Verbinding maken met jezelf, hoe doe je dat?

Verbinding maken met jezelf en je hart verbinding maken met jezelf

Verbinding maken met jezelf hoe doe je dat? Hoe ga je de verbinding aan met je hart en met jezelf? In dit artikel reik ik je een oefening aan die je hierbij kan helpen en ik deel een aantal tips met je. Want verbinding maken met jezelf en leven vanuit je hart en de wijsheid van je ziel is iets wat jij ook kan. Het enige wat je erbij nodig hebt is wat vertrouwen en jezelf! Lees je mee?

Zo kom je meer in verbinding met jezelf

Maak contact met je hart. Je hart is de poort naar jezelf en wanneer je contact durft te maken met je hart maak je vanzelf contact met jezelf. Jouw hart is jouw zijn. Wanneer je verbinding wilt maken met jezelf begin dan klein. Elke kleine stap draagt bij. Wanneer je verbinding wilt maken met jezelf is het belangrijk jezelf niet te veroordelen wanneer het niet gelijk lukt, maar jezelf juist te omarmen. Wanneer dit gebeurt zie dit dan als een kans om juist de verbinding aan te gaan met jezelf door vanuit liefde en geduld naar jezelf te kijken. Ook dat is verbinding maken met jezelf!

Oefening verbinden met je hart en jezelf verbinding maken met jezelf

Zoek een rustige comfortabele plek. Ga lekker zitten of liggen op een manier die voor jou prettig is en sluit gerust je ogen wanneer je de oefening doet. Ontspan en weet dat alles goed is en alles wat je voelt er mag zijn.

Breng dan rustig je aandacht naar je ademhaling. Adem een paar keer achter elkaar diep in en blaas langzaam weer uit. Doe dit een aantal keer totdat je het gevoel hebt dat je wat wat meer ontspannen bent. Leg je handen dan rustig en zachtjes op je buik. Volg rustig elke ademhaling in je handen. Blijf rustig even zo zitten. Je hoeft helemaal niets te doen en alleen maar te voelen. Voel je ademhaling, voel je buik en voel het contact met jezelf. Herhaal dan rustig in gedachten op hardop de volgende woorden: Ik mag er zijn. Ik ben nu verbonden met mezelf. Ik ben liefde en ik ben licht. Mijn hart wijst mij de weg en ik sta open voor de wijsheid van mijn hart.

Laat alles even los

Adem rustig nog een aantal keer heel diep in. Houd je adem een seconde vast en blaas rustig uit. Terwijl je uitblaast voel je dat je alles wat jou tegenhoud helemaal in verbinding te staan met jezelf los laat. Laat alles los door het van je af te blazen.

Herhaal dan nogmaals de woorden: Ik mag er zijn, ik ben goed genoeg. Ik vertrouw mezelf en mijn hart. Ik ben liefde en ik ben licht. En voel de verbinding met jezelf. Breng dan je aandacht weer naar je ademhaling. Voel hoe elke ademhaling je helpt dichter bij jezelf en je gevoel te komen. Blijf gerust even zo zitten.

Breng daarna rustig je aandacht weer terug naar je hele lichaam en voel even alle delen van je lijf door er liefdevol aan te denken. Rek je gerust uit als je dat prettig vindt en weet dat je via deze oefening altijd weer de verbinding met jezelf kunt opzoeken. Wanneer je deze oefening vaker doet zal je zien dat de verbinding met jezelf steeds sterker wordt.

8 Tips om meer verbinding te maken met jezelf

Wanneer je graag meer in verbinding wilt komen met jezelf en je hart dan kunnen deze tips je daarbij helpen. Vergeet niet dat verbinding maken met je hart en jezelf ook een proces is wat tijd nodig heeft. Tijd om dichter bij jezelf te komen en alles wat je hierbij tegen houd los te laten. Zie deze tips dan ook als reminders die je kunnen helpen. Zet elke dag een stapje en wees blij met elke stap die je dichter bij jezelf brengt.

Wees minder kritische op jezelf verbinding maken met jezelf

Vaak zijn we ontzettend kritische op ons zelf en ons uiterlijk. Vinden we dat we alles gewoon in één keer moeten kunnen en we gewoon nooit moe of leeg mogen zijn. Weet dat het normaal is moe te zijn. Weet dat iedereen alles heeft moeten leren en ook jij daar je tijd voor mag nemen.

Kortom wees minder kritisch op jezelf en stel je verwachtingen van jezelf en anderen eens bij. Dit kan je ontzettend veel rust geven! Wanneer je minder moet van jezelf en aan minder eisen van jezelf hoeft te voldoen zal je automatische makkelijker verbinding kunnen maken met jezelf. En nou weet ik dat wij vaak denken dat anderen vinden dat we aan al die eisen van tegenwoordig moeten voldoen. Maar wees eens eerlijk wie is het die dat eigenlijk denkt? Vaak zijn we dat vooral zelf. Laat los en laat gaat. Je bent goed genoeg en vertrouw erop dat je altijd het beste doet wat je voor dat moment kan.

Maak tijd om niets te doen

Niets doen vinden we vaak moeilijk. Er is altijd wel iets wat we nog moeten doen of nog af moeten maken. Nou en.. Soms heb je gewoon tijd voor jezelf nodig. Die was loopt niet weg en al die andere klusjes ook niet. Wanneer je voelt dat je de verbinding met jezelf kwijt bent, maak dan tijd voor jezelf. Tijd om op te laden en om niets te doen. Zeker wanneer je gevoelig bent voor energieën van anderen mensen is het goed regelmatig tijd te nemen om gewoon helemaal niet te doen. Te doen wat er op dat moment in je opkomt, en of dat nou gewoon helemaal niets is, lezen is of gewoon even lekker tv kijken, het mag! Het is oké! Je zal zien dat wat tijd voor jezelf je weer terug in verbinding kan brengen met jezelf.

Bewaak je grenzen en je energie

Je mag je grenzen aangeven, weet dat daar niets mis mee is. Wanneer je dit vanuit liefde doet voor jezelf en met liefde doet naar anderen hoef je niet bang te zijn een ander teleur te stellen. Wanneer je over je eigen grens gaat of anderen over je grenzen laat gaan dan haalt dit je vaak uit balans en uit je energie. Bewaak dus je grenzen en bewaak je eigen energie. Wanneer je voelt dat iets teveel is of niet goed voelt negeer dat signaal dan niet.

Adem

Weet dat je ieder moment van de dag net als in de oefening hierboven je aandacht naar je ademhaling kunt brengen. Door een keer met aandacht diep in en uit te ademen breng je jezelf weer terug naar binnen en naar wat je voelt. Ademen met aandacht kan altijd en overal. Ga gerust even naar het toilet wanneer je ergens bent om alleen even te ademen zonder anderen om je heen. Dit kan je helpen wanneer je overspoeld wordt met energieën van anderen of door drukte.

Durf te voelen

Gevoelens zijn niet altijd alleen maar fijn en prettig dat weten we allemaal. Toch is het omarmen van de minder fijne gevoelens wel belangrijk wanneer je in verbinding wilt komen met jezelf. Je gevoel is namelijk een stukje van jou, stop jezelf niet weg. Durf te voelen. Ook zal je zien dat wanneer je jouw gevoelens er laat zijn je ze makkelijker kunt verwerken en makkelijker om kunt zetten naar iets positiefs. Laat jezelf er zijn met alles wat je voelt en alles wat je bent! Het mag er zijn. Jij mag er zijn.

Luister naar wat je vanbinnen wilt

verbinding maken met jezelf Luisteren naar wat je hart je vertelt en wat je intuïtie je influistert is leven vanuit je hart! Verbonden zijn met jouw innerlijke zijn en je ziel. Luisteren naar je intuitie klinkt voor sommige mensen heel moeilijk, maar met wat geduld, liefde en vertrouwen in jezelf kan iedereen het! Begin klein, door te luisteren naar jezelf en deze vragen te stellen: ‘Wat geeft mijn gevoel aan?’ en ‘Wat vinden mijn gedachten?’ Ga wanneer je een keuze wilt maken eens zitten voor deze twee vragen en stel ze beide aan jezelf. Je zal zien dat je intuïtie er altijd voor je is!

Meditatie

Mediteren is een hele fijne manier om weer terug te komen bij jezelf. Zelfs korte meditatie momentjes kunnen je hierbij helpen. Mediteren is niet perse niet meer denken. Wees dan ook niet bang voor het idee dat je niet zo lang stil kunt zitten of je gedachten maar blijven komen wanneer je mediteert. Geef jezelf gewoon eens over aan meditatie momentjes, het kan je echt heel veel brengen! Begin ook hier weer klein, een paar minuten van stilte kunnen al wonderen doen voor de verbinding met jezelf, je hart en je ziel.

Laat los

Het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar toch wil ik je het meegeven. Laat los waar je geen invloed op hebt. Laat de angst voor de mening van anderen los en laat de angst niet goed genoeg te zijn los. Vaak zitten deze dingen ons in de weg wanneer we verbinding met ons zelf willen maken. Je bent goed zoals je bent! Je mag er zijn en je wordt geliefd!

Vraag gerust de engelen om hulp!

Wanneer je graag verbinding wilt maken met jezelf en je hart weet dat dat je daarbij altijd de engelen om hulp kunt vragen. Nou is het natuurlijk niet zo dat de engelen het voor je kunnen doen, maar wat ze wel kunnen is je energetische helpen. En ook kunnen ze je manieren aanreiken die jou verder kunnen helpen. Vraag dan ook gerust om hulp van de engelen en je beschermengel, ze staan altijd klaar om je te helpen.

Hoe de engelen je kunnen helpen verbinding maken met je hart

Je kunt de engelen altijd en overal om hulp vragen. Je kunt de engelen om hulp vragen door het hen gewoon te vragen. Vraag gerust of ze je willen helpen een manier die past bij jou op je pad te brengen en die jou zal helpen verbinding te maken met jezelf. Ook kun je hen vragen je energie te zuiveren. De engel die je graag helpt je energie weer in balans te brengen is aartsengel Metatron. Ook Aartsengel Rafael helpt je graag eventuele blokkades die je tegen houden verbinding te maken met jezelf te helen. Je kunt hen vragen je te helpen, door het gewoon te vragen hardop of in gedachte. Sta daarna open voor hulp en leiding. Via engelen tekens of engelen getallen zullen ze je zeker op weg helpen!

 

Ik wens je nog een hele fijne dag toe vol liefde en licht!

Liefs Rosanne

Mag ik je nog wat vragen? Ik zou het leuk vinden van je te horen, laat gerust een reactie achter onderaan deze pagina! En voel je vrij dit artikel te delen via de social media knoppen hieronder. Ik ben je dankbaar voor je hulp!

Heb jij je al ingeschreven voor de gratis engelen nieuwsbrief? Regelmatig ontvang je dan engelen boodschappen in je postvak! Je kan je inschrijven via de button hieronder.

engelen tekens herkennen
, ,
Vorig bericht
Engelen boodschap voor juli 2019!
Volgend bericht
Engelenkaart trekken voor jezelf

Gerelateerde berichten

6 reacties. Reactie plaatsen

 • Ik ben enorm dankbaar voor alle mooie artikelen die u schrijft. Heel boeiend en verrijkend. Wou dit even vermelden. Dankuwel! ?❤

  Beantwoorden
 • Lieve Rosanne,
  Zo prachtig wat je allemaal schrijft, ik kan je liefdevolle energie goed waarnemen.
  Ik werk zelf ook dagelijks met de Engelen .
  Liefs, Yvonne

  Beantwoorden
  • Rosanne - Het engelen dagboek
   15 augustus 2019 09:02

   Dankjewel Yvonne!
   Wat leuk om te horen dat je ook met de engelen werkt.

   Ik wens je nog vele mooie en warme engelen momenten toe!

   Liefs Rosanne

   Beantwoorden
 • Ik voer een innerlijke strijd met mezelf en ben heel erg op zoek naar warme verbinding met mensen. Tijdens deze zoektocht snuister ik soms wel eens op het internet en kwam ik bij jouw artikel uit. Er heeft me nog nooit iemand gezegd dat ik eerst moet proberen om verbinding te maken met mezelf… Dankjewel voor deze waardevolle tips… X

  Beantwoorden
 • Het is heel mooi om dit temoge lezen
  Ik danku van harte hiervoor
  Kan jij mij mechien helpen om mijn tweelingsziel teontmoeten
  Danku Groetjes Marcel

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu