Innerlijk weten wat is het en hoe kan je het ontwikkelen? innerlijk weten

Wanneer je jezelf verdiept in engelen, je intuïtie ontwikkelen en je heldere kanalen ontwikkelen dan zal je misschien ook van innerlijk weten gehoord hebben. Innerlijk weten betekend voor mij weten op een diep niveau van binnen waar je niet altijd direct bij kunt met je bewuste denken. Ook is het vaak zo dat je niet weet waar deze wijsheid en dit weten vandaan komt. Innerlijk weten noem ik dan ook wel eens weten zonder te weten hoe je het weet. Vaak is ‘het’ er gewoon ineens. Ook is het vaak wanneer je iets via je innerlijke weten weet je dit pas later realiseerde en zegt ‘ik wist het wel’ of ‘had ik nou maar geluisterd’.

Heldere kanalen

Innerlijk weten is een helder kanaal wat ook wel helderweten genoemd wordt. Oftewel een manier om helder te communiceren met de bron, je hogere zelf, de engelen en je intuïtie. Via je heldere kanalen kan er heldere informatie binnenkomen. Maar naast innerlijk weten zijn er nog meer heldere kanalen. Denk aan helderhoren, helderzien en heldervoelen. Maar hoe weet je nu of iets is binnen gekomen via jouw helderwetende kanaal en hoe kan je je helderweten verder ontwikkelen?

Diep innerlijk weten

Vaak ligt innerlijk weten een beetje verscholen, alsof het op de achtergrond aanwezig is. Je herkent dit vast wel. Op een bepaald niveau wist je het wel, maar het was niet zo duidelijk aanwezig. Dit diepe weten is vaak een zachte stem. De stem van je engelen, van je hogere zelf of van je intuïtie die je iets probeert te vertellen. Soms vertellen de engelen en ons hogere zelf ons iets door ons een gevoel te geven en een idee in ons hoofd te brengen.

Het is aan ons hier wat mee toen doen en het op te pakken. Soms gebeurt dit niet omdat we de stem gewoon niet gehoord hebben of ergens wel gehoord hebben maar niet bewust de ruimte hebben gegeven. Wellicht is het angst die je tegenhoud of misschien hoor je het wel maar is het niet wat je in je bewuste denken wilt. Toch is je innerlijke stem er om jou te helpen.

Helder weten en innerlijk weten hoe weet je of je weet?

helderweten

Je innerlijke stem komt vaak ineens naar boven. Zonder na te denken is daar een antwoord, raad, een waarschuwing of oplossing. Engelen kunnen met je communiceren via dit kanaal, maar ook je hogere zelf, je gidsen en andere lichtwezens kunnen je zo informatie brengen. Hoe kan je je innerlijke stem horen en beter herkennen?

Hieronder deel ik een aantal manieren waarop je een innerlijke stem met jou kan communiceren. Door deze manieren in je achterhoofd te houden, kan het je wellicht helpen je heldere boodschappen volgende keer beter te horen en op te merken. Wel is het natuurlijk zo dat ieder mens verschillend is, het kan dus heel goed dat het bij jou wellicht net een beetje anders is.

Herkennen van je innerlijke stem

Je innerlijke stem kan je op vele manieren helpen en je de weg wijzen. Zo kan deze stem je waarschuwen voor eventueel gevaar, waarschuwen voor een verkeerde keuze of juist raad geven voor een goede keuze en een goed idee. Jouw innerlijk weten kan je ook vertrouwen geven door je aan te moedigen. Deze stem praat altijd liefdevol met de intentie om jou te helpen. Ook kan je helderwetendheid je informatie brengen over een situatie of een onderwerp zonder dat je direct weet waar dit vandaan komt. Je weet het dan gewoon. Je helderwetende stem brengt ook ideeën en ingevingen.

Gedachten of helder weten

Het is soms niet altijd makkelijk onderscheid te maken tussen een gedachte en een ingeving. Vaak ‘wist’ je het onbewust. Maar dit onbewuste maakt soms dat deze informatie wel in je hoofd zat, maar ergens op de achtergrond was. Het kwam niet zo naar voren als gedachte wel kunnen doen. Waardoor je achteraf vaak zegt: ‘ik wist het wel’. Door je hier bewust van te zijn kan het je helpen deze stem eerder te herkennen. Ik heb hieronder nog een lijstje met herkenningspunten gemaakt:

innerlijk weten

 

 • Op de achtergrond
 • Vaak subtiel aanwezig
 • Bij gevaar kan deze stem harder klinken
 • Vaak voelt het ook echt helder in je hoofd als je de informatie krijg, maar je gedachte overspoelen deze helderheid vaak heel snel weer
 •  De intentie is altijd liefdevol en gericht op je verder helpen
 • Raad of een onverwachte kijk op iets uit het niets
 • Ineens een ingeving of een idee dat opplopt
 • Van te voren informatie ontvangen over een situatie die je dan niet direct kan plaatsen
 • Ineens weten wat je moet doen en welke richting je op mag alsof er deuren opengaan in je hoofd

 

Dit lijstje hierboven heb ik gemaakt vanuit mijn eigen ervaringen met helderweten. Het kan dan ook zijn dat het voor jou net weer wat anders is. Toch hoop ik dat dit  lijstje met herkenningspunten je op weg mag helpen, zodat je ook jouw helderwetende stem wellicht beter kunt herkennen en ontvangen. Hieronder deel ik ook nog een korte oefening met je die je kan helpen beter te ontvangen en een engelen affirmatie om de engelen om hulp te vragen je te helpen je innerlijk weten beter te leren kennen.

Innerlijk weten ontwikkelen

Onze gedachten overspoelen en overheersen vaak onze innerlijke stem doordat ze veel meer op de voorgrond aanwezig zijn. Dit gaat vaak onbewust en door de waan van de dag, denk aan to-do lijstjes en allerlei anderen taken. Maar ook angst en onzekere gedachtes kunnen onze helderwetende kanaal blokkeren. Je kan je helderwetende kanaal de ruimte geven door regelmatig contact te maken met jezelf. Contact met je gevoel en je ziel. Dit klinkt voor misschien als moeilijk, maar dat hoeft het helemaal niet te zijn.

Een vraag aan jezelf die je kan helpen

Door jezelf de vraag te stellen: ‘wat voel ik?’ En vervolgens een keer diep in en uit te ademen en dat gewoon alleen maar te voelen kan je helpen. Zonder verwachting alleen maar voelen en de ruimte geven aan alles wat je voelt geeft je ook de kans heel even je gedachten te laten gaan. Door dit regelmatig te doen geeft je meer ruimte aan je heldere kanalen. De ‘wat voel ik?’ vraag aan jezelf stellen en daarbij even in en uit ademen hoeft maar heel even te duren. Maar het zal je meer in contact brengen met jezelf en je innerlijk weten.

De vraag doet een beroep op en geeft ruimte aan je bewust en je onderbewuste om te antwoorden. Hoe meer in je contact staat met jezelf hoe beter je ware zelf ook kunt horen. Ook zal je merken dat je gedachten rustiger worden wanneer je dit regelmatig doet. Hoe rustiger je gedachten hoe meer ruimte er in voor je heldere kanalen om gehoord te worden.

innerlijk weten

Vraag je engelen om hulp

De engelen helpen je met liefde op weg om contact te maken met je helderwetendheid. Wel blijft het opmerken van liefdevolle raad en ingevingen aan ons zelf. Door regelmatig je engelen te vragen je antwoord te geven op een vraag die je ze stelt via jouw helderwetenheid en innerlijk weten zal je steeds meer vertrouwt raken met hoe dit kanaal voor jou werkt.

Vaak vergt het wat oefening en tijd, maar het kan je heel veel brengen. Een vraag die je kan stellen aan de engelen om je innerlijk weten de ruimte te geven deel ik hieronder met je. Voel je vrij deze vraag aan te passen naar je eigen gevoel. Doe altijd wat goed voelt voor jou.  

 

Lieve engelen, Breng alstublieft mijn gedachten tot rust en geef mijn helderwetende kanaal de ruimte om naar voren te komen. Help mij alstublieft heldere informatie te ontvangen en ook op te merken. Dankjewel engelen!  

 

Ik hoop dat je wat aan dit artikel hebt gehad! Laat onder aan dit artikel gerust een berichtje achter, ik vind het altijd leuk van je te horen. En als je het leuk vindt helpt mij gerust door dit artikel te delen op social media via de knoppen hieronder, dankjewel!

Liefs Rosanne

Heb jij je al ingeschreven voor de gratis engelen nieuwsbrief? Regelmatig ontvang je dan engelen boodschappen in je postvak! Je kan je inschrijven via de button hieronder.

engelen tekens herkennen

 

, , , ,
Vorig bericht
Engelen boodschap voor juni
Volgend bericht
Engelen boodschap voor juli 2020

Gerelateerde berichten

5 reacties. Reactie plaatsen

 • Nicole Massant
  4 juli 2020 15:16

  Dank je wel lieve Rosanne voor deze mooie uitleg. Jaren al probeer ik in contact te komen met de Engelen en soms verschiet ik dat ik iets hoor en dan begin ik te twijfelen. Komt dit van de Engelen of van mijn eigen denken dat is heel frustrerend. Nu ga ik rustig blijven en proberen wat je ons aanleert maar ook aan De Engelen vragen om mijn kanaal open te maken. Ik verheug me al op de dag dat ik kan zeggen “Ja dat komt van de Engelen”.
  Rosanna e spreek van je Engel hoe kan ik weten wie mijn Engel is ? Veel liefs, Nicole

  Beantwoorden
  • Rosanne - Het engelen dagboek
   7 juli 2020 15:17

   Hoi lieve Nicole,

   Vertrouw op wat je voelt, ziet, weet en hoort ♡

   De engelen om je heen leren kennen kost tijd, energie en ook initiatief. Net als met menselijke vriendschappen. Wanneer je de energieën van je engelen wilt leren kennen begin met vragen. Vraag regelmatig om tekens en vraag om antwoorden en houd je ogen open. Stel je open voor de engelen en nodig ze uit in je leven en bijvoorbeeld tijdens meditatie oefeningen. Hoe vaker je op die manier bewust contact maakt hoe meer je de specifieke energie van je engel zal gaan herkennen. Volg hierin je gevoel er is hier geen vaste manier voor, maar ik hoop dat dit je op weg mag helpen. ♡

   Liefs Rosanne

   Beantwoorden
 • Vind het mooi om te lezen erbij; als dat eens waar mag zijn, ik ga het proberen

  Beantwoorden
 • Diependaele Martine
  2 augustus 2020 15:20

  Lieve Rosanne,
  Bedankt dat je jouw ervaringen met iedereen wil delen. Put er enorm veel kracht uit, daardoor sta ik open voor totaal nieuwe dingen en weet ik dat de engelen aan mijn zijde staan.
  Die zekerheid heeft mij innerlijke rust !

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu