Gidsen, ook jij hebt een gids!

Spirituele gidsen gidsen

Ieder mens heeft één of meer gidsen bij zich. Een gids die je bijstaat en gedurende je leven kan voorzien van raad en je graag begeleid tijdens je leven hier op aarde. Wil je graag meer willen weten over jouw gidsen en graag willen weten hoe je contact kunt maken met spirituele gidsen? Lees dan mee!

Wat zijn gidsen?

Spirituele gidsen zijn zielen die vaak vele malen geïncarneerd zijn geweest als mens. Ofwel spirituele gidsen zijn energieën die vele levens op aarde hebben gehad en daardoor veel weten en veel wijsheid bezitten. Je zou kunnen zeggen dat gidsen oude wijze zielen zijn die ons hier op aarde kunnen voorzien van raad. Je zou je gidsen dan ook kunnen zien als raadgevers en als begeleiders die jou net als je engelen graag willen helpen naar een leven vanuit liefde, licht en vrede.

De betekenis van gidsen

De betekenis van gidsen: gidsen zijn energetische onstoffelijke wezens die ooit een stoffelijk lichaam hebben gehad. Ze staan bekend als wezens die je graag helpen en het beste met je voor hebben.

Heeft iedereen een gids? gidsen

Ieder mens heeft een gids bij zich. Een gids die er net als je beschermengel altijd is. Vaak komt een jouw gids uit je zielenfamilie en ken je hem of haar uit vorige levens. Naast dat je een ‘vaste gids’ hebt die ook wel eens ‘hoofd gids’ wordt genoemd kunnen er ook gidsen bij je zijn voor een enkel een periode in je leven. Bijvoorbeeld wanneer je specifieke raad of ondersteuning kan gebruiken in een bepaalde fase van je leven. Gidsen die niet je ‘hoofd gidsen’ zijn gaan vaak weer verder wanneer ze hun raad en hun begeleiding hebben gegeven en je ze niet meer nodig hebt.

Tekenen van je gids

Gidsen kunnen net als engelen tekens geven om te laten weten dat ze er zijn om zich zo kenbaar te maken. Er zijn veel verschillende tekens en signalen die je gids je kan geven om je te laten weten dat hij of zij bij je is. Vaak is het zo dat een gids een teken heeft waar je hem of haar aan kunt herkennen. Vaak is dit een enkel teken waarvan je intuïtief weet of ooit hebt mogen doorkrijgen dat deze van jouw gids is.

Kom jij regelmatig bijvoorbeeld steeds hetzelfde symbool tegen of een bepaald voorwerp en zegt jouw hart dat dit afkomstig is van jouw gids? Vertrouw daar dan op. Laat je gedachten die daarna vaak volgen het niet overnemen. Laat ze je niet van de wijs brengen! Ga terug naar je innerlijke gevoel wat je had toen je het teken zag en vertrouw op jezelf en je intuitie!

Gidsen, engelen en overleden dierbaren

Vragen die vaak voorbij komen als het over spirituele gidsen gaat zijn de volgende: ‘Zijn gidsen en engelen hetzelfde?’ of ‘Is mijn overleden dierbare nu mijn gids?’ Gidsen, engelen en overleden dierbaren zijn niet hetzelfde hoe het zit leg ik je hieronder uit.

 

Engelen gidsen

De engelen zijn pure liefde, licht en goddelijke energie. Engelen zijn nooit geïncarneerd geweest als mens en hebben nooit een mensen leven gehad.  De engelen zijn dan ook liefdevolle goddelijke lichtwezens die jou wel net als je gidsen liefdevol kunnen voorzien van raad, maar het zijn niet dezelfde wezens. Wil je meer weten over het verschil tussen engelen en gidsen? Lees dan ook: het verschil tussen engelen en gidsen.

Overleden dierbaren

Meestal is een overleden dierbare niet je ‘hoofd gids’. Dit komt omdat je gidsen vaak vooral uit vorige levens hebt gekend. Jouw overleden dierbaren heb je in dit leven nog gekend. Wel kan het zou zijn dat een overleden dierbare die je niet hebt gekend je gids is. Denk aan bijvoorbeeld je overgroot oma die je niet hebt gekend. Heel soms komt het voor dat een overleden dierbare die je in dit leven wel hebt gekend een gids van je wordt. Dit is dan niet je ‘hoofd gids’ want je ‘hoofd gids’ is net als je beschermengel al bij je voordat je hier naar aarde kwam en je geboren werd. Het komt niet veel voor dat iemand uit dit leven je gids wordt, maar is het is mogelijk. Meestal zijn gidsen mensen die je hebt gekend uit een ander leven wat je hebt gehad.

Contact maken met gidsen

Hoe maak je contact met je gids? Je kunt contact maken met je gids door hem of haar te vragen zich kenbaar te maken door je bijvoorbeeld een teken te geven die symbool staan voor de aanwezigheid van jouw gids. Ook kun je jouw gidsen om raad vragen door het hen gewoon te vragen. Sta daarna open voor wat je mag ontvangen. Luister naar je intuitie en vertrouw op dat wat je weet, ziet, hoort en voelt. Wil je graag raad ontvangen van jouw gids? Vraag dan altijd of aartsengel Michaël je wilt beschermen en ervoor wilt zorgen dat de contact tussen jouw en je gids liefdevol en zuiver verloopt. Zo weet je dat je enkel liefdevolle en zuivere energie en raad zal aantrekken en zal doorkrijgen.

Blijf zelf voelen spirituele gids

Je gids kan je net als je beschermengel voorzien van raad. Wanneer je raad van je gids ontvangt is het toch belangrijk altijd te blijven voelen bij jezelf of iets voor jou goed voelt of juist voelt. Gidsen hebben nu eenmaal ooit een ego gehad. Dit is natuurlijk niet erg, maar wel goed om in je achterhoofd te houden dat een gids een meer menselijke mening kan hebben dan bijvoorbeeld jouw beschermengel.

Beschermengelen hebben bijvoorbeeld geen ego gehad waardoor je hun raad als meer objectief en vanuit pure liefde zou kunnen zien. Gidsen zijn bijna altijd vooral liefdevol en hebben meestal het beste met je voor, maar ik wilde je toch meegeven dit niet te vergeten.

Gidsen zijn er om je te helpen!

Je gidsen zijn er om je te helpen. Hun liefdevolle energie geeft je raad wanneer je daarvoor openstaat. Ze zullen niet altijd zeggen wat je wilt horen, maar wel altijd wat je nodig hebt. Je gids zal je altijd liefdevol aanwijzingen geven en je liefdevolle raad geven. Jouw gidsen zijn jouw begeleiders net als de engelen om je heen. Sta hen toe je te helpen en vertrouw je hart, je intuitie en je innerlijke stem wanneer je denkt ze te herkennen.

Ik wens je heel veel liefde en licht toe!

Liefs Rosanne

Mag ik je nog wat vragen? Ik zou het leuk vinden van je te horen, laat gerust een reactie achter onderaan deze pagina! En voel je vrij dit artikel te delen via de social media knoppen hieronder. Ik ben je dankbaar voor je hulp!

Heb jij je al ingeschreven voor de gratis engelen nieuwsbrief? Regelmatig ontvang je dan engelen boodschappen in je postvak! Je kan je inschrijven via de button hieronder.

engelen tekens herkennen
, , , ,
Vorig bericht
De engelen en hun vleugels
Volgend bericht
Engelen steen, welke edelstenen brengen je in contact met de engelen?

Gerelateerde berichten

2 reacties. Reactie plaatsen

 • Goedemiddag, kan een gids ook iets voor je vinden? Ik was ineens maanden geleden mijn maillot kwijt, weken gezocht, alles overhoop gehaald, het uiteindelijk opgegeven, gister lag hij ineens naast mijn bed op de grond, heb mijn verstand staan verkijken, er niet van geslapen en ben onrustig, bang zeg maar gerust…..

  Grt helga

  Beantwoorden
  • Rosanne - Het engelen dagboek
   17 februari 2020 15:25

   Hoi Helga,

   Voor je gidsen hoef je niet bang te zijn, ze zijn er om je te helpen. Voel je toch dat er iets is waar je bang voor bent? Vraag aartsengel Michael dat jou en de ruimte waarin je bent te beschermen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door hem te vragen negatieve energie op te schonen en enkel liefdevolle en positieve energieën toe te laten. Maar je gidsen zijn geen kwaadaardige wezens ♡

   Mocht je meer over aartsengel Michael willen weten over hoe je hem om hulp kunt vragen, je kunt hier meer over hem vinden: https://www.hetengelendagboek.nl/aartsengel-michael/

   Liefs Rosanne

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu