Intuïtie ontwikkelen hoe doe je dat?

Intuïtie intuitie

Je intuitie ontwikkelen hoe doe je dat? Hoe versterk je je intuitie en hoe kan je intuïtief de beste keuzes gaan maken die jou blij maken en je verder helpen? Je intuitie is een prachtige geschenk wat je hebt meegekregen toen je hier naar aarde kwam. Je intuïtie zou je ook je innerlijke kompas kunnen noemen. Het kompas dat jou helpt via gevoelens en voorgevoelens. Om je zo te begeleiden op jouw levenspad en je via gevoelens ook helpt daarop te blijven. Hoe meer jij keuzes durft te maken vanuit je gevoel en je intuïtie hoe dichter je bij jezelf blijf. Dichterbij jouw hart en bij dat wat jou blij maakt, oftewel jouw levensdoel!

Intuïtie betekenis

Intuïtie betekent ook wel een ingeving of een inzicht die binnen komt of tot je komt voorbij het ‘gewone’ denken en redeneren. Je intuïtie is een gevoel zonder te weten waar het precies vandaan komt. Ik denk persoonlijk dat je intuïtie het beste kunt omschrijven als een gevoel die je een richting op stuurt of een richting op lijkt te trekken. Die je heel subtiel iets laat weten via een zachte onderliggende stem die af en toe door je heen gaat. De stem waarvan vele mensen zeggen: ‘ik wist het wel’ of ‘had ik maar geluisterd’. Je intuitie wordt ook wel je zesde zintuig genoemd of benoemt als heldervoelen. Je weet iets vanbinnen gewoon zonder precies te weten hoe.

De kracht van intuïtie

Je intuïtie is verbonden met je hart. Ik zeg ook wel eens het is de stem van je hart. Je hart weet wat jij vanbinnen het liefste wilt en staat in verbinding met jouw ziel. Je hart kent dan ook jouw zielendoel. Wanneer wij mensen ons zielendoel leven maakt dat ons niet alleen gelukkig, maar ook geeft het ons een gevoel van verbondenheid, vertrouwen en voldoening. Wanneer je durft te luisteren naar je intuitie dan wordt je als het ware geleid op jouw levenspad, naar jouw zielendoel.

Intuïtie ontwikkelen intuitie

Je intuïtie ontwikkelen hoe doe je dat? Wanneer je in intuïtie wilt versterken dan zul je aandacht moeten en willen geven aan de subtiele stem binnen in jou. Dit vergt wat oefening wanneer je voorheen vooral vanuit gedachten hebt geleefd. Dat is oké, geef jezelf de tijd. Haast en druk zal de verbinding met jezelf geen goed doen. Dus voor je begint houd in je hoofd dat je intuïtie ontwikkelen tijd, liefde en aandacht kost. Maar tegelijkertijd zal je ook zien dat het heel fijn is om de verbinding met jezelf aan te gaan en je het heel veel gaat brengen! Het is het waard om tijd te steken in jezelf en je gevoel, je zal er veel voor terug krijgen. Hieronder deel ik een aantal tips met je die jou kunnen helpen om je intuïtie te versterken en verder te ontwikkelen.

Intuïtieve ontwikkeling 15 tips!

Wanneer je graag meer naar je gevoel en je innerlijke kompas wilt gaan luisteren dan kunnen de volgende tips je hierbij helpen. Lees je mee?

Rust

Voldoende rust is belangrijk om niet overprikkeld te raken en in verbinding te kunnen blijven met jezelf. Wanneer je niet voldoende rust neemt dan zal je vaak in de gedachtestroom blijven hangen door de drukte om je heen en daardoor minder bij je gevoel kunnen komen. Je kent het vast wel, het gevoel dat je het zo druk kan hebben dat je niet eens kan voelen dat je moe bent en dit gevoel van moe zijn pas komt wanneer je rust hebt. Zo werkt het ook met je intuitie. Wanneer je geen ruimte maakt om in alle rust te voelen hoe het met je is en welke kant je op wilt, dan zal je je intuitie nauwelijks kunnen horen en voelen. Gun jezelf daarom regelmatig een momentje van rust zodat je kunt opladen en je gevoel tot uiting kan komen.

Wees niet bang om te voelen

Dit ligt een beetje in het verlengde van rust nemen, want vele van ons zijn soms bang rust te nemen want dan komt ons gevoel naar boven. Vaak blijven we dan maar doorgaan en durven niet te gaan zitten zonder perse iets te doen te hebben. Wanneer je rust hebt komt je gevoel naar boven en dat willen we soms liever niet. Dit kan confronterend, oncomfortabel en ongemakkelijk aanvoelen. Ondanks dat het dan alles behalve fijn voelt is zo’n moment toch heel waardevol. Je gevoel vertelt je namelijk iets!

Ook is het soms nodig dingen te verwerken en dit kan alleen door ze toe te laten. Wanneer je dit doet zal je zien dat het uiteindelijk makkelijker wordt ermee om te gaan. Geef je gevoel dus de ruimte! Zo zal je ook steeds beter op gaan merken hoe jij iets aanvoelt wanneer je van jouw levenspad bent afgeweken. Dat is waardevolle informatie!

Onderzoek je gedachte

Door je gedachten te onderzoeken wordt je jezelf bewust van wat je denkt. Wanneer je weet wat je denkt kan je makkelijker herkennen wanneer je iets voelt in plaats van denkt. Je intuitie ontwikkelen is ook een stukje bewustwording en bewust kijken naar wat je denkt en voelt om zo beter onderscheid te kunnen maken.

Maak verbinding met jezelf intuïtief

Een goede verbinding met jezelf zal je in staat stellen je intuïtie te herkennen. Je herkent een signaal van je gevoel wanneer je een keuze maakt wanneer je in verbinding staat met jezelf. Je kunt op vele makkelijke manieren verbinding maken met jezelf. Een hele fijne oefening die ik zelf graag doe is door mijn handen op mijn buik te leggen en dan rustig te ademen. Door je ademhaling te voelen in je handen maak je verbinding met jezelf. Doe dit een paar minuten bijvoorbeeld voordat je de dag begint of wanneer je voelt dat je de verbinding met jezelf kwijt bent. Je zal zien dat wanneer je dit regelmatig doet meer gaat voelen.

Durf je grenzen aan te geven

Bewaak je grenzen en durf je grenzen aan te geven. Wanneer je iemand over je grenzen laat gaan laat je diegene eigenlijk over je gevoel heen walsen. Je gevoel heeft je aangeven dat het niet passend was voor jou, niet uitkwam of simpelweg niet leuk is voor jou, luister dan naar jezelf! Dat oncomfortabele gevoel vooraf dat was je gevoel en je intuitie.

Laat oordelen los, ook van anderen

Wanneer we keuzes maken vanuit ons gevoel en ons hart zijn we vaak bang hierom veroordeelt te worden. Je hoeft je niet te schamen voor wat je voelt en wil. En je hoeft je niet te verstoppen. Je bent precies zoals je mag zijn! Laat de angst voor wat anderen kunnen vinden los. En vergeet ook je eigen oordelen niet los te laten zoals: ‘dat lukt me nooit’ of ‘daar ben ik niet voor weg gelegd’. Wanneer je wilt communiceren met je intuïtie zal je ruimte moeten geven aan wat je voelt en vanbinnen wilt en mag je jezelf gaan omarmen. Anders zal het altijd moeilijk blijven voor die zachte stem van je intuïtie om niet overspoelt te worden met gedachten, angsten en onzekere gedachten.

Mediteer om te luisteren naar je intuïtie

Vele vinden het fijn om te mediteren. Maar ook roept het woord mediteren bij vele wat weerstand op. Vaak omdat, het lastig kan zijn de rust te vinden die je zoekt. Vaak komen er in dat moment dan allerlei gedachten naar boven. Toch zijn meditatie momentjes heel waardevol wanneer je jezelf wat tijd geeft om het onder de knie te krijgen. Of eigenlijk beter gezegd wanneer je je gedachten even kunt los laten. Weet dan ook dat gedachten er tijdens meditatie gewoon mogen zijn. Door ze er te laten zijn en er verder niet op in te gaan zal je zien dat mediteren heel erg fijn is om te doen en minder moeilijk dan je denkt. En ook dat je via meditatie beter kunt communiceren met je gevoel, je intuïtie en zelfs met de engelen om je heen.

Wat voel ik? intuïtieve ontwikkeling

Scan jezelf, je gedachten en je lichaam regelmatig door er wat aandacht aan te schenken. Door jezelf een aantal keer per dag te vragen: ‘wat voel ik?’ Zal je zien dat je intuïtie steeds duidelijker door komt en steeds makkelijker naar voren komt doordat je er bewust om vraagt. Weet dat alles wat je voelt goed is en er mag zijn. Voel en luister naar wat je lichaam en je gevoel je vertelt. Omarm je intuïtie!

Wat denk ik?

Wanneer je je bewust wordt van wat je denkt kan je beter herkennen wat je voelt en wat de stem van je intuïtie is en was. Door hier regelmatig even bij stil te staan zal je zien dat je steeds beter onderscheid kunt maken tussen je gedachten en je intuitie.

Laat je angsten los

Angst verstopt je intuitie. Het verstopt je intuitie doordat het niet naar voren kan komen en ook verstopt het  jouw energetische kanaal. Jouw kanaal die in verbinding staat met je engelen en gidsen die tot je spreken via je gevoel en je intuïtie. Durf te vertrouwen in het leven en in jezelf. Vraag jezelf af waar ben ik echt bang voor? Wat kan er gebeuren? En hoe vaak is iets waarvoor ik bang was ook echt gebeurt? Vaak moeten we dan toegeven dat het eigenlijk niet vaak nodig is om echt bang te zijn en angst te voelen.

Schrijf je gevoel op

Je gevoel opschrijven kan helpen. Denk bijvoorbeeld aan een dagboek of gewone notities. Vaak is gevoel subtiel en snel. Hierdoor zakt het vaak snel weer naar de achtergrond als wij mensen weer doorgaan met de drukte van alle dag. Door je gevoelens op te schrijven geef je ze de ruimte en een stem. Zo geef je ook je intuïtie de ruimte!

De natuur

De natuur met al haar helende energie laadt ons niet alleen op, maar helpt ons ook terug te komen bij ons zelf en ons gevoel. Wanneer je een uurtje de natuur in gaat werkt dit ontspannend en ook verbindend. Het verbind ons weer met de helende energie om ons heen. Vaak voel je je meer verbonden in de natuur, ook met jezelf. De natuur helpt je dan ook te verbinden met je intuitie.

Edelstenen

Edelstenen zijn niet alleen prachtig om te zien, ook zijn het hele fijne energetische helpers. Zo kunnen edelstenen je helpen bij het zuiveren van je energie en je helpen in je kracht te komen. Je kunt edelstenen bij je dragen of in een ruimte neerleggen zodat ze hun positieve energie kunnen uitstralen. Hoe zuiverder jouw energie, hoe zuiverder de verbinding met je intuitie. Hele fijne stenen die je kunnen helpen je gevoeligheid te omarmen en je spirituele ontwikkeling te stimuleren zijn een engelen steen, amethist of een rozenkwarts. Er zijn er nog veel meer, maar dit zijn mijn persoonlijke favorieten!

Engelen om hulp vragen intuitie

Wanneer je je intuïtie wilt ontwikkelen en je intuïtie wilt versterken dan helpen de engelen je hier graag bij! De engelen die we ons ons heen hebben helpen ons graag en communiceren graag met ons. Wanneer we aan onze intuïtie gaan werken wordt het ook makkelijker voor de engelen om ons te bereiken en ons raad te geven. Je kunt de engelen vragen je stappen aan te reiken die je helpen je intuïtie te versterken. Ook kun je de engelen vragen je heldere kanalen schoon te maken zodat je beter boodschappen kunt ontvangen die jouw veder helpen. Je kunt de engelen om hulp vragen door hen je vraag te stellen in gedachten of hardop en daarna open te staan voor hun hulp en de engelen tekens die je de weg wijzen.

Heb vertrouwen in jezelf!

Wanneer je met deze tips aan de slag gaat zal je zien dat je intuïtie sterker wordt. Dat je intuïtie zich ontwikkelt en je intuïtief steeds beter dingen gaat aanvoelen. Heb vertrouwen in jezelf en je gevoel! Je hart spreekt tegen je via je gevoel en je hart weet wat het beste is voor jou. Geef jezelf en je intuïtie de tijd en de ruimte om te ontwikkelen en je zal er veel voor terug krijgen! Wees lief voor jezelf.

Gedachten of intuïtie?

Hoe kun je het verschil voelen tussen iets wat je denkt en je intuïtie? Dit is een vraag die vaak gesteld wordt. Wat ik je hierover mee wil geven is dat dit oefening vergt. Hoe meer je ermee aan de slag gaat hoe beter je de stem van je intuitie en je hart gaat herkennen. Een aantal verschillen tussen gedachten en intuïtie vertel ik je hieronder.

Verschil gedachten en je intuïtie

Gedachten zijn aanwezig en je intuitie is subtiel. Gedachten zijn vaak gebaseerd op angst of onzekerheden en willen ons ( vaak onnodig ) beschermen. Onze intuitie is gericht op groei, ontplooiing en gericht op liefde. Ook voor jezelf. Je gedachten zijn vaak op de voorgrond aanwezig en komen steeds weer op. Je intuïtie is vaak heel subtiel aanwezig en zakt vaak naar de achtergrond. Is er een gevoel wat je bijna niet kunt benoemen of nauwelijks kunt plaatsen? Vaak is dat je intuitie of ook wel je onderbuikgevoel. Gedachten willen ons graag beschermen tegen allerlei dingen. Zo willen ze ons behoeden voor fouten, behoeden om gekwetst te worden en vaak ook beschermen tegen nieuwe dingen waarvan we niet weten hoe het gaat uitpakken. Heel lief van die gedachte, maar we hebben niet altijd bescherming nodig. Dus zeg gerust bedankt gedachten voor jullie bescherming, maar intuitie wat vindt jij?

Wanneer jouw intuïtie je vertelt een stap uit je comfortzone te doen, dan zal je merken dat er allerlei gedachten naar boven komen die je aan het twijfelen brengen. Geeft een inzicht of ingeving jou een blij gevoel, gaat je energie er van stromen en heb je een gevoel van ‘Yes’? Maar tegelijkertijd brengen je gedachten je weer volledig aan het twijfelen? Ga dan terug naar je eerste gevoel over het idee, voel wat je toen voelde. Je eerste indruk, dat was je intuitie! Vraag jezelf regelmatig af wat voelde ik voordat ik erover nadacht. Wat voelde ik voor mijn gedachten en wat voelde ik voor mijn twijfels.

Fluistering

Je intuïtie fluistert en is vaak ergens heel klein aanwezig. Je intuitie wilt jouw helpen groeien en je op jouw levenspad houden. En laat je vaak subtiel iets voelen. Je kunt je intuitie voelen door voorbij je gedachten te kijken en te luisteren naar de gevoel wat er diep in je ligt. Dat gevoel en die fluistering dat is je intuïtie!

Fouten zijn ook leermomenten

Wanneer je je intuïtie volgt betekent het overigens niet dat je nooit meer ergens op terug komt, nooit meer een verkeerde keuze zal maken of toch weer een andere weg opgaat. Vaak is het ene nodig om bij het andere te komen. Houd dit voor ogen en zie het als een reis.

Intuïtief door het leven intuitie

Wanneer je intuïtief door het leven gaat komen er nog steeds uitdagingen op je pad. Maar die uitdagingen ga je aan samen met jouw innerlijke wijsheid zodat je als mens en als ziel mag groeien. Je zal zien dat wanneer je luistert naar je innerlijke wijsheid de uitdagingen die op je pad komen je makkelijker af gaan! Intuïtief door het leven gaan is je overgeven aan dat wat op je pad komt en keuzes durven maken die voor jou goed voelen en je blij maken. Het is durven luisteren naar je innerlijke stem. De stem die we allemaal in ons hebben en in ons allemaal aanwezig is.

Je intuitie wijst je de weg!

Je intuïtie is je innerlijke kompas. Het kompas wat jou de weg wijst. Je de juiste richting op laat gaan zodat je mag en kan leren waarvoor je hier op aarde bent. Die jouw de weg wijst om te leven vanuit je passies en dat te doen waarvoor je hier bent. Ik hoop dan ook dat je jouw intuïtie de ruimte en de tijd durft te geven en naar je hart durft te luisteren. Je hart weet wat jou blij maakt en kijkt verder dan gedachten en de wereld om je heen. Heb vertrouwen in jezelf en je gevoel! Je intuïtie wijst je de weg.

Je intuitie volgen vergt moed. Moed om voorbij te gaan aan gedachten en te vertrouwen op je gevoel.

Liefs Rosanne  

Ik zou het leuk vinden van je te horen, laat gerust een reactie achter onder aan deze pagina!

Heb jij je al ingeschreven voor de gratis engelen nieuwsbrief? Regelmatig ontvang je dan engelen boodschappen in je postvak! Je kan je inschrijven via de button hieronder.

engelen tekens herkennen
, , , ,
Vorig bericht
Bestaat toeval? De engelen over toeval..
Volgend bericht
Engelen boodschap voor juni

Gerelateerde berichten

9 reacties. Reactie plaatsen

 • Kijk…….
  Daar kan ik wat mee.
  Dank je wel ik ga er mee aan de slag…
  Liefs Jac

  Beantwoorden
 • Wat een ontzettend duidelijk, boeiend en inspirerend stuk ! Heel herkenbaar.. hier kan je inderdaad wat mee ♡

  Beantwoorden
  • Rosanne - Het engelen dagboek
   16 juni 2019 16:10

   Hoi Daphne,

   Dankjewel voor je lieve reactie!
   Het doet me goed te horen dat je wat aan het artikel hebt gehad ♡

   Love & Light
   Rosanne

   Beantwoorden
 • Ria van Opdorp Roozen
  17 juli 2019 19:54

  ria

  Als ik deze wijze woorden lees dan zou ik altijd graag willen weten wie mijn gids is

  Beantwoorden
 • Heel interessant en inspirerend om te lezen. Ik ga me er meer in verdiepen en kijken wat het me gaat brengen.

  Dank je wel.
  Geniet van je rust

  Beantwoorden
 • Dank je wel voor deze mooie woorden.
  Bij het lezen van mijn engelen boodschap kreeg ik het helemaal warm. Ik zit inderdaad op het punt mijn uitdagingen waar te maken(mijn droom).
  Deze boodschap geeft me nog meer kracht om er voor te gaan.
  Dank je!

  Beantwoorden
 • Door dit te lezen is me veel duidelijk geworden. Ik geloof namelijk heel vaak mijn eigen gedachten, omdat ik niet meer weet wat mijn gevoel is en wat ik zelf denk of invul.
  Ik ga me meer verdiepen in mijn intuïtie.
  Ik vind dit een hele duidelijke uitleg wat het woord intuïtie betekent. Want mij wordt vaak gezegd meer op mijn gevoel en intuïtie te vertrouwen.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu