Visualiseren hoe doe je dat?

Visualiseren wat is het? visualiseren

Visualiseren we doen het ongemerkt de hele dag. Visualisatie is dan ook niets meer dan je iets voor stellen. Bewust aan iets denken en daarbij een beeld voor je zien. Wanneer je visualiseren opzoekt in het woordenboek dan kom je deze betekenis tegen: In beeld zichtbaar maken van een gedachten. Visualisatie is een hele fijne oefening die je op vele vlakken in je leven kan helpen.

De kracht van visualisatie

Er is al veel over visualisatie geschreven en vele mensen passen het toe in hun leven. Visualisatie is een manier om je innerlijke wereld in de fysieke wereld te manifesteren. Simpel gezegd: Wat je aandacht geeft groeit. Wanneer jij elke dag via een visualisatie oefening bewuste liefdevolle aandacht aan jezelf geeft zal je hiervan meer creëren in je leven. De kracht van visualisatie is dan ook voor mij dat het laat zien dat wij mensen veel meer creatie kracht hebben dan we vaak denken en beseffen.

Imagination is everything. It is the preview of life’s coming attractions – Albert Einstein

De wet van de aantrekkingskracht

De wet van de aantrekkingskracht is een spirituele wet die er altijd is en altijd zijn werk doet. Deze wet vertelt ons dat wat wij denken, visualiseren, doen en wat we geloven vanuit onze innerlijke wereld in ons fysieke leven zal worden gecreëerd. Oftewel wat je aandacht geeft groeit.

Volgens de wet van de aantrekkingskracht is visualisatie een heel krachtig middel om dat waarvan je meer wilt in je leven aan te trekken. Nou is het natuurlijk niet zo dat wanneer je een keer aan iets denkt en je jouw wens ook met aandacht inbeeld het direct voor je beschikbaar is. Het kan, maar vaak is er ook wat fysieke energie voor nodig van ons zelf. Maar hoe vaak heb je al niet meegemaakt dat wanneer je iets nieuws tegen kwam je het ineens overal zag. Of wanneer je iets graag wilde hebben het ineens overal aan je verscheen? Wat je aandacht geeft groeit…

Visualiseren en voel! visualiseren

Voel alsof het al zo is! Wanneer je iets wil creëren en iets wilt aantrekken via visualisatie en de wet van de aantrekkingskracht is het belangrijk datgene wat je wilt aantrekken in je hele lijf te voelen. Stel je wilt graag meer zelfvertrouwen dan is het belangrijk dit gevoel zoveel mogelijk op te roepen in jezelf. Voel alsof het al zo is en voel het met elke vezel in je lijf. Hoe meer je het kunt voorstellen en voelen hoe krachtiger je roep naar het universum!

What you think you create, what you feel you attract, what you imagine you become. – Buddha

Hoe visualiseer je?

Visualiseren hoe doe je dat? Visualiseren doen we al heel vaak maar dan vooral onbewust. Wanneer iemand je iets vertelt creëren we daar vaak onbewust een beeld bij in onze gedachten. Dit gaat vaak vanzelf. Visualisatie is jezelf iets voorstellen. Iedereen kan het en iedereen doet het! Wanneer je wilt gaan visualiseren maak je dat wat jij naar je toe wilt halen en wilt creëren in je leven levend in je gedachten. Je ziet het voor je alsof het al zo is. Je ziet jezelf voor je terwijl je dat wat je wilt creëren hebt bereikt. Naast dat je de beelden voor je ziet probeer je daarbij alle details in je op te nemen en het gevoel wat je daarbij wilt voelen zoveel mogelijk in jezelf op te roepen. Dat is bewust visualiseren.

Oefening Visualiseren

Wanneer je wilt visualiseren zoek naar een rustige plek en ga lekker zitten of liggen. Wanneer je het prettig vindt een bepaald liedje op te zetten wat jouw bijvoorbeeld vertrouwen geeft of een energie boost dan kan dit zeker helpen het gevoel op te wekken wat je graag wilt aantrekken. Je herkent het vast wel dat bepaalde liedjes je even op liften en weer vertrouwen geven. Wanneer dat zo is kan je dat eventueel gebruiken.

Als je dan lekker zit sluit je voor je begint rustig je ogen. Adem rustig een aantal keer diep in en uit. Blaas rustig alle spanning en alles wat je nu even niet nodig hebt van je af. Denk dat aan wat jij wilt bereiken, wilt voelen en wilt creëren in je leven. Wanneer je jouw doel bereikt hebt hoe zou dat dan zijn? Hoe zou het voelen? Wat zou jij voelen? Hoe zou je eruit zien? Blij, energiek of juist ontspannen en rustig? Alles is goed en alles mag! Stel jezelf en je leven voor alsof het als zo is. Dagdroom erop los. Wanneer je een beeld voor je hebt probeer jezelf dan zo veel mogelijk met het gevoel wat je dan zou hebben te verenigen. Kruip helemaal in dat gevoel. Voel het door je hele lijf. Geniet ervan en durf er alvast plezier aan te beleven.

Wat je vasthoud kan niet weg, wat je los laat kan naar je toe komen. – Het engelen dagboek

Loslaten visualisatie

Visualiseer net zo lang als jij wilt. Wanneer je voelt dat je gezien hebt wat je wilt dan mag je het weer loslaten. Ga niet eindeloos door omdat je denkt dat, dat beter is. Durf ook los te laten. Geniet dan nog even van het gevoel wat het je gaf en ga daarna gewoon weer verder met je leven in het hier en nu. Laat dan het universum zijn werk doen, sta open voor kansen die op je pad komen en die aan het bereiken van je doel kunnen bijdragen.

Hoe vaak visualiseren?

Door regelmatig te visualiseren trek je de energie die je creëert in jezelf door je voor te stellen dat je jouw doel hebt bereikt steeds meer naar je toe. Je verenigd jezelf met die energie. Je kunt daarom dan ook zo vaak visualiseren als je zelf wilt. Wel is het belangrijk dat het goed blijft voelen, forceer de boel niet door jezelf het visualiseren op te leggen. Visualiseer wanneer jij vanbinnen voelt dat je daar behoefte aan hebt. Hoe vaak dat is, is natuurlijk voor iedereen verschillend.

Wat de engelen zeggen over de kracht van onze gedachten

De engelen laten mij vaak weten dat we ons bewust mogen zijn van de kracht van onze gedachten. Ook laten ze me vaak weten dat onze intentie bij alles wat we doen belangrijk is. De engelen laten via allerlei manieren weten dat onze gedachten eigenlijk scheppers zijn. Onze gedachten en onze binnenwereld schept mee aan onze buitenwereld. Vaak wijzen de engelen me op het belang van positiviteit, vertrouwen en moed. Vertrouwen in jezelf en in het leven. Houd altijd geloof en moed en houd je gedachten altijd zo positief mogelijk. Ook de engelen weten dat dit niet altijd makkelijk is, maar willen ons toch graag bewust maken van de kracht van onze eigen gedachten en van positiviteit en vertrouwen.

Wat creëer jij? visualiseren hoe doe je dat

Wat creëer jij elke dag? Welke gedachten laat jij toe en welke gedachten geef jij aandacht? Vaak zijn wij mensen geneigd hetgeen wat niet goed gaat in ons leven juist aandacht te geven. Dit gaat vaak onbewust. We zijn vaak kritisch op onszelf en ons leven. Weet dat wat jij aandacht geeft groeit. Durf aandacht te geven aan wat er juist wel goed gaat en wel is zoals je wilt. Durf jezelf vertrouwen te geven door jezelf liefdevol toe te spreken en liefdevol te denken over anderen, jezelf en je leven. Het zal je verbazen wat het voor je kan doen!

You are never given a dream without also being given the power to make it true. You may have to work for it, however. – Richard Bach

Durf te dromen

Durf te dromen en durf te vertrouwen op je eigen kunnen. Wanneer jij in jezelf gelooft kan je zoveel meer dan je denkt! Je bent goed genoeg en je bent een mooi mens die net zoveel potentieel heeft als ieder ander! Vertrouw en durf te dromen, houd jezelf niet klein en maak jezelf niet kleiner. Je ideeën, je ware verlangens en je echte dromen zouden niet aan je gegeven worden wanneer het onmogelijk was om te groeien. Te groeien naar jouw verlangens en dromen en te groeien als mens.

Ik hoop dat je wat aan dit artikel hebt gehad!

Love & Light

Rosanne

Mag ik je nog wat vragen? Ik zou het leuk vinden van je te horen, laat gerust een reactie achter onderaan deze pagina! En voel je vrij dit artikel te delen via de social media knoppen hieronder. Ik ben je dankbaar voor je hulp!

Heb jij je al ingeschreven voor de gratis engelen nieuwsbrief? Regelmatig ontvang je dan engelen boodschappen in je postvak! Je kan je inschrijven via de button hieronder.

engelen tekens herkennen
, , , ,
Vorig bericht
Engelen boodschap voor Augustus!
Volgend bericht
Engelen om hulp vragen, hoe doe je dat?

Gerelateerde berichten

5 reacties. Reactie plaatsen

 • Ik visualiseren doe ik veel..vooral over ons nieuwe huis wat gaat komen..Ons oude huis is 4 maanden geleden verbrandt.. Nu gaan wij nieuw bouwen..Dat geeft weer kracht.

  Beantwoorden
  • Rosanne - Het engelen dagboek
   15 augustus 2019 08:54

   Jeetje Tilly wat naar! Ik wens je heel veel kracht toe en hoop dat jullie nieuwe plek weer een thuis mag zijn.

   Liefs Rosanne

   Beantwoorden
 • Lieve Rosanne, toevallig kwam ik op je pagina terecht omdat ik meer wilde weten over hulp vragen aan engelen en tekenen herkennen. Ik ben steeds meer geïnteresseerd in hun kracht en bestaan en ben er van overtuigd dat visualiseren helpt bij het bereiken van je dromen en wensen. Ik zie dagelijks heel veel veertjes op mijn pad maar misschien zijn die er ook zoveel bij anderen die het niet opmerken. Voor mij voelt het als een “we zijn er, maak je geen zorgen…”, heel fijn en geruststellend. Niki

  Beantwoorden
 • Hoi Rosanne. Ik heb 2 harte wensen en probeer te visualiseren. Het lukt me niet echt om te concentreren omdat er 1001 dingen tegelijkertijd in mijn gedachten komen. Ook tijdens het lezen overkomt me dat. Mijn gedachten dwalen altijd af. Hen bij tips dit geordend te krijgen? Ik zou er enorm mee geholpen zijn.
  Groetjes, Tineke

  Beantwoorden
  • Rosanne - Het engelen dagboek
   23 januari 2020 13:16

   Hoi Tineke,

   Wat voor mijzelf altijd helpt is tijdens het visualiseren inzoomen op details. Stel je visualiseert bloembladeren, kijk dan zo goed dat je alle nerven zit, de structuren van het blad zit lopen en kunt volgen enzovoorts. Door zo diep in te zoomen op delen van jouw wens beeld houd je jouw aandacht erbij.

   Bouw de duur van je visualisaties ook rustig op. Wees in begin blij met een paar seconden die je rustig steeds wat verder uitbreid. En probeer jezelf voordat je gaat visualiseren eventueel eerst wat tijd te geven je gedachten in stilte gewoon voorbij te laten komen, wanneer je merkt dat je wat tot rust bent gekomen ga je rustig focussen en zoom je steeds verder in op de details van jouw wens beeld.

   Ik hoop dat je hier iets aan hebt ♡
   Liefs Rosanne

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu