HSP en engelen, welke engelen kunnen je helpen?

Engelen en HSP, hooggevoelig en hoogsensitief zijn engelen en hsp

Er is de laatste jaren veel over HSP zijn oftewel hooggevoelig zijn geschreven. Wat is HSP zijn en welke engelen kan je om hulp vragen wanneer jij hooggevoelig bent? Er zijn verschillende aartsengelen, engelen en natuurlijk je eigen beschermengel die hierbij graag helpen. Lees je mee?

HSP zijn op aarde

Hooggevoelig zijn is niet altijd makkelijk. Alles komt binnen, je bent vaak een spons voor allerlei energieën terwijl je ook een heel groot hart hebt, veel liefde te geven hebt en graag goed wil doen. Wanneer je HSP bent en hier naar aarde gekomen bent met deze prachtige liefdevolle eigenschap weet dan dat jouw liefde niet iets is wat weg moet of verandert moet worden om mee te kunnen gaan met de race hier op aarde. Het is juist de bedoeling van jouw hooggevoelig zijn dat er een andere kijk komt op die race. Dat er een kijk vanuit liefde mag groeien hier op aarde.

Weet dat je als hoogsensitief persoon liefde bent en komt brengen. En nee, dit betekend niet dat je maar altijd moet geven en dat je jezelf voorbij moet lopen in deze taak. Dat hoeft niet. Je kan je liefde al uitstralen door jezelf te zijn. Te verbinden met je hart en te leven vanuit je liefdevolle hart.

Kristalkinderen en nieuwetijdskinderen engelen en hsp

De laatste jaren zijn er een hoop nieuwetijdskinderen en kristalkinderen naar aarde gekomen om liefde en licht te brengen. Kristalkinderen zijn kinderen en inmiddels ook volwassen die zich vaak anders voelen. Die een zachte sprankelende energie hebben en de wereld anders ervaren. De generatie van nieuwetijdskinderen is vaak gevoelig, zacht en staat meer open voor alles. Iets waar vele hoogsensitieve personen zich in herkennen.

Aarde engelen

Een aarde engel is iemand die zoals de naam als zegt een engel op aarde is. Een persoon die zeer gevoelig is, goed wil doen, engelachtig is en zich hiertoe ook aangetrokken voelt. En heel liefdevol en zacht persoon. Vele hooggevoelige mensen herkennen zich hierin en hebben heimwee naar liefdevolle energie zonder vaak te weten waar dit vandaan komt. Wanneer je dit herkent bestaat er een grote kans dat je een aarde engel bent.

De kracht van jouw hooggevoeligheid engelen en hsp

Wat voor hooggevoelig persoon je ook bent, jouw zachtheid, jouw liefdevolle energie en jouw wijsheid is een kracht! De kracht van al deze eigenschappen en al deze bijzondere gaven is dat het bijdraagt aan het brengen van liefde. De aarde helpen te herinneren aan liefde, compassie en de kracht van zachtheid. De herinnering aan de verbinding dat we alles delen dat alles één is en we ieder een prachtig wezen zijn wat sterker wordt wanneer we leven vanuit liefde en licht.

De engelen en hooggevoelig en hoogsensitieve mensen 

Engelen zijn liefde en helpen je graag jouw liefde te delen met de wereld. Ze willen graag dat jij in je kracht staat, straalt en gelukkig bent. Want juist dan straal je het meeste! Vele hooggevoelige mensen voelen engelen of voelen zich door engelen energie aangetrokken. Alsof het een gevoel is van thuis komen.

Welke engelen je kunnen helpen wanneer je HSP bent kun je hieronder lezen. Maar eerst wilde ik je nog wat meegeven over wat belangrijk is wanneer je hooggevoelig bent. Engelen helpen ons graag maar weet dat doen nog altijd bij jou ligt!

Belangrijk wanneer je hooggevoelig bent

Wanneer je hooggevoelig bent weet je als geen ander dat bepaalde situaties, plekken of mensen je volledig leeg kunnen zuigen en volledig onderuit kunnen halen qua energie. Het is dus belangrijk wanneer je HSP bent rekening te houden met deze dingen door jezelf hiervoor te beschermen.

Geef je grens aan engelen en hoogsensitief

Waarschijnlijk heb je ‘geef je grens aan’ al vaker gehoord maar toch hoort deze in het rijtje thuis. Want vele van ons vinden dit ontzettend moeilijk. Wat mij persoonlijk helpt is dat wanneer ik zie aankomen dat iets te ver gaat voor mij hierover te praten al voor dat het is gebeurt. Ik snap dat het eng kan zijn over je gevoelens te praten. Maar mensen die niet hooggevoelig zijn hebben vaak helemaal niet door dat iets voor ons hooggevoelige mensen oncomfortabel kan voelen.

Door gewoon over jouw behoefte en wensen te praten zullen anderen jouw wereld een beetje beter begrijpen en hier rekening mee kunnen houden. Wanneer we dit voor ons zelf houden kunnen de meeste anderen niet voelen dat ze over je heen walsen. Voor ons is het normaal de grens van een ander te voelen maar dit is het vaak niet voor niet HSP mensen. Stop jezelf niet weg, durf erover te praten en wees open over je eigen behoefte. Zo voorkom je vele vervelende gevoelens die opkomen wanneer iemand over je grens heen gaat.

Neem tijd voor jezelf

Neem de tijd die je nodig hebt om op te laden en die je nodig hebt om alle prikkels die je hebt ervaren weer van je af te laten geleiden. Kijk niet naar anderen die wel door kunnen blijven gaan, blijf bij jezelf. Open je hart en laat je eigen liefdevolle krachtige energie je helpen op te laden. Voel je niet bezwaard tijd te nemen voor jezelf. En wanneer je bang bent een ander tekort te doen wanneer je iets afzegt of ‘nee’ zegt laat dit dan los en onthoud dat je meer kunt geven wanneer je eerst goed voor jezelf zorgt. Dat je meer kunt geven vanuit een opgeladen hart die weer overstroomt van liefdevolle energie. Je kunt niet geven als je leeg bent.

Luister naar je hart, je gevoel en je intuitie 

Luister naar je gevoel, dat onderliggende zachte stemmetje dat je helpt, begeleid en aanmoedigt. Het is je intuitie! De spreekbuis voor de engelen om je heen en je beschermengel. En natuurlijk ook voor de wijsheid in je hart. Diep in je hart weet je dat je mag zijn wie je bent. Dat je een prachtige liefdevolle taak hebt hier op aarde. Luister naar die stem, dat ben jij voorbij aan je ego, gedachten en angsten. Je hart wijst je de weg en de engelen staan altijd naast je, klaar om je te helpen!

Blijf trouw aan jezelf engelen en hsp

Doe iets omdat je het zelf wilt en jij je er goed bij voelt. Doe iets niet omdat je graag wilt zijn zoals anderen. Blijf bij jezelf. Blijf wie je vanbinnen bent. Wanneer je tegen jezelf in gaat en jezelf dingen oplegt omdat anderen het ook kunnen of doen zal je jezelf uiteindelijk uitputten. Blijf trouw aan jezelf, je eigen gevoel en dat wat goed voelt voor jou.

Veroordeel jezelf niet

Veel hoogsensitieve personen vinden het moeilijk dat ze bepaalde dingen niet zo lang kunnen volhouden, denk bijvoorbeeld aan feestjes, werk en een dagje weg. Ook zien veel HSP zichzelf aan kleinzerig en een zeurderig. Wanneer je dit herkent, stop hier dan alstublieft mee. Ja, dat is natuurlijk helemaal aan jou en daar ben je helemaal vrij in, maar ik hoop gewoon dat je de liefde die je in hart hebt ook wilt openen voor jezelf. Acceptatie is daarbij de eerste stap. Uit eigen ervaring weet ik dat dit niet altijd makkelijk is en ook vaak voor onrust, onzekerheid en soms zelfs flinke frustratie kan zorgen. Maar je bent wie je bent. Dat kan je niet veranderen. Wel hoe je ermee omgaat. Je zult wanneer je jezelf accepteert meer energie overhouden.

Welke engelen kunnen je helpen wanneer je HSP bent?

Er zijn heel veel engelen om ons heen. Engelen die ieder hun eigen specialiteit hebben en ieder hun eigen ‘taak’. Engelen die je graag helpen en begeleiden hier op aarde. Wanneer je HSP bent dan kan je verschillende engelen om hulp vragen. Natuurlijk kan je je eigen beschermengelen om hulp vragen maar er zijn ook aartsengelen die je hierbij kunnen helpen.

Welke engelen en aartsengelen je kunt aanroepen voor hulp bij hooggevoeligheid en HSP kun je hieronder vinden.

Aartsengel Metatron engelen en hsp

Wanneer je HSP bent dan is aartsengel Metatron een geweldige engel om om hulp te vragen. Mijn persoonlijk ervaring met Metatron is dat zijn aanwezigheid heel ondersteunend, begripvol en tegelijkertijd rustig en krachtig voelt. Wanneer je last hebt van onbegrip over het HSP zijn vraag dan gerust om zijn liefde en steun. Maar ook is aartsengel Metatron de aartsengel die je kan helpen je energie en je chakra’s in balans te brengen. Voel je jezelf onrustig, gedesoriënteerd of alle kanten op gaan? Vraag Metatron dan om hulp. Je kunt het volgende engelen gebed gebruiken. Pas het gerust aan naar jouw eigen behoefte.

Aartsengel Metatron aanroepen

Lieve aartsengel Metatron, reinig alstublieft mijn geest, mijn aura en mijn hele energie veld. Blaas alle negatieve energie uit mijn energie veld en breng alstublieft mijn energie en al mijn chakra’s weer in balans met jouw Metatron cube. Dankjewel!

Aartsengel Jofiel

Aartsengel Jofiel is een liefdevolle engel met een zachte energie waar vele hoogsensitieve personen en aarde engelen zich bij thuis voelen. Jofiel kan je helpen de liefde en de schoonheid te zien van jouw gave oftewel jouw hooggevoeligheid. Aartsengel Jofiel helpt je graag jezelf te zien vanuit liefde en vanuit schoonheid. Vindt je het lastig jezelf de accepteren of gaat er wel eens een gedachten door je hoofd als deze: ‘was ik maar anders en niet zo gevoelig.’ vraag haar dan gerust om hulp. 

Aartsengel Jofiel aanroepen

Lieve aartsengel Jofiel, help mij alstublieft de schoonheid van mijn gevoeligheid te zien. De schoonheid van mezelf en help mij met liefde te kunnen kijken naar mezelf. Reik mij stappen aan via tekens op mijn pad die ik kan zetten om mezelf te accepteren zoals ik ben. Omring mij alstublieft met jouw liefdevolle engelen energie en help mij de kracht te zien en te voelen in mezelf. Dankjewel

Aartsengel Rafael

Rafael is de aartsengel van heling. Aartsengel Rafael kan je dan ook helpen je angsten en andere klachten te helen. Denk aan angst om jezelf te zijn, angst voor wat anderen van je denken. Vraag Rafael gerust om hulp. Weet wel dat engelen ook vaak reageren door je wijsheid in toevalligheden of tekens aan te reiken of door je te wijzen op stappen die je kan zetten die je hierbij kunnen helpen.

Aartsengel Rafael aanroepen

Lieve aartsengel Rafael, heel alstublieft mijn angsten die mij tegen houden en blokkeren mezelf te zijn en mijn licht te laten stralen. Omhul mij met jouw krachtige groene helende licht en transformeer mijn angsten naar liefde. Help me uit mijn ego te blijven en te vertrouwen op mijn hart. Rafael breng alstublieft wijsheid op mijn pad die me zal herinneren aan dat ik mag zijn wie ik ben. Dankjewel

Aartsengel Michael

Aartsengel Michael is een krachtige beschermer die je graag helpt je energie te beschermen. Ook kan je aartsengel Michael vragen oude energie en energieën die niet van jou zijn te verwijderen. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen via deze oefeningen:

Oefeningen: hsp en engelen

De hemelse stofzuiger

De hemelse stofzuiger van Michael zal je hele energieveld schoon zuigen waardoor alle energie die niet van jou is uit je energie veld wordt gezogen en zal worden getransformeerd in engelen licht. Ga rustig zitten voor deze oefening adem een keer diep in en uit en open je hart. Stel dan de volgende vraag:

Lieve aartsengel Micheal breng alstublieft je hemelse stofzuiger en zuig mijn hele energie veld schoon. 

Terwijl je dit doet volg je intuïtief de stofzuiger door je hele lijf. Van je kruin tot aan je tenen. Volg de stofzuiger in elke lichaamsdeel door het enkel waar te nemen. Dit gevoel kan razendsnel gaan en ook in een langzamer tempo. Alles is goed. Ook kan het zijn dat je intuïtief het blauwe licht van Michael door je heen ziet gaan. Laat het gewoon op je afkomen. Bedankt na afloop  aartsengel Michael voor zijn hulp!

 

Energetische koorden snijden

Voel je dat iemand flink wat energie heeft weggezogen? Of dat een situatie flink wat energie heeft gekost en misschien nog steeds kost? Vraag Michael dan de energetische koorden tussen jou en die persoon of die situatie door te snijden. Dit kun je door door heb de volgende vraag te stellen:

Lieve aartsengel Michael, snijd alstublieft alle energetische koorden door tussen mij en ( vul in ) en heel alstublieft alle restanten van die koorden met helend engelen licht. Dankjewel!

 

Je energieveld beschermen

Engelen licht en engelen energie kan je helpen je energie te beschermen wanneer je HSP bent. Vraag aartsengel Michael om de bescherming van zijn blauwe licht en om enkel energie door te laten die jouw hoogste goed dient. Dit kan je doen door Michael de volgende vraag te stellen:

Lieve aartsengel Micheal, vul mijn energieveld alstublieft met helend engelen licht en bescherm mijn energieveld met jouw blauwe energie en je engelen vleugels. Laat enkel energie door die mijn hoogste goed zal dienen. Dankjewel. 

Terwijl je deze vraag stelt, open weer je hart en visualiseer hoe het engelen licht jou laat stralen en hoe de blauwe engelen energie van Michael en zijn engelen vleugels je beschermen.

Aartsengel Jeremiel

Aartsengel Jeremiel kan je helpen een situatie of een gebeurtenis te begrijpen en de diepere laag erachter te zien. Wanneer je HSP bent brengt dit soms wat onbegrip mee. Weet dan dat je Jeremiel altijd om wijsheid en duidelijkheid kan en mag vragen. 

Aartsengel Jeremiel aanroepen

Lieve aartsengel Jeremiel, help mij alstublieft de volgende gebeurtenis of deze situatie ( vul in ) te begrijpen. Vervang mijn onbegrip voor wijsheid, liefde en licht. Help mij rust en acceptie te vinden. Dankjewel

Je beschermengel engelen en hsp

En natuurlijk kan je ook je eigen liefdevolle beschermengel om hulp vragen. Je kan je beschermengel net als de aartsengelen om hulp vragen via een engelen gebed of door tegen jouw beschermengel te praten. Jouw beschermengel kent je door en door. Weet waar voor je hier bent en kent jouw levensdoel. Vraag gerust om leiding en houd je ogen open voor engelen getallen, engelen tekens en vertrouw op je intuitie. Dit zijn de manieren waarop engelen je antwoorden geven en helpen. 

Engelen hulp ontvangen HSP

Wanneer je de engelen om hulp wilt vragen en je weet niet precies welke engel je voor welke situatie kunt aanroepen? Weet dan dat je altijd gewoon engelen mag zeggen. Ook wanneer je de naam van een specifieke engel niet meer weet. Wees wel altijd helder in je hulp vraag en laat het vanuit je hart komen. Houd na het stellen van een vraag altijd je ogen open voor engelen tekens en vertrouw op je intuitie.

Liefde en licht

Lieve aarde engel, lief nieuwetijdskind en hooggevoelig persoon, weet dat je een prachtig mens bent. Een kind van het licht met een groot liefdevol hart vol wijsheid en kracht. Vertrouw op jezelf, je hart en laat je licht stralen dat is waarvoor je hier gekomen bent. Je liefdevolle licht te laten stralen om zo bij te dragen aan de herinnering aan onze verbondenheid en liefde.

Love & light

Rosanne

Ik zou het leuk vinden van je te horen, laat gerust een reactie achter onder aan deze pagina!

Heb jij je al ingeschreven voor de gratis engelen nieuwsbrief? Regelmatig ontvang je dan engelen boodschappen in je postvak! Je kan je inschrijven via de button hieronder.

engelen tekens herkennen
, , , , , ,
Vorig bericht
De helende energie van bloemen!
Volgend bericht
Engelen boodschap voor september

Gerelateerde berichten

7 reacties. Reactie plaatsen

 • Lieve Rosanne,
  Bedankt voor uw engelenboodschap van september
  Bedankt ook voor de tijd en moeite die u doet om ons wegwijs te maken in de ENGELENWERELD.
  Ik ben al mijn hele leven hoogsensitief en daardoor ook heel gevoelig,menig mens heeft daar al een opmerking over gedaan maar wat ben ik blij dat ik ondanks de vele moeilijkheden zo ben!
  Er is nog heeeel veeeel werk aan de winkel om bij de mensen liefde en licht te brengen want het is broodnodig en ik probeer dat dan ook te doen zoveel ik kan.
  Er is zoveel onenigheid en jaloezie en agressie in de wereld en daar kan ik weinig aan doen maar in mijn omgeving probeer ik alvast liefde en licht te verspreiden
  Bedankt ook voor het interessant artikel over HSP
  Warme groeten,Veerle

  Beantwoorden
 • Bedankt voor de duidelijke informatie..
  Ik snap nu pas waarom ik zo moe en leeg aanvoel als ik visite heb gehad.
  Die hulp vraag van Metatron werkt meteen.

  Beantwoorden
 • Lieve Rosanne
  Dank je wel voor deze prachtige brief,
  het lijkt wel of ie persoonlijk aan mij gericht is……
  Eindelijk een stukje erkenning.
  HSP is aan de ene kant een stukje rijkdom in situaties
  maar het maakt je ook vaak een eenling,
  dat maakt het zwaar…
  dank je wel X Jac

  Beantwoorden
 • Van Campenhout
  15 november 2019 02:04

  Rosanne,
  Wat een prachtig mens ben jij, om deze begripvolle wijsheden te delen. Als HSP voel je idd zoveel, waardoor je u leeg voelt, onbegrepen, anders… Ook mijn verleden maakt het mij nu niet gemakkelijk. Maar door op het pad van de engelen te mogen bewandelen, zoals jouw dagboek die mij ondersteuning bied, voel ik me mezelf meer begrepen…
  Dank je wel.
  Veel liefs Lydie

  Beantwoorden
  • Rosanne - Het engelen dagboek
   15 november 2019 10:56

   Bedankt voor de lieve reactie Lydie!
   Ik vind het heel mooi om te horen dat Het engelen dagboek jou een beetje kan en mag helpen. Vanaf hier wens ik je heel veel liefde, kracht en licht toe!

   Liefs Rosanne

   Beantwoorden
 • Lieve Rosanne, wat ben ik blij dat ik jou engelendagboek gevonden heb, bijna dagelijks kijk ik erna en onder ik vele dingen waarmee ik me beter voel en weet dat er nog vele mensen zijn zoals ik bedankt voor je goede raad en liefde, monique

  Beantwoorden
  • Rosanne - Het engelen dagboek
   15 december 2020 15:05

   Lieve Monique,

   Bedankt voor je lieve reactie! Het doet me goed te horen dat Het Engelen Dagboek je mag helpen ♥️♥️

   Liefs Rosanne

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu