Welke soorten engelen zijn er allemaal?

Soorten Engelen soorten engelen

Er zijn allerlei soorten engelen om ons heen! Engelen zijn liefdevolle goddelijke lichtwezens van pure liefdevolle energie. Er zijn ontzettend veel engelen bij ons en iedereen heeft een beschermengel, ook wanneer je niet in engelen gelooft! Welke soorten engelen er allemaal zijn kun je hieronder lezen.

Verschillende soorten engelen

Zo zijn er Aartsengelen, Cherubijnen, Serafijnen en nog veel meer engelen. Lees je mee?

Serafijnen

De serafijnen worden ook wel gezien als de engelenkoren rondom god. Het zijn engelen van de hoogste rang. Deze krachtige goddelijke wezens staan het dichts bij god en zijn pure liefde, licht en vuur. De serafijnen staan bekent om hun vlammende energie en licht. Je kan de serafijnen zien als een koor van engelen die altijd rondom de troon van god, het universum (net wat jij prettig vindt om te zeggen) aanwezig zijn. De serafijnen zingen god toe en met de woorden: ‘heilig, heilig!’

Cherubijnen soorten engelen

De cherubijnen zijn bij ons ook wel bekent als de schattige kleine engeltjes met vleugels, hun energie is echter veel groter en overweldigender dan dat! De cherubijnen houden alle wijsheid van god bij en bewaren alle kennis van god. Zij staan qua rang hoger dan de aartsengelen en de ‘gewone engelen’, maar onder de serafijnen.

Aartsengelen

Het aantal aartsengelen die besproken worden in verschillende religies verschilt soms. In totaal zijn er 15 aartsengelen. Aartsengelen staan qua rang boven de ‘gewone engelen’ en de beschermengelen, maar onder de serafijnen en de cherubijnen. Aartsengelen worden ook wel de boodschappers van god genoemd. Deze engelen staan dichter bij de mens en de aarde dan de engelen boven hen. Aartsengelen helpen ons hier op aarde graag maar zijn ook betrokken bij allerlei anderen energieën in het universum.

Engelen

Ik noem de engelen in dit artikel dan wel de ‘gewone engelen’, maar de engelen zijn voor mij alles behalve gewoon natuurlijk! Hun energie is ontzettend liefdevol, krachtig en overweldigend mooi. Er zijn vele soorten engelen, denk aan engelen die helpen en begeleiden in ziekenhuizen, de engelen van creativiteit, engelen van troost en engelen die de natuur een handje helpen. Over de natuur engelen vindt je hieronder nog een stukje. De ‘gewone’ engelen staan net als de beschermengelen dichter bij ons mensen, dieren en de natuur op aarde. Alles wat een ziel heeft en leeft heeft engelen om zich heen. De engelen zijn er om ons te begeleiden en te helpen. Weet wel dat ze dit pas doen wanneer wij contact met ze maken en hen om hulp vragen. Ze respecteren onze vrije wil en de keuzes die we zelf maken.

Beschermengelen soorten engelen

Ieder mens en ieder levend wezen heeft één of meerdere beschermengelen. Een beschermengel die gedurende je leven bij je is. Jouw beschermengel doet zijn best jou op jouw levenspad te begeleiden en te zorgen dat wij onze lessen leren hier op aarde. Dit doen ze door ons subtiele engelen tekens te geven en via onze intuitie tot ons te spreken. Het is aan ons zelf hier iets mee te doen.

Wij mensen hebben immers onze eigen vrije wil en dit respecteert jouw beschermengel altijd. Ook wanneer jij keuzes maakt die afwijken van jouw levenspad blijft je beschermengel bij je. Wanneer jij klaar bent weer richting jouw levenspad te gaan zal je beschermengel je graag helpen! Door regelmatig met je beschermengel te praten, in gedachte of hardop versterk je jullie band. Zo zal je de tekens, de liefde en de hulp van je beschermengel beter gaan opmerken. Die liefde is er altijd voor! Je beschermengel is er altijd voor je!

Soorten natuur engelen

Ook in de natuur vindt je vele soorten engelen. De natuur is dan ook een geschikte plek om contact te maken met de engelen om je heen. Veel mensen ervaren de natuur ook als een plek waar contact maken met de engelen gemakkelijker gaat. Ieder levend wezen heeft engelen om zich heen en de natuur zit vol leven! Je vindt er dan ook vele engelen. De natuur engelen worden ook wel elfen genoemd, elfen die hun best doen de natuur te beschermen en ons te inspireren om goed voor de natuur en onze aarde te zorgen. Wil jij graag iets doen voor de natuur? Vraag dan de elfen om hulp! De aartsengel die zich inzet voor de natuur is aartsengel Ariël, je kan ook haar om hulp vragen om inspiratie op je pad te brengen. Inspiratie die jou helpt een passende manier voor jou te vinden om de natuur te helpen.

Soorten natuur elfen:

cherubijn en serafijn

Aarde: Aarde elfen vindt je vooral rondom het bos, in je tuin en in grotten. Ook kun je ze tegenkomen rondom dieren en mineralen stenen.

Vuur: Vuur elfen vindt je rondom vulkanen. Ook wanneer we een vreugdevuur ritueel houden zijn er vuur elfen bij ons aanwezig.

Water: Water elfen vindt je bij meren, rivieren en natuurlijk bij de zee! 

Lucht: Lucht elfen zijn betrokken bij de wind, het weer en de wolken.

Ieder zijn specialiteit!

Er zijn vele soorten engelen en iedere engel heeft zijn of haar eigen specialiteit waarmee zij de aarde begeleiden naar een hogerbewustzijn, liefde en licht. Ze hebben allemaal hun eigen taak. De engelen zijn altijd om ons heen en helpen ons graag liefdevolle energie toe te laten.

Liefs Rosanne

Mag ik je nog wat vragen? Ik zou het leuk vinden van je te horen, laat gerust een reactie achter onderaan deze pagina! En voel je vrij dit artikel te delen via de social media knoppen hieronder. Ik ben je dankbaar voor je hulp!

Heb jij je al ingeschreven voor de gratis engelen nieuwsbrief? Regelmatig ontvang je dan engelen boodschappen in je postvak! Je kan je inschrijven via de button hieronder.

engelen tekens herkennen
, , , , , ,
Vorig bericht
Een boodschap van de engelen voor mei!
Volgend bericht
Aartsengel Metatron

Gerelateerde berichten

4 reacties. Reactie plaatsen

 • Hallo Rosanne, ik heb gevraagd aan m’n beschermengel om een veer voor me neer te leggen op een bepaalde plaats…… nog geen dag later , precies op de plek!
  Test geslaagd, volgende test kun je ook achter de naam van je beschermengel komen?

  liefs Jac

  Beantwoorden
  • Rosanne - Het engelen dagboek
   9 mei 2019 17:25

   Hoi Jac, wat mooi om te horen! Geniet van je ervaring

   Je kan zeker de naam van jouw beschermengel vragen. Dit kun je doen door het ze gewoon te vragen. Wanneer je dit doet, maak je hoofd van te voren zoveel mogelijk leeg en rustig en vertrouw op je intuitie! Vaak komen namen binnen via innerlijk weten. Vertrouw op het eerste wat bij je binnenkomt.

   Binnenkort komt er een blog over beschermengelen online waarin ik meer over beschermengelen vertel en over hoe je met hen kunt communiceren.

   Liefs Rosanne

   Beantwoorden
   • Hoi Rosanne
    Ik vind het moeilijk om onderscheid te maken tussen wat engelen doorgeven en wat mijn eigen gedachtengang is…..
    Als ik bijv. om zijn naam zou vragen vliegen er meteen 20 namen door mijn hoofd
    ik ben nog niet zo lang verdiept in de engelen (de veer was het eerste teken) en hij heeft jaren geleden (duidelijk!) tegen me gesproken.
    Maar ik voel me er prettig bij en wordt steeds meer geïntresseerd..

    bedankt voor je snelle antwoord
    groetjes Jac

    Beantwoorden
 • Isak Calisir
  30 mei 2020 09:48

  Engelen bestaan. Ik ben er verschillende soorten tegengekomen en heb naast Cherubijnen Serafijnen gezien. Engelen laten ook sporen achter zoals een losse veertje op plaatsen waar je ze niet verwacht.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu