelijk voor me zien zelfs van maanden geleden. Het lijkt wel of mijn leven 180° aan het draaien is en alles wat ik vroeger wilde en dacht nu geen waarde meer heeft voor mij en ik voor mijn gevoel alleen maar op zoek ben naar rust.

  Beantwoorden
 • Yvette Van Steenkiste
  11 februari 2020 12:37

  Heel mooi geschreven. Is vrij nieuw voor mij. Nu versta ik beter waarom ik witte veertjes op mijn pad tegenkom. Bedankt

  Beantwoorden
 • Ik droom regelmatig dat er een mannenfiguur op een afstandje van mij staat. Ik voel dat hij er voor mij is. Hij straalt een enorme zorgzaamheid en liefde uit. Het voelt net alsof hij mijn welzijn als enige doel heeft. Ik voel me dan zo gelukkig en beschermd. Zelfs als ik weer wakker ben blijft dit beeld mij bij en geeft me kracht en vertrouwen.

  Beantwoorden
 • Afgelopen zaterdag toen ik op de fiets zat kwam er een groene veer voorbij gedwarreld. Ik dacht meteen dit is een teken van iets. Kan ik de groene veer net zo interpreteren als wat je schrijft over de witte veer? Of steekt dit iets anders in elkaar? Een boodschap van mijn eigen engel.. hoe mooi zou dat zijn.

  Beantwoorden
  • Rosanne - Het engelen dagboek
   25 februari 2020 08:18

   Hoi Marielle,

   Wat een mooi engelen teken heb je gehad!

   De kleur groen staat naast een liefdevolle manier om te laten weten dat ze er zijn voor harmonie, rust, ontspanning en genezing.

   Liefs Rosanne

   Beantwoorden
 • Hi, mooi om te lezen en nooit bij stilgestaan dat getallen zo’n Engelen betekenis hadden. 1,5 jaar geleden nam ik een grote beslissing om een ander huis te kopen en toen viel mij op dat ik continue de getallen 22:22 / 11:11 / 23:23 zag. Zonder mij ooit met Engelen bezig gehouden te hebben, zei een stemmetje in mij dat het een teken moest zijn.

  Een ander voorbeeld wat ik wil delen is dat ik zeker weet dat een Engelen teken ooit mijn leven gered heeft. In een hele moeilijke periode (burn-out) reed ik met m’n auto op een zondag bijna in trance door een dorp heen in Engeland (waar ik toen woonde). Totaal niet bezig met m’n omgeving omdat ik diep in gedachten zat. Plots uit het niets vloog een vogel voor m’n auto waar ik van schrok en waarvoor ik direct afremde. Had ik dit niet gedaan was ik een onverwachte kruising opgereden waar op dat moment een vrachtwagen van links op hoge snelheid voorbij kwam. Ik kan je verzekeren dat m’n hart in m’n keel zat en ik mij op dat moment realiseerde dat wanneer de vogel mij niet uit de trance had gehaald ik een zeer ernstig ongeluk had kunnen veroorzaken. Dit moment is mij altijd bijgebleven.
  Liefs, Tanja

  Beantwoorden
 • Lees gisterenavond dit stukje hierboven over engelen en veertjes , loop ik zojuist met Mn hond buiten en wat zie ik op t gras juist een wit veertje liggen ?

  Beantwoorden
 • Wat mooi en helder geschreven en uitgelegd.
  Mijn ervaring met engelen is in een moeilijke periode in mijn leven geweest.
  In een nacht dat ik weer niet kon slapen en allerlei negativiteit om mij heen voelde was er in een keer als of iemand een hele lichte en warme deken over mij heen legde.
  Het was een heerlijk gevoel en gerustellend. Ben dit gebaar nooit meer vergeten en sinds Jaren weet ik dat het een engel was.

  ik kom zeker terug naar deze site.
  Hartelijks Ingrid

  Beantwoorden
 • Dag Rosanne,

  Heel fijn dat je je kennis met ons wil delen. Ben dankbaar voor deze informatie. Heel veel Engelenliefde voor jouw.

  Beantwoorden
 • Wat een mooie website, ik heb er veel van geleerd,bedankt! Ik geloof al lang in engelen, maar nu “kan ik er wat meer mee”. Ik heb een vriendin, een soulmate, die vaak dingen zegt, die ik net op dat moment nodig heb….heel bijzonder….zou het kunnen dat zij mij engelenboodschappen doorgeeft? Lieve groetjes

  Beantwoorden
  • Rosanne - Het engelen dagboek
   4 mei 2020 20:23

   Dankjewel voor je lieve reactie en wat fijn te horen dat Het Engelen Dagboek je mag helpen ♡
   Het kan heel goed dat engelen boodschappen doorgeven via een menselijke boodschapper

   Liefs Rosanne

   Beantwoorden
 • Lieve Rosanne,

  Toeval bestaat niet, alles heeft een reden. Ook het feit dat ik hier op het Engelenboek ben terecht gekomen! Tot hiertoe heb ik in het leven al heel wat waters doorzwommen, om er maar één te noemen: Mijn zware hartaanval van enkele jaren geleden en hoe ik dit miraculeus hebt overleefd, persoonlijk ben ik ervan dat ik beschermd ben geweest door heel veel Engelen en door God zelf. Ik citeer achteraf ( na 14 dagen kunstmatige coma en revalidatie) de woorden van mijn cardioloog tijdens mijn eerste controle: “ Beste mijnheer Joris, ik ben al 35 jaren (hoofd) cardioloog en heb dit in heel mijn carrière nog nooit meegemaakt, we kregen u met heel ons medisch team maar niet terug, u bent drie kwartier klinisch dood geweest, het was zover om uw uur van overlijden te noteren maar ik heb beslist om toch nog maar een laatste keer alles op alles te zetten en …. u was er tot ieders verbazing ineens wel terug. Dit is de Voorzienigheid mijnheer, u hebt hier blijkbaar nog taken te vervullen!” Hoe ik toen uit het ziekenhuis ben gewandeld, kan ik nauwelijks beschrijven! Eerst en vooral oneindig dankbaar aan heel het liefdevolle Universum maar ik wist sindsdien met zekerheid, dus niet alleen intiütief maar ook met mijn verstand, kortom het ging door heel mijn wezen, dat zij allen hierboven veel dichter bij ons staan, dan we maar kunnen beseffen! Vorig jaar ben ik contact gekomen met het boek The Reconnection van Dr. Eric Pearl, een echte aanrader voor u. U kunt de vertaalde versie vinden in de boekhandel. Vraag mij niet waarom ik de drang voelde om dit alles naar u te schrijven …. eigenlijk weten zowel u als ik het wel. Een teken dat het zo moet zijn. ?
  Als u vragen zou hebben of als ik u met iets zou kunnen helpen, verneem ik het graag.

  Warme groeten, Joris

  Beantwoorden
  • Rosanne - Het engelen dagboek
   6 mei 2020 09:01

   Goedemorgen Joris,

   Bedankt voor het delen van jouw bijzondere ervaring! Het boek The Reconnection van Dr. Eric Pearl ken ik, ik heb het jaren gelden al eens met veel plezier gelezen. In ieder geval bedankt voor de boeken tip! 🙂

   Warme engelen groet,
   Rosanne

   Beantwoorden
 • Tranen over mijn wangen bij het lezen over de veertjes.Ik weet dat veertjes een teken zijn.Het raakte me om er meer over te lezen en dat mijn eerste gedachte klopt bij het zien van een wit veertje.
  Ik heb het ook met vlinders en roodborstjes.
  Prachtig om te lezen over die dromen,sommige zijn me bij gebleven.Mijn moeder zei vroeger al:”Als je een droom kan herinneren ,dan heeft diegene die overleden je een bezoek gebracht”.Dit ben ik nooit vergeten en om dit dan ook hier te lezen dat engelen je bezoeken doet me zo goed !! Mijn moeder is vorig jaar overleden en ik moet daar zo vaak aan denken!
  De reden waarom ik je website bezoek?? Ik kreeg via Pinterest nieuwe pins over breien en haken en daartussen staan pins over Engelen en op een vergrote pin”staat er “De betekenis van witte veertjes op je pad”!!! Een teken??? O ,zeker wel !!!
  Een lieve groet
  Jolande

  Beantwoorden
 • een vraagje wat betekenen muntjes op je pad? ik vind zo nu en dan een muntje op mijn pad heeft het een betekenis zo ja welke en de veer die jij liet zien is van de zilver reiger die vond ik ook eens op een regenachtige dag tijdens de wandeling vorig jaar heb hem mee genomen en die staat bij mijn andere veren die ik vind fijne dag nog en bedankt voor je antwoord

  Beantwoorden
 • Zonnebloempje
  13 juli 2020 07:31

  De laatste tijd veel dezelfde vlindersoort gezien. Of ik nou bij mij thuis was of kwam. Ik stap de auto uit en die soort vlinder. Bij mijn vriend in de tuin kwam er één op mijn hand. Ook met tuinieren. In de keuken. Blijkt dat die soort vlinder voor knopen doorhakken staat. Of belangrijke beslissingen nemen. Eergister lag er een donkerblauwe veer (ekster?) Gisteren in de tuin…ik zit heerlijk aan kopje koffie en ineens één duif op het dak van de garage en kijkt mij zo aan… zijn dit dus tekenen?
  Lieve groet Zonnebloempje ?

  Beantwoorden
 • Heerlijk om zo over engelen te horen. Dank je wel. Als kind al merkte ik dat er engelen zijn.
  Ik hoop dat ik ze nog vaak zal zien en dat ze mijn kinderen ook willen helpen. ❤

  Beantwoorden
 • Heyy is het normaal als je een vlinder op je schouder beland of dat in de lucht een vorm van een Engel is of is het fout wat ik zie, en wat je schreef is geweldig en het maakt me ook blij ermee dankje wel

  Beantwoorden
  • Rosanne - Het engelen dagboek
   8 september 2020 18:04

   Hoi Sara,

   Nee, hoor dat zie je helemaal niet verkeerd. Geniet van je ervaringen en vertrouw op jezelf!

   Liefs Rosanne

   Beantwoorden
 • Heerlijk gevoel om over de engelen te praten. Deze avond ontdekte ik iets heel raar. Mijn hondjes slapen bij mij op bed. Mijn oudste hondje wou onder het deken en kwam juist met zijn snuitje piepen. Ik nam een foto van hem. Mijn gsm viel neer op het bed en plots kwam deze site op mijn scherm, zonder dat ik iets deed. De laatste dagen heb ik al een paar veertjes voor de ingang van mijn zaak gevonden. Ik doe elke avond 3 bedankjes aan het universum.

  Beantwoorden
  • Rosanne - Het engelen dagboek
   17 september 2020 11:24

   Wat een leuke en bijzondere ervaring Cynthia, de engelen en het universum blijven ons altijd weer verassen! ❤

   Beantwoorden
 • Ik heb heel vaak dat er een lamp gaat knipperen, ook gaat het lampje van de decoder uit zichzelf aan, van de week zagen we tijdens het fietsen een wolk in de vorm van een veer en daar vlakbij een wolk in de vorm van een Engel, ook zijn er vaak situaties waar ik. voel dat ik hulp van Boven krijg, heel mooi en fijn gevoel om te weten dat er Engelen zijn die ons helpen

  Beantwoorden
 • Mooie tekst en handige tips! Als ik een veertje vind, denk ik aan ‘mijn’ engelen en vraag mijn intuïtie wat het betekent. Dank je wel voor deze tekst 😘🙏🧘‍♀️

  Beantwoorden
 • Bij toeval (???) op deze site terecht gekomen, ik zocht op totaal iets anders, maar
  mijn computer kwam met deze site voor de dag, Met kippenvel die verhalen gelezen.
  Al vanaf kinds af aan vertelde mijn moeder en haar moeder, dus mijn oma dat bescherm
  engelen echt bestaan en dat je vroeg of laat daar het bewijs van zult meemaken.
  Ik heb al diverse keren iets meegemaakt op dit gebied, 1 gebeurtenis wil ik hier vertellen
  Het was een jaartje of 15 geleden, Het was wintertijd, maar het had niet gevroren. Ik vertrok
  zoals altijd om 06.00 uur met mijn auto naar mijn werk. Op nog geen kilometer van huis
  gebeurde er iets wat nog steeds heel diepe indruk op mij heeft gemaakt. Ik stond te
  wachten voor een T splitsing voor het rode verkeerslicht, klaar om linksaf te gaan.
  Op het moment dat mijn stoplicht op groen sprong en ik gas wilde geven, begon mijn
  radio zomaar uit zichzelf heel andere muziek te spelen, en ook veel harder als eigenlijk
  de bedoeling was. zulke mooie muziek had ik nog nooit gehoord, Het leek wel muziek
  van gene zijde, dat is nog de beste omschrijving. Op de tast, want de lampjes van de
  radio waren ook uitgegaan, zocht ik de volumeknop om zachter te zetten. Op dat moment
  kreeg ik de schrik van mijn leven. Van links kwam een enorme vrachtwagen, die luid
  toeterend en knipperend met zijn lichten door rood reed. Achteraf bleek dat die vracht
  wagen een defect aan zijn remmen had, dat hoorde ik achteraf, en dat die op dat moment niet kon remmen voor rood. Toen besefte ik wat er was gebeurd. Mijn bescherm engel
  heeft mij behoed voor een vreselijk ongeluk, want als ik die hemelse muziek niet had
  gehoord en normaal was weg gereden voor mijn groene verkeerslicht, dan was mijn
  kleine auto-tje geen partij geweest voor die enorme vrachtwagen. Kennelijk was het
  mijn tijd nog niet en moet ik hier nog dingen doen voor het wel mijn tijd is. Ik krijg nog
  af en toe kippenvel als ik op die plek rijd. Hoe die muziek klonk??? dat valt slecht met
  1 woord te omschrijven. hemels. Dit is slechts een van de dingen die ik op dit gebied
  heb meegemaakt, als ik probeer te tellen hoeveel keer ik iets heb meegemaakt op dit
  gebied, kom ik uit op een aantal dat veel te groot is voor toeval.

  Beantwoorden
  • Rosanne - Het engelen dagboek
   3 december 2020 10:24

   Bedankt voor het delen van jouw bijzondere engelen ervaring Peter! ♡ Ik heb je verhaal met plezier en verwondering gelezen.

   Liefs Rosanne

   Beantwoorden
 • Wat mooi om te lezen……en……zo herkenbaar!
  Alhoewel “het weten” me zo nu en dan “in de steek” laat🤗.
  Even weer bewust bezig zijn met dit gegeven en ik voel me weer beter en dichter bij mezelf.

  Beantwoorden
  • Rosanne - Het engelen dagboek
   9 december 2020 10:33

   Wat mooi om te horen Lucie dat het je weer dichter bij jezelf heeft gebracht!
   Soms is het weten ook lastig hoor, heb geduld en vertrouwen in jezelf en je gevoel dit helpt je meer en meer open te staan voor je intuïtie en de tekens om je heen ♥️

   Liefs Rosanne

   Beantwoorden
 • Heel mooi geschreven, ik voel altijd geborgenheid en veiligheid en rust als ik je teksten lees. Bedankt daarvoor.

  Beantwoorden
 • Prachtig allemaal…heel veel dank voor uw website en voor al de vorige reacties.Dit is nieuw voor mij ..ik geloof in God en Jezus en droomde toen mijn zoontje die nu 19 maanden is in de couveuse lag ( hij is geboren toen hij 31 weken jong was), dat er engelen aan alle baby bedjes couveuse bedjes waren met hun vleugels open… en ik weet sinds vanaond dat ook ik …een beschermengel heb woe…danke

  Beantwoorden
 • Tjitske-Jeltje
  24 januari 2021 19:34

  Toen ik op een ochtend de krant zat te lezen, ging er in eens een stem in mijn oor die zei: JE MOEDER Ik dacht dat het een gedachte was, en ging weer verder met lezen. Toen kwam die stem weer, veel nadrukkelijker in mijn oor terug , die weer zei JE MOEDER Ik kreeg kippenvel en liep gelijk naar de telefoon, het was 10:00 uur in de ochtend, dan is mijn moeder al lang wakker normaal gesproken. Maar de telefoon werd niet opgenomen,
  Ik pakte de auto sleutels en reed met grote snelheid naar mijn moeders huis. Alle gordijnen zaten dicht ik kon het huis niet in want mijn moeder had aan de binnenkant van de deur allemaal dubbele sloten uit angst dat ze verrast zou worden door een inbreker. Ik kon er dus niet in.
  Ik stond als een kind te huilen, kwam ineens mijn oudste broer aanrijden, wij zeiden allebei tegen elkaar wat kom jij doen, hij zei er kwam een mevrouw bij hem op zijn bedrijf, en die vrouw zei bij je moeder zitten de gordijnen nog dicht, dat vond ze vreemd. Zo hebben we beiden ingebroken in ons ouderlijk huis, en vonden onze moeder dood in bed, hartstilstand.
  Nu moet ik daar nog vaak aandenken die harde luide stem in mijn oor, alsof iemand naast mij stond en het in mijn oor brulde was het een engel of mijn overleden vader die mij waarschuwde. Maar gelukkig daar door heeft mijn moeder niet lang dood in huis gelegen. Ik heb wel vaker dat er iemand tot mij sprak. Toen ik in verwachting was werd mij verteld dat ik een zoon zou krijgen, en dat was ook zo..
  Maar het blijft een bijzonder iets.

  Beantwoorden
 • Rosanne - Het engelen dagboek
  25 januari 2021 15:33

  Lieve Tjitske,

  Dankjewel voor het delen van je ervaring. Hoewel bijzonder, helaas ook heel verdrietig. Ik wil je vanaf hier heel veel liefde, sterkte en licht wensen ♡ Liefs Rosanne

  Beantwoorden
 • hoop dat de engelen me willen helpen met de juiste beslissingen te nemen en me willen steunen

  Beantwoorden
 • Ik volg sinds kort healingen met aanvullend een boodschap van een lichtmeester. Nu kreeg ik vanmiddag ineens van een zekere Agatha (zoiets) een teken (denk ik).van mijn beschermengel. Ik moest mijn naam en geboortedatum invullen en zijn kreeg dan contact met mijn beschermengel. Ik vond het maar eng, maar heb toch mijn naam (mijn doopnaam naar gegeven) en geb datum ingevuld. In het kort kreeg ik wat berichtjes vangaar die zij doorkreeg. Ze leken wel echt De naam van mijn beschermengel gaf ze ook door. Het ging allemaal zo snel, de naam.heb ik niet ens kunnen opgenomen. Tot slot vroeg ze om een mailadres. Ze wil berichtjes van mijn beschermengel mailen. Ik weet niet van ik hier van moet denken. Doen beschemengelen tekens ook via deze weg doorgeven?.

  Beantwoorden
 • Wauwww alles is zo herkenbaar maar echt alles, en ook de geuren! Ik heb iets met 11.11 en 356 die getallen komen iedere dag terug. Bedankt voor je mooie tekst en uitleg, onder het lezen rolden spontaan tranen bij sommige teksten…

  Beantwoorden
 • Bedankt voor de uitleg en de mooie woorden . Ze geven mij een goed gevoel.

  Beantwoorden
 • Ik zocht naar informatie over bepaalde engelen en jouw site trok me aan en heeft me verder geholpen. Dank daarvoor aan u en aan de engelen 😉

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu