Verschil engelen en gidsen

Wat is het verschil tussen engelen en gidsen?

verschil engelen en gidsen

Veel mensen denken dat engelen en gidsen dezelfde wezens zijn. Dit is niet zo. Engelen en gidsen zijn beide hele andere wezens. Ik vertel je in dit artikel hoe het zit met het verschil tussen engelen en gidsen.

Verschil engelen en gidsen

Het verschil tussen engelen, gidsen en de energie van overleden dierbare? Lees hieronder hoe het zit!

Engelen

Engelen zijn wezens die bestaan uit pure liefde en goddelijke energie. Ieder mens heeft engelen om zich heen.  We hebben allemaal een beschermengel die gedurende je hele leven niet van je zijde wijkt. Engelen zijn geen mensen geweest en hebben dan ook geen stoffelijk lichaam gehad. Engelen zijn qua energie een directe afsplitsing van god, ze zijn pure liefde en geven dan ook hun boodschappen en leiding vanuit pure liefde aan ons mensen op aarde. De boodschappen van engelen zijn gericht om ons als mensen te helpen en te begeleiden hier op aarde. De engelen helpen en geven hun boodschap altijd vanuit zuivere liefde en hebben altijd het beste met je voor.

Gidsen

Gidsen zijn wel mens geweest en hebben hier op aarde geleefd. Een gids kan een overleden dierbare zijn, maar is vaak een oude ziel van een persoon. Het grote verschil tussen engelen en gidsen is dan ook dat gidsen wel een stoffelijk lichaam hebben gehad en hier op aarde hebben geleefd en engelen niet. Gidsen die ons mensen begeleiden zijn vaak wijze oude zielen die al veel levens hier op aarde hebben gehad.

Overleden dierbaren

verschil engelen en gidsenVeel mensen die een engelen reading of boodschap krijgen denken dat hun overleden dierbaren de engelen zijn die hun een boodschap willen meegeven. Dit is niet zo, engelen zijn anderen wezens. Overleden dierbare geven ook boodschappen door, maar die zijn vaak anders dan die van de engelen. De boodschappen van overleden dierbaren zijn vaak vol liefde en steun. Steun aan degene die nog op aarde is. Vaak willen ze laten weten dat het goed met ze gaat of geven ze een bevestiging dat hun ziel er nog is. Overleden dierbaren laten vaak via vlinders weten dat ze bij je zijn maar ook via geuren, knipperende lampen en signalen via voorwerpen die typische bij hen hoorde.

Het ego

Vergeet niet dat gidsen en overleden dierbaren net als wij mensen een ego hebben gehad. Soms komt het daardoor voor dat in de boodschappen van overleden dierbaren en gidsen nog een stukje ego meeweegt. Waardoor de boodschap waarschijnlijk liefdevol bedoeld is, maar niet komt vanuit een zuivere liefdevolle energie. Houd dit in je achterhoofd en blijf daarom altijd voor jezelf voelen of een boodschap van een gids of overleden dierbare voor jou zuiver en liefdevol voelt en gericht is om jou te helpen. Een belangrijk verschil tussen engelen en gidsen of overleden dierbaren die boodschappen geven is dan ook dat engelen geen ego hebben gehad en enkel liefdevolle pure energie zijn.

Blijf vertrouwen op jezelf

Ik wil hiermee niet zeggen dat je geen boodschappen van overleden dierbaren of gidsen mag aannemen of beter niet zou kunnen doen. Ik wil je alleen meegeven dat het belangrijk is om het ‘ego stukje’ in je achterhoofd te houden. Het is nou eenmaal niet zo dat overleden dierbaren en gidsen ons leven net als de engelen volledig kunnen overzien, wees daarom voorzichtig met het aannemen van advies en blijf voelen voor jezelf en vertrouw altijd op je eigen gevoel en intuïtie.

Ik wens je veel liefde en licht toe!

Liefs Rosanne

Mag ik je nog wat vragen? Ik zou het leuk vinden als je een reactie wilt achterlaten onderaan deze pagina wanneer je wat aan dit artikel hebt gehad! En als je het leuk vind ‘Het Engelen Dagboek’ te helpen, voel je vrij dit artikel over engelen en gidsen te delen op social media via de knoppen hieronder, dankjewel! 

Heb jij je al ingeschreven voor de gratis engelen nieuwsbrief? Regelmatig ontvang je dan engelen boodschappen in je postvak! Je kan je inschrijven via de button hieronder.

engelen tekens herkennen
, ,
Vorig bericht
Engelen boodschap
Volgend bericht
Aartsengelen, leer ze kennen!

Gerelateerde berichten

8 reacties. Reactie plaatsen

 • Mijn vader is overleden en liet zich zien dmv een lichtbol. Op een gegeven moment zag ik zijn ogen in de lichtbol verschijnen en praatte hij tegen me. Niet letterlijk maar in mijn hoofd. Daarna toen hij/de lichtbol weg ging. Voelde ik een hele sterke liefde over me heen komen. Zo bijzonder deze ervaring. Sindsdien maak ik vaak hele bijzondere ervaringen mee. Zo geweldig mooi, ben zo dankbaar dat ik dat mag ervaren!

  Beantwoorden
 • Rebecca Robina
  13 december 2019 17:00

  Wat een mooie duidelijke uitleg zonder ‘zever’, gewoon kort en krachtig. Bedankt Rosanne!
  Licht, Liefde en speelsheid, Robina

  Beantwoorden
 • Maria Bond
  29 mei 2020 19:39

  Ik heb een stel kaarten van de engel Michael als ik iets wil weten vraag ik het hem en meestal trek ik Dan een kaart die mij raad heeft.
  Veel liefs,Maria

  Beantwoorden
 • Heel duidelijk . Hoe weet je dat eigenlijk allemaal ? Mijn Vader heeft zich een keer laten zien toen mijn zoon bij mij op visite was. Mijn zoon schrok zich kapot en zei….mama wat doe jij met dit huis. Jou Vader stond daar. Het was heel kort maar mijn zoon herkende hem wel…. Waarom deed mijn Vader dat ! En voor wie was dat bestemd….want zo,n goede band had ik niet met hem. Ik was zelfs bang voor hem vroeger. heb ook veel slaag gehad. De héle fam trouwens. Ninon…

  Beantwoorden
 • Ik ben al veel bezig geweest met engelen, maar ik wist niet dat er een verschil was tussen engelen en gidsen, ik dacht altijd dat gidsen beschermengelen waren. Nu ik dit heb gelezen heb ik wel een hoop antwoorden op vragen wat verwarring gaven. Dank je wel voor je krachtige boodschap

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu