Wat als je het vertrouwen in de Engelen even kwijt bent..

Het vertrouwen kwijt zijn

Twijfel je soms of de engelen er wel echt zijn? Of het universum wel echt uit prachtige goddelijke energie bestaat? Want als het bestaat, waarom zit het soms dan zo tegen?

Wanneer je het vertrouwen in de engelen en het leven even kwijt bent, wat kan je dan doen? Als ik uit mijn eigen ervaring en gevoel spreek twijfel ik aan het licht, de engelen en de bron wanneer ik het leven even zwaar vind en het vertrouwen kwijt ben door situaties die mij pad kruisen. Ook al schrijf, werk en communiceer ik veel met de engelen toch ben ik ook een aantal keer in mij leven het vertrouwen in het leven en daarmee ook in de engelen en het universum kwijt geweest.

En eerlijk? Ik denk dat het nog best wel een keer zal gebeuren dat ik even mijn verbinding en daarmee ook het vertrouwen en de hoop kwijt raak. Maar het komt altijd weer terug. Hoe ik het vertrouwen altijd weer terug vind deel ik graag met je.

Het is niet altijd leuk

Ons leven op aarde is niet altijd alleen maar leuk, heel logisch en menselijk dat ons hoofd het licht en alle wonders om ons heen dan even niet meer kan zien. En dat mag, hoe vervelend ook. Begrijp me niet verkeerd ook ik zou die periodes best over willen slaan, maar dat gaat niet. We kunnen er enkel en alleen door heen. Nu wil ik hier geen negatief bericht van maken, maar wel graag eerlijk zijn als het gaat om mijn ervaring, inzichten en waarheid.

Al een aantal keer in mijn leven heb ik flink getwijfeld aan de engelen, het universum en de bron en daarmee ook aan aan alles wat ik doe. Zo erg dat ik al een paar keer een aantal maanden geen contact heb gezocht met de engelen en engelen tekens en boodschappen gewoon negeerde. Veel mensen begrijpen dit niet, want hun gedachten zijn vaak dat de engelen alles wel oplossen, vaak wordt dan gezegd: ‘je kan toch alles vragen en boodschappen en raad ontvangen zeggen ze dan.’ Dat is wel zo, maar ook ik heb een hoofd vol gedachten en angsten net als ieder ander mens die me soms tegenhouden en doen twijfelen. Zo nu en dan heb ik ook wat tijd nodig om van alles wat op mijn pad komt te verwerken en te begrijpen net als ieder ander.

Waarom doen ze me dit aan? Het vertrouwen in het leven kwijt

‘Waarom doen ze me dit aan?’ Heel wat keren in mijn leven heb ik mezelf deze vraag vraag gesteld.. Waarom helpen de engelen me nu niet? En het is ook een gedachte en een vraag die ik vaak tegenkom bij anderen.

Weet dan dat de engelen onze ervaringen, uitdagingen en leermomenten niet weg kunnen nemen. Het helpt onze ziel groeien en ontwikkelen. Hoe rot de dingen soms ook zijn.. Weet dat de engelen het niet weg kunnen en mogen nemen, ze kunnen je enkel helpen door je bij te staan, kracht te geven en wijsheid op je pad te brengen. Maar het leven zullen we toch zelf moeten leven. Wil je meer lezen over waarom engelen soms wel kunnen helpen en soms niet? Ik heb er eerder over geschreven: Engelen helpen toch altijd?

Waarom ik dit deel?

Ik wil heel graag dat je weet dat al deze gedachten en gevoelens menselijk zijn. Dat hoe graag we deze periodes ook over willen slaan ze er nou eenmaal bij horen. En eerlijk? Ze zijn nuttig. Ze brengen je lessen, wijsheid, ervaring en brengen je dichter bij jezelf als je daar voor open staat. Je ziel wordt er rijker van. Het hoort bij het leven en de ervaring van een mens hier op aarde. Het zijn tijden van en voor bezinning. Jezelf even met rust laten en gewoon volgen wat op dat moment nodig is.

Wanneer je jezelf rusteloos voelt, verdwaald op je pad en moeite hebt met voelen wat je kan en mag doen en waar je heen mag, neem je tijd. Neem geen overhaaste beslissingen, maar neem rust. Doe dingen die je leuk vind en ga er op uit. Leid jezelf af van wat er in je hoofd en binnenwereld gaande is. Dit is wat mij altijd helpt. Mezelf even los maken uit mijn hoofd door dingen te doen. Langzaam merk ik dan dat er na wat tijd, afleiding en rust ruimte komt voor acceptie, inzicht en begrip. Begrip waar ik wat mee kan en ook weer verder mee kan.

En weet je hoeft niet gelijk te kunnen voelen dat het nuttig is waar je doorheen gaat. Je mag boos zijn, moe, bang en je mag twijfelen. Het mag er allemaal zijn. Het is onderdeel van jouw groei en ontwikkelproces als mens. Laat jezelf voelen en ervaren hoe vervelend ook. Het kruist je pad om je iets te brengen wat je later zal zien wanneer de rust en verbinding weer is teruggekeerd. Want, ja die komt terug!

De engelen begrijpen het Het vertrouwen in het leven kwijt

De engelen weten dat het leven op aarde behoorlijk pittig kan zijn en dat er flinke uitdagingen ons pad kunnen kruisen. Ze moedigen je altijd aan, ze zien altijd het beste in je en houden altijd van je. Altijd en overal, ongeacht wat je doet, voelt en denkt.

Voel je dan ook niet schuldig als je het vertrouwen even kwijt bent of wanneer je na een periode van twijfels aan jouw engelen weer contact met ze zoekt. Ze staan altijd open voor je en altijd voor je klaar. Wees dan ook niet bang dat wanneer je de verbinding met de engelen kwijt bent je dit niet meer terug krijgt. De engelen en jouw beschermengel gaan nergens heen, hebben geen oordeel en staan nog altijd voor je klaar.

De verbinding met de engelen even kwijt zijn, wat kan je doen?

Jij weet zelf het best waar je behoefte aan hebt denk ik wanneer je door zo’n periode gaat. Wil je lezen wat mij helpt? Je vind hieronder mijn tips.

Praat

Praat over wat je bezig houd en wat je voelt. Soms helpt je dit te begrijpen ‘waarom’ en soms lucht het gewoon op. Met de mensen om je heen of mensen die hier hun beroep van hebben gemaakt om mensen hierbij te kunnen helpen. Schroom ook zeker niet om hulp te vragen als je voelt dat je het nodig hebt. Het is heel normaal en helemaal oké om soms een coach, een psycholoog of een goede vriend of vriendin om hulp te vragen. Zorg voor jezelf als dat nodig is.

Ga er op uit

Kom in beweging. Als ik zo’n periode heb, vind ik dit zelf ontzettend moeilijk, maar het is voor mij wel altijd één van de beste manieren om weer op het pad terug naar mezelf en naar verbindingen met de bron te komen.

Laat jezelf met rust

Gun jezelf regelmatig rust. Als je even geen behoefte hebt aan meditaties, oefeningen of contact met de engelen dan is dat oké. Laat jezelf even met rust en zoek je rust in aardserre dingen. Met een dagje Netflixen op z’n tijd is niets mis mee! Lees een boek, hang op de bank en doe gewoon even waar je zin in hebt en laat het moeten even voor wat het is.

Beslissingen maken even uitstellen

Ik wil je helemaal niet vertellen dat je geen beslissingen mag maken natuurlijk want dat is helemaal aan jou! Maar ik wil je wel meegeven dat het soms goed is beslissingen maken even uit te stellen tot je weer kan voelen wat je wilt. Waarom? Beslissingen nemen vanuit onrust is geen beslissing vanuit je hart. Wanneer je de verbinding weer hebt terug gevonden dan kan je veel beter een beslissing maken die bij je past.

Dit geld in ieder geval wel voor mezelf, wanneer ik even niet lekker in me vel zit en mijn verbinding en vertrouwen even kwijt bent. Ik heb al vaker in mijn leven rigoureuze beslissingen genomen vanuit angst, frustratie waar ik later toen ik weer helderder zag behoorlijk spijt van had. Ik zeg niet dat het voor jou geld, maar hou het in je achterhoofd. Soms helpt het te wachten tot je weer wat tot rust gekomen bent, dan kan je de raad van je hart weer horen.

Kijk niet naar anderen

Herken je dat, dat wanneer je het even allemaal niet meer ziet zitten het bij anderen zo makkelijk lijkt te gaan? Begrijp me niet verkeerd ik gun iedereen een leven vol liefde, licht en overvloed, maar ook ik denk dan soms wel eens: ‘hoe kan het dat het bij anderen zo makkelijk lijkt te gaan?’ In mijn hoofd weet ik wel dat dit de buitenkant is en het inderdaad vooral zo ‘lijkt’, maar toch voel ik me daar op dat moment niet beter door. Social media even laten voor wat het is helpt mij zelf altijd enorm om bij mezelf te blijven.

Kijk niet te ver voorruit

Als je even niet weet waar je heen wilt, kan vooruit kijken je onzeker maken. Richt je dan op het nu en laat het vooruit kijken even los. De toekomst komt vanzelf op je pad. Doe wat nu goed voelt en je zal merken dat je langzaam aan weer vertrouwen, plannen en inspiratie krijgt voor de toekomst.

Het komt wel weer! vertrouwen in de engelen kwijt

Als je even niets kan met inspirerende teksten, de engelen, gidsen of spiritualiteit laat jezelf dan gewoon even op adem komen. Soms heb je gewoon even tijd nodig, geef jezelf die tijd. Het komt wel weer.

De engelen gaan nergens heen en blijven altijd bij je. Ze zullen je nooit veroordelen. Ze zullen het je nooit kwalijk nemen als je het vertrouwen in hen even kwijt bent of even geen contact zoekt. Weet dat het vanzelf weer op je pad komt. Dat je zelf voelt wanneer je er weer klaar voor bent en behoefte hebt aan meer contact en verbinding met de engelen om je heen.

Lieve lezer, ik wil je met deze tekst niet vertellen hoe het moet, want dat weet jij zelf het beste, maar ik wil je meegeven dat het menselijk is of je af en zo te voelen. Gevoelens zijn tijdelijk. Licht komt uiteindelijk weer op je pad! En ik hoop je via deze weg moed, kracht en toch een beetje vertrouwen te kunnen geven.

Licht weet uiteindelijk overal weer doorheen te breken!

Liefs Rosanne

Mag ik je nog wat vragen? Ik zou het leuk vinden van je te horen, laat gerust een reactie achter onderaan deze pagina! En voel je vrij dit artikel te delen via de social media knoppen hieronder. Ik ben je dankbaar voor je hulp!

Heb jij je al ingeschreven voor de gratis engelen boodschappen? Regelmatig ontvang je dan engelen boodschappen in je postvak! Je kan je inschrijven via de button hieronder.

engelen tekens herkennen
,
Vorig bericht
Engelen boodschap voor november
Volgend bericht
Aartsengel Michaël, leer deze krachtige engel kennen!

Gerelateerde berichten

5 reacties. Reactie plaatsen

 • Dank je wel
  Liefs Jac x

  Beantwoorden
 • Nicole Massant
  11 juni 2020 17:36

  Ik zou zeggen bij toeval maar ik weet dat toeval niet bestaat ben ik op je site gekomen Rosanne. Ongelofelijk ben al jaren verbonden met de engelen in goede en slechte tijden en van die laatste zijn er veel geweest in mijn leven maar door mijn engelen ben ik blijven geloven en hopen dat ze mij steunden tot over een week geleden. Ik ben 72 jaar en leid al 20 jaar aan fibriomalgie. De laatste maanden zijn heel pijnlijk maar vond steeds moed om verder te gaan dankzij mijn engelen. Maar nu ben ik echt teleurgesteld en zoek geen contact meer met ze. En vandaag kom ik op je website niet te geloven, ja dat moest ik lezen en weten dat het kan gebeuren. Terwijl ik je dit schrijf voel ik ze al bij mij en heb een glimlach op mijn gezicht. Michaël, Gabriël, Rafaël enUriël kijken over mijn scouders terwijl ik je schrijf. Ja ben weer op het juiste pad. Hartelijk dank Rosanne, liefs

  Beantwoorden
  • Rosanne - Het engelen dagboek
   13 juni 2020 12:51

   Wat fijn om te horen dat het je heeft mogen helpen Nicole, vanaf hier veel liefde, licht en vertrouwen gewenst ♡

   Liefs Rosanne

   Beantwoorden
 • Ik ben op het punt beland dat ik mijn basis (huis) verloren heb waar ik zoveel aan te danken heb gehad. Dat heb ik gedaan door stomme beslissingen waarbij ik aan mijn gevoel ben voorbij gegaan en mijn gebrek aan zelfliefde heeft gemaakt dat ik het bij anderen heb neergelegd. Ik woon nu drie weken in een huis en een omgeving die niet bij mij past, waar ik geconfronteerd wordt met alles waar ik mij niet fijn bij voel. Het is alsof ik gestraft wordt. Ik heb veel te maken gehad met verlies in mijn leven en ik ben altijd doorgegaan ergens in de hoop dat het goed zou komen. Dit heb ik gedaan zonder aan de basis iets te veranderen.
  Ik lees nu de tekst op je site. Ik ben het gevoel dat ik beschermd wordt nog niet kwijt. Ik hoop dat het voor mij niet te laat is om mijzelf te helen. Dat deze ervaring uiteindelijk het moment is waarop ik uit mijn hoofd kom en begin met leven in vertrouwen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu