Hooggevoelig en overprikkeld? Komt tot rust met hulp van de engelen!

Hooggevoelig en overprikkeld hooggevoelig en overprikkeld

Wanneer je hooggevoelig bent herken je vast het gevoel dat je hoofd soms overloopt. Het gevoel dat je hoofd even op slot gaat en er niets meer in of uit kan. Alles is dan even teveel en er kan niets meer bij. Wanneer je hooggevoelig en overprikkeld bent kan dit zich uiten op allerlei manieren die voor ieder hooggevoelig mens vast een beetje anders zijn, maar vaak is rust toch wat we dan allemaal nodig hebben. Maar rustig worden met een vol hoofd kan soms een behoorlijke uitdaging zijn! Ik deel hieronder mijn ervaringen met je. Ik hoop dat ze je wellicht kunnen helpen en ik deel met je hoe je de engelen om hulp kunt vragen wanneer je overprikkeld bent en rust nodig hebt. Lees je mee?

Kenmerken overprikkeld

Wanneer ik vanuit mijn eigen ervaring schrijf geeft mijn lichaam op verschillende manieren aan dat het tijd is even een rustmomentje te pakken. Zo merk ik vaak dat ik wat afwezig word en me vaak zonder dat ik het direct door hebt terugtrek. Ik word stiller en rustiger, zelf ervaar ik dit als een soort zelfbescherming omdat het voor mij een manier is om me een beetje terug te trekken en af te schermen voor alle prikkels om me heen. Maar er zijn nog veel meer kenmerken die je zouden kunnen vertellen dat je als HSP overprikkeld bent. Ik heb hieronder een lijstje gemaakt:

 • Onrustig  gevoel vanbinnen
 • Frustratie
 • Moe, zonder direct slaap te hebben
 • Jezelf terugtrekken
 • Paniekerig
 • Leeg gevoel
 • Vol hoofd
 • Hoofdpijn
 • Overzicht verliezen
 • Schrikkerig
 • Gesprekken niet meer kunnen volgen, alles gaat langs je heen
 • Stil en rustig worden

Ik heb de kenmerken van overprikkeld zijn geschreven vanuit mijn eigen ervaringen, wellicht is het bij jou anders deel gerust jouw ervaringen onderaan deze blog.

Opladen wanneer je hooggevoelig en overprikkeld bent overprikkeld

Wanneer je overprikkeld bent is het heel fijn en heel nodig jezelf rust te gunnen. Vele malen dat ik mezelf dit niet gunde en mijn gevoel negeerde om gewoon door te gaan kreeg ik dit later op mijn bordje. Ik heb gemerkt dat mijn hersteltijd dan alleen maar langer werd dan wanneer ik gewoon toegaf aan het overprikkeld zijn.

Wat ik dan nu ook tegen mezelf zeg wanneer ik me overweldigd voel: Gun jezelf rust. Opladen is niet erg, het is nodig! En ja, het is soms vervelend dat andere mensen dit veel minder nodig hebben en gewoon door kunnen gaan. Maar bedenk je dan eens dat jouw prachtige gevoelige kant ook vele voordelen heeft. Jouw gevoeligheid stelt je in staat om energieën te voelen, dus ook van de engelen om ons heen bijvoorbeeld! Hoe bijzonder en prachtig is dat! Jouw hooggevoeligheid stelt je ook in staat de raad van je intuitie vaak feilloos op te merken. Hooggevoeligheid brengt jou dat je leeft en geeft vanuit je hart, een prachtige eigenschap en zo kan ik nog wel even door gaan!

Weer tot rust komen

Rust, zo belangrijk! Je lichaam geeft vaak heel goed aan wat het nodig heeft wanneer je jezelf de kans geeft het te horen en te voelen wat het je te vertellen heeft. Maar ik weet ook dat het dan toch niet altijd makkelijk is aan rust toe te geven, en dat wanneer je eraan toegeeft het ook niet altijd makkelijk is de rust die je zoekt te vinden.

Hieronder deel ik daarom een oefening met je die je samen met de engelen om je heen kunt doen om die rust te vinden in jezelf en zo weer op te laden. Maar eerst wil ik je graag nog meegeven dat het helemaal niet erg is soms te niksen, voor je uit te staren, even te liggen, lekker thuis te willen zijn, weg te kruipen in een boek of gewoon even jouw eigen ding te doen op jouw eigen manier. Het is oké! De engelen geven me zo vaak mee dat we liever mogen zijn voor ons zelf door te luisteren naar ons lijf en te vragen wat het nodig heeft. Negeer je gevoel niet en wees lief voor jezelf!

Opladen met hulp van de engelen hooggevoelig en overprikkeld

Vind je het lastig rust te vinden wanneer je hooggevoelig en overprikkeld bent? Deze oefening samen met aartsengel Metatron en de engelen kan je helpen dichter bij rust te komen en meer rust te ervaren. Wanneer je deze oefening wilt doen, zoek dat een fijne, rustige en comfortabele plek op voor jezelf. Ga lekker zitten of liggen en sluit rustige en zacht je ogen. Volg en voel rustig je ademhaling door je lichaam gaan. Je hoeft helemaal niets, enkel toe voelen wat is. Neem even de de tijd om te landen. Heb geen haast en heb geen verwachting.

Vraag de engelen om hulp:

Wanneer je dit hebt gedaan nodig je aartsengel Metatron uit door de volgende vraag te stellen: Lieve aartsengel Metatron ik nodig je uit in deze ruimte en wil je vragen mijn energie te reinigingen en weer in balans te brengen met jouw Metatron cube. Wanneer je deze vraag heb gesteld kan je voelen dat de energie van Metatron door je energie veld waait als een soort wervelwind. Bedank Metatron daarna voor zijn hulp.

Vraag dan aan jouw beschermengel en de engelen om je heen of zij een lichtkoepel van liefdevol wit engelen licht om je energieveld willen aanbrengen. Zie en voel hoe een koepel van wit licht jou oplaad, beschermt en hoe het jouw onrust zuivert in liefde en rust. Herhaal rustig de woorden: liefde en rust. Nogmaals: ik ben liefde en rust, ik mag nu ontspannen, ik mag zijn. Voel hoe het witte licht je schoon spoelt en voel hoe de energie weer door je heen stroomt. Neem het in je op en neem je tijd.

Zie hoe de licht koepel dan langzaam vervaagd en voel hoe het jouw energie weer heeft doen stromen. Bedank dan rustig jouw beschermengel en de engelen om je heen voor hun hulp. Adem nog een keer diep in en rustig en langzaam uit. 

Weet dat je deze oefening altijd en overal kan doen op elk moment van de dag. Ik hoop dat het je mag helpen!

Warme engelen groet,

Rosanne

Deel gerust jouw ervaring of gevoel hieronder deze blog, ik vind het altijd leuk om van je te horen! En voel je vrij dit artikel te delen via de social media knoppen hieronder. Ik ben je dankbaar voor je hulp!

 

Wil je graag elke maand een engelen boodschap in je postvak ontvangen? Je kan je hieronder GRATIS inschrijven. Elke maand ontvang je dan een engelen boodschap in je postvak! ♥

engelen tekens herkennen

 

, ,
Vorig bericht
De Aartsengelen en hun kleuren!
Volgend bericht
Engelen boodschap februari

Gerelateerde berichten

4 reacties. Reactie plaatsen

 • Hoi Rosanne
  Als bij mij het “systeem” vol is trek ik me even terug in bed en neem een Powernap van
  een minuut of 20 ….
  Ook al denk je dat je niet slaapt ben je toch wel een tijdje vertrokken en als je weer wakker wordt
  is het net of de computer “herstart” is , en gaan we weer vrolijk verder…..
  Dank je wel voor je tips en de punten van Herkenning
  Groetjes Jac x

  Beantwoorden
 • Sinds mijn moeder gestorven is, merken mijn zus en ik van de zee, Gent, andere landen, haar naam Elisabeth, op een huis, een straat, een plein, heel opvallend,wij krijgen ook tekens, zoals dubbele getallen: 12.12 of 22.22 enz..voelen ons gedragen, zijn ook meer met spiritualiteit bezig, vind deze info heel steunend en positief, dank je wel.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu