Engelen zijn liefdevolle goddelijke lichtwezens!

Wat zijn engelen?
engelen

Engelen zijn liefdevolle lichtwezens, ze zijn pure liefde en goddelijke energie. Deze prachtige gevleugelde lichtwezens zijn een directe afsplitsing van de bron. Engelen zijn liefdevolle helpers, begeleiders en raadgevers. Met liefde geven ze boodschappen en wijsheid door van de bron. Wil je meer over de engelen om je heen weten? Lees dan mee! 

De betekenis van een engel

De naam engel komt van het Griekse woord  Griekse woord ‘angelos’. Dit betekent ook wel ‘boodschapper van god’. Wanneer je je afvraagt wat engelen zijn en de betekenis van een engel opzoekt komt je meerdere betekenissen tegen zoals: hemels wezens, bovennatuurlijk wezen en ook staan engelen natuurlijk bekent als prachtige gevleugelde wezens.

De kracht van engelen

Engelen energie is ontzettend liefdevol, warm en overweldigend mooi. Wanneer je een engel om je heen voelt of ziet zul je je helemaal vervuld voelen met liefdevolle energie. De energie van een engel is voor mij in menselijke woorden dan ook niet anders uit te leggen dan warm, liefdevol en krachtig.

Wat doen engelen?
engelen

De betekenis van het woord engel zegt het al een beetje dat een engel een boodschapper is van god. Wanneer je je afvraagt wat engelen doen dan zou ik in mijn eigen woorden zeggen dat ze liefde, licht, wijsheid en kracht delen. Engelen zijn raadgevers, wanneer je openstaat voor hun wijsheid fluisteren ze je graag raad in. Je zou de engelen kunnen zien als een liefdevolle brug tussen de bron en ons hier op aarde. Ze fluisteren je graag wijsheid en liefde in vanuit de bron. Ze werken door in allerlei processen rondom het leven op aarde, zoals de mensen de natuur en vele andere processen in het universum. 

Begeleiders

Je zou je beschermengel kunnen zien als een begeleider. Jouw begeleider hier op aarde die altijd naast je staat en je raad geeft en helpt wanneer je hierom vraagt. Engelen en de aartsengelen begeleiden naast mensen nog veel meer, denk aan de natuur, de kosmische wetten, energieën en allerlei fases waar de aarde en het universum door heen gaan oftewel ze begeleiden zoveel meer dan wij kunnen bedenken!

Hoge frequentie engelen

De frequentie van engelen is hoog. Hoger dan wij die hier op aarde kennen, waardoor het voor de meeste van ons niet makkelijks is om een engel te zien of te voelen. Wanneer je je frequentie verhoogt is het dan ook makkelijker in contact te komen met de engelen omdat je qua energie dichterbij deze liefdevolle goddelijke wezens komt. Je kunt je frequentie verhogen via verschillende manieren, denk aan mediteren, tijd in de natuur doorbrengen, via energiewerk en er zijn nog veel meer mogelijkheden. Vraag gerust de engelen inspiratie en wijsheid op je pad te brengen die je kunnen helpen om je frequentie te verhogen.

Engelen hebben ieder hun eigen taak

Elke engel heeft zijn of haar eigen taak. Wat voor mensen geldt dat dat ieder iets heeft waar hij of zij goed in is geldt dit ook voor iedere engel. Zo zijn er engelen die voornamelijk de natuur helpen en denk bijvoorbeeld ook aan hulp, troost en liefde in ziekenhuizen. Op alle gebieden worden mensen onzichtbaar bijgestaan en geholpen door deze liefdevolle lichtwezens!

Beschermengelen engelen

Ieder mens, ieder dier oftewel elk levend wezen heeft een beschermengel. Een engel die altijd bij je is en nooit van je zijde wijkt.

Je beschermengel helpt je graag wanneer je hem of haar om hulp vraagt, voorziet je van raad via je intuitie en houdt ontzettend veel van je! Weet wanneer je jezelf alleen voelt dat je beschermengel altijd bij je! Naast beschermengelen voor iedere ziel zijn er ook beschermengel die de natuur helpen, denk aan bossen, de zee en elk stukje natuur en groen wat er te zien is ( en niet te zien is ) wordt geholpen door een prachtige liefdevolle beschermengel.

Aartsengelen

Aartsengelen zijn bijzonder krachtige engelen die dichter bij de goddelijke bron staan dan engelen, maar toch ook dicht genoeg bij ons mensen om ons te kunnen helpen. Er zijn 15 aartsengelen die ieder hun eigen taak hebben om de aarde, het universum en alles wat is te helpen en te ondersteunen. Een van de bekendste aartsengelen is aartsengel Michael, maar er zijn nog veel meer aartsengelen. Wil je meer over deze krachtige wezens lezen? Ik heb een aparte blog geschreven over de aartsengelen.

Hulp van engelen ontvangen

Veel mensen vinden het eng om de engelen om hulp te vragen. Ze zijn bang dat ze de engelen bij een belangrijkere taak weghalen. Weet dan dat jij de taak van je beschermengel bent. Dat klinkt misschien een beetje gek ‘de taak’, maar toch is het zo dat jouw beschermengel jou energetische begeleiden, beschermen en raad geven als taak heeft.

Engelen zijn er altijd en overal

Er zijn heel veel engelen. Ook wanneer je de engelen nog niet kunt zien of nog niet kunt voelen. De engelen doen op de achtergrond hun best ons raad in te fluisteren via ons intuitie in de hoop dat we naar onze innerlijke stem luisteren. Ze geven ons engelen tekens om ons te begeleiden en houden onvoorwaardelijk veel van je. Over zijn engelen, altijd. Een engel zit niet gebonden aan tijd en ruimte of aan een fysiek lichaam. Hun energie kan overal zijn of elk moment van de dag.

Je bent liefde lichtwezens

In je diepste wezen, ben je liefde en licht. Een kind van de bron, van het licht, van het goddelijke. Jouw engel ziet jou dan ook als wie je in wezen bent. Zij zien jouw ziel, jouw levensdoel en jouw liefdevolle licht. Wanneer je innerlijke raad van je engel ontvangt durf daar op te vertrouwen. Weet dat jouw engel of je beschermengel je door en door kent. Dat ze je levenspad en je levensdoel kennen en je dan ook als geen ander kunnen helpen.

Toch is en blijft het altijd aan ons mensen zelf het leven te leven. Om vanuit onze ziel te leven en onze keuzes te maken vanuit liefde. Je kunt niet aan je beschermengel vragen je uitdagingen weg te nemen, wanneer het de bedoeling is dat je van die uitdagingen juist iets leert, hoe hard sommige lessen ook zijn. De engelen kunnen ze niet wegnemen, wel kunnen ze je voorzien van raad, je begeleiden en ondersteunen waar nodig. 

Respect voor jouw keuzes

Als mens heb je een vrije wil. Jij kiest wat je doet, hoe je het doet en welke keuzes je wilt maken. Vele mensen vragen wel eens zoiets als dit: ‘maar waar was mijn engel dan toen het allemaal tegenzat?’ Weet dan engelen ons leven niet kunnen leven en ook niet de leerprocessen in je leven kunnen wegnemen. Engelen helpen altijd, wanneer je hen om hulp vraagt. Maar ze kunnen niet de uitdagingen waar we als ziel van groeien en leren wegnemen. Dit hoort bij ons leven hier op aarde. Ze fluisteren je voortdurend raad in je je intuïtie, het is aan jou om die stem te leren horen en er naar te luisteren! Wanneer je de raad van je beschermengel opvolgt zal je zien dat die uitdagingen je makkelijker af zullen gaan.

Hoe kan je werken met engelen?

Iedereen kan contact maken met de engelen en zijn of haar beschermengel. En iedereen kan met engelen werken. Je kan een engel om hulp vragen door hen gewoon net als aan ieder ander een vraag te stellen. Engelen helpen je altijd, het is aan jou hun hulp om te merken. Sta open voor wat ze op je pad brengen en vertrouw op de tekens je je krijgt.

Engelen voelen beschermengel

Je kunt een engel voelen op verschillende manieren. Zo kun je engelen voelen als warmte om je heen of als warmte wind je langs je strijkt. Ook kan je engelen vleugels om je heen voelen of een hand van een engel op je schouder. En natuurlijk ook via liefde! Wanneer je je regelmatig uit het niets of na een hulp vraag aan je engel helemaal vervuld voelt met een onbeschrijfelijk gevoel van liefde dan is de kans groot dat je omringt wordt door de engelen!

Een engel zien

Engelen worden vaak gezien als prachtige gevleugelde wezens. Een engel kan zich via vele vormen laten zien. Zo kunnen ze aan je verschijnen als lichtbollen, vonken van licht, kleuren die aan je verschijnen, een overweldigend licht en natuurlijk met hun prachtige vleugels. Ook kan het zijn dat een engel de vorm van mens aan neemt om hier op aarde een boodschap te brengen om vervolgens weer te verdwijnen. Sta open voor hun liefdevolle energie en vertrouw op dat wat je voelt en ziet!

Weet dat je altijd omringt wordt door liefdevolle energie van je engel en dat je hem of haar altijd om liefde, raad en hulp kunt vragen.

Ik wens je heel veel liefde en licht toe!

Liefs Rosanne

Mag ik je nog wat vragen? Ik zou het leuk vinden van je te horen, laat gerust een reactie achter onderaan deze pagina! En voel je vrij dit artikel te delen via de social media knoppen hieronder. Ik ben je dankbaar voor je hulp!

Heb je je al ingeschreven voor de gratis engelen boodschappen? Elke maand ontvang je dan engelen boodschap in je postvak! Je kan je inschrijven via de button hieronder.

engelen tekens herkennen
Menu