Wie is mijn geboorte engel?

Geboorte engelwie is mijn geboorte engel

Een vraag die vaak voorbij komt is wie is mijn geboorte engel? Geboorte engel is een andere naam voor jouw beschermengel. Iedereen heeft één of meerdere beschermengelen bij zich. Jouw beschermengel wijkt nooit van je zijde en is er altijd.

Het licht

Wanneer jij als ziel besluit naar aarde te komen om te werken aan je ontwikkeling, en je de reis van het licht naar de aarde doormaakt, dan is je beschermengel die jouw tijdens je levenspad hier op aarde begeleid al bij je. Voor je geboren wordt is je beschermengel al bij je! Je beschermengel probeert je tijdens jouw leven op het pad te houden waar je als ziel hier voor bent. Zodat jij je als ziel kan ontwikkelen. Ook doet je beschermengel zijn of haar best je te helpen door je liefde en vertrouwen te sturen als je hier voor open staat. Denk aan het sturen van engelen tekens en met je te praten via je intuitie of je engelen kanalen.

Wel is het zo dat we die boodschappen vaak niet opmerken doordat we zo bezig zijn met alles wat we als mens meemaken. Sta daarom zo nu en dan even stil, adem in en uit en kijk met een zachte liefdevolle blik om je heen. Je zal zien dat je beschermengel er altijd voor je is! Wanneer het jouw tijd is om weer terug te keren naar het licht en afscheid te nemen van jouw leven hier op aarde dan helpt je geboorte engel of ook wel je beschermengel je ook weer tijdens deze reis terug naar het licht. Zie je beschermengel als levensbegeleider!

Contact maken met je geboorte engel?

Wil je contact maken met je beschermengel weet dan dat je je beschermengel altijd kan vragen zich kenbaar te maken. Praat regelmatig tegen jouw engel ook al zie je jouw engel (nog) niet. Het helpt om regelmatig contact te zoeken, je zal zien dat je daardoor meer gaat opmerken.  

wie is mijn geboorte engelOefening

Een oefening die jou kan helpen contact te maken met je beschermengel: Zoek en rustige plek op, een plek waar jij je comfortabel voelt. Steek een kaarsje aan als je dat fijn vindt en ga comfortabel zitten of liggen, doe wat voor jou fijn voelt. Adem een paar keer rustig en diep in en rustig en langzaam uit, totdat je een beetje tot rust gekomen bent. Neem hier de tijd voor. Nodig dan je beschermengel uit om je te omringen. Dit kan je door door hardop of in gedachte te vragen:

Lieve beschermengel laat me alstublieft voelen, weten, horen of zien dat je bij me bent. En geeft me de komende dagen tekens die mij bevestiging geven dat je bij me bent. Dankjewel!

Adem dan rustig nog een paar keer diep in en uit en voel rustig of er wat gebeurt. Wees niet boos of teleurgesteld als je niet direct iets voelt of ziet. Laat los en ontspan. Hoe meer je het overlaat aan je engelen en hoe minder je verwacht hoe beter het gaat. Wanneer het wel lukt, geniet ervan! Weet ook dat je van alles kan voelen wanneer je jouw engelen uitnodigt, denk aan: warmte, engelen vleugels om je heen, liefde, vertrouwen, en ook een gevoel van vrede en veiligheid. Je hoeft dus niet altijd iets te zien, volg ook je gevoel. Het kan ook zijn dat je kleuren ziet of energie vonken in de vorm van korte flitsjes. Dit zijn de engelen!

Sta open

Doe deze oefening gerust vaker en probeer daarna weer verder te gaan met wat je normaal doet, maar houd je ogen open voor tekens van je engelen! Ze zullen zeker op je pad komen! Wil je meer weten over engelen tekens, lees dan engelen tekens en engelen signalen. Heb geduld, wees lief voor jezelf en de engelen. En wanneer het niet gelijk lukt iets te voelen of te zien neem dan je tijd. Hoe meer jij in liefdevolle energie blijft, hoe makkelijker het zal gaan. En soms heeft dit wat oefening nodig.

geboorte engel

Wist je dat je Liefdevolle Engelen Momenten nu online kunt volgen. ♥ Ben je nieuwsgierig naar de Engelen Momenten? Je kunt er hier meer over lezen: Liefdevolle Engelen Momenten

Liefs Rosanne

Mag ik je nog wat vragen? Ik zou het leuk vinden als je een reactie wilt achterlaten onderaan deze pagina. Ook zou ik het leuk vinden als je me wilt helpen door dit bericht te delen op social media via de knoppen hieronder, dankjewel! 

Heb jij je al ingeschreven voor de gratis engelen nieuwsbrief? Regelmatig ontvang je dan engelen boodschappen in je postvak! Je kan je inschrijven via de button hieronder.

engelen tekens herkennen
, ,
Vorig bericht
Aartsengelen, leer ze kennen!
Volgend bericht
Rozenkwarts, de betekenis en werking van deze edelsteen!

Gerelateerde berichten

37 reacties. Reactie plaatsen

 • Ik was helemaal stil en rustig toen ik dit las, zo mooi!
  Ik ben heel erg geitreseert in dingen als dit. WAUW!!

  Beantwoorden
 • Mooiiii kreeg al een heel warm gevoel van binnen toen ik het aan het lezen was

  Beantwoorden
 • Ik voelde mij heel rustig en blij en voelde veel liefde om mij heen toen ik dit las

  Beantwoorden
  • Rosanne - Het engelen dagboek
   28 juni 2019 09:04

   Wat mooi om te horen Irene! Geniet van de liefde van je beschermengel om je heen en weet dat je beschermengel er altijd is en deze liefdevolle energie er daarmee ook altijd voor je is ❤

   Liefs Rosanne

   Beantwoorden
 • Ik vond het heel mooi i’m te lezen. Het enige is dat ik niet weet wie mij geboorte engel is

  Beantwoorden
  • Rosanne - Het engelen dagboek
   28 juni 2019 09:15

   Hoi Anita,

   Vaak heeft het even tijd nodig om je beschermengel te leren kennen.

   De oefening die ik in de tekst beschrijf is een hele mooie eerste stap om verbinding te maken met je beschermengel.

   Binnenkort komt er een blog over beschermengelen online waarin ik nog meer over ze vertel en daarbij ook weer een oefening deel die je kan helpen je beschermengel te leren kennen.

   Love & Light
   Rosanne

   Beantwoorden
 • mooi om dit hier te mogen aan leren dank je wel

  Beantwoorden
 • Een hele duidelijke en fijne oefening. Ga ik zeker meenemen in mijn meditaties. Dank je wel Rosanne, en leuk om je blogs te volgen. Namasté ?

  Beantwoorden
 • Kun je ook de engel zien

  Beantwoorden
 • Tijdens het lezen moest ik huilen…….heb er geen verklaring voor, raakte zomaar ineens erg geëmotioneerd.

  Beantwoorden
 • *Heb eens een sterretje gezien nacht’s Ik heb nog nooit zoveel liefde gevoeld als toen
  Is me altijd bijgebleven?

  Beantwoorden
 • Hoi Rosanne, tijdens een droom nam ik een keer een intens mooi persoon waar, nooit heb ik hem weer terug gezien. Maar hij was niet van hier.

  Tijdens de bevalling van ons tweede kindje, nam ik een wezen waar, die klaar stond om hem mee te nemen . Een groot wezen, met een blauw-grijze kleur. Direct wist ik, dat Nils* niet alleen hoefde te vertrekken. Hoe groot het verdriet ook was, hij was niet alleen vermoed ik. Maar misschien, was dat hoop op dat moment.
  Ik vraag me vaak af of onze jongste nu vier, haar Engel ook kan waarnemen. Wanneer ik Reiki geef, voel ik een power-engel bij me, die me mee helpt om te kunnen geven.

  Ik zou er een boek over kunnen schrijven, maar dit onderwerp fascineert enorm. Succes gewenst met jouw prachtige missie!

  Beantwoorden
  • Rosanne - Het engelen dagboek
   4 februari 2020 16:20

   Hoi Desirée, dankjewel voor je reactie en het delen van jouw bijzondere ervaringen! Wat moet dat heftig zijn om een kleine te verliezen.. Ik wil je liefde en kracht wensen ♡

   Beantwoorden
 • Ik vraag me altijd af: hoe weet iedereen zo zeker dat er engelen zijn? Begrijp me niet verkeerd, ik hoop het zo, echt, maar al die zg. Tekens zijn zo toevallig, ik kan daar niks mee. En daarom vraag ik me af hoe anderen er zo zeker van kunnen zijn dat ‘er meer is’.

  Beantwoorden
  • Rosanne - Het engelen dagboek
   26 februari 2020 20:47

   Hoi Barbara,

   Ik snap je gedachten. Wanneer ik uit mijn eigen ervaring spreek kan ik alleen maar zeggen dat ik door wat ik zie, hoor en voel weet dat ze er zijn. Een ander antwoord kan ik je niet geven en kan alleen maar zeggen doe en geloof wat goed voelt voor jou ♡

   Liefs Rosanne

   Beantwoorden
 • Wat een mooie site ,er is meer tussen hemel en aarde,je krijgt er een mooi en rustig gevoel door. Doe er ook iets goeds mee.

  Beantwoorden
 • Dit te lezen geeft zo’n lief en warm gevoel. Ik heb dit gevoel de laatste tijd steeds vaker. Het maakt me rustig, tevreden en zorgeloos.

  Beantwoorden
  • Rosanne - Het engelen dagboek
   19 april 2020 11:37

   Wat mooi om te horen Alie♡ Geniet van de liefdevolle engelen energie om je heen!

   Veel liefs Rosanne

   Beantwoorden
 • Geweldig ik geloof er ook in ga er mee aan de slag.

  Marijke

  Beantwoorden
 • Ik heb eens een bijna dood eksterjong opgeraapt en thuis geholpen met herstellen. Deze werd geadopteerd door eksters in mijn buurt en hij kwam niet meer terug…. of wel en kwam er vaker een eksterkoppel veel kabaal maken achter in de tuin. Eens keek ik naar buiten en zag op het dak dat 1 van de eksters mijn kater kwam uitdagen op een schattige manier. Hij vloog weg toen ik wou filmen met de smartphone. Nou dat moest toch wel Bo de ekster zijn? Soms zoals nu is het hele periodes stil en eksterloos. Maar eens voelde ik me slecht. Liefdesverdriet en ik voelde me weer eens in de steek gelaten en lag te huilen in bed…. toen riep daar weer een ekster. Het klonk zo dichtbij. En reageerde op de vraag: Bo… Bo? ben jij dat? Bleek deze aan mijn raam in een hoekje te zitten. Toen ik aan blij het raam kwam staan vloog hij met veel kabaal weer weg…. later, ofwel nu, ben ik weer in de steek gelaten door de zelfde persoon. Helaas geen Bo gezien, maar ik heb een konijn en 2 katten en deze beestjes komen extra meer bij me zitten en knuffelen… ik denk toch echt om me te troosten…. en ik heb enkele fijne mensen in de buurt, die me ook regelmatig opvangen. Ik zie dus beschermengelen in levende wezens tot nog toe, want verder ben ik denk ik al gauw te nuchter voor het zien van engelen , maar ik zal het toch eens proberen…. misschien dat ik Bo weer eens mag zien. ?

  Beantwoorden
 • Silvy Redjowikromo
  9 november 2020 23:26

  Heb dit zo aandachtig gelezen , alles was ook zo stil, heb een goed gevoel van gekregen . Dankjewel ❤️

  Beantwoorden
 • Over engelen gesproken, mijn dochter is gestorven op 20 jarige leeftijd. Ik was kwaad -boos- verdrietig- wou in de eerste dagen niet eten, als mijn dochter kon doodgaan dan kon ik dat ook.Tot mijn huisarts langskwam en vroeg…. wat met je zoon? moet die dan ook zijn mama verliezen . T jah hoe moest het nu verder. Op een nacht droomde ik van haar en ze vertelde mij ….mama met mij is alles goed je moet je geen zorgen maken ze zwaaide en ze was weg……. Nu mijn dochter was erg zot van vlinders, ze stak een vlinder in haar haar of op een bloem……. nu regelmatig als ik ga wandelen kom er een vlinder op mij zitten ……..

  Beantwoorden
  • Rosanne - Het engelen dagboek
   3 december 2020 10:19

   Lieve Marleen,

   Wat verschrikkelijk om je dochter verliezen. Wat zal het fijn zijn te merken via vlinders dat ze er toch nog steeds is, hoewel fijn misschien ook niet het juiste woord is… Vanaf hier heel veel liefde en licht gewenst ♡

   Een liefdevolle groet,
   Rosanne

   Beantwoorden
 • Dankbaarheid voor het Engelen rijk liefdevol vrolijk allemaal genieten ervan dankjewel voor je mooie schrijven

  Beantwoorden
 • Marie-José
  2 maart 2021 13:03

  Hallo Rosanne,

  Wat een mooie, lieve, inspirerende feel-good site heb je gemaakt en wat zijn je stukjes mooi 💜 ik krijg er altijd een goed gevoel van als ik hier iets lees. Ik ben me nog maar kort bewust van engelen om me heen maar put er zoveel positiviteit uit! We zijn inderdaad nooit alleen! Door de engelen zijn al veel bijzondere dingen op m’n pad gekomen en ik heb het volste vertrouwen in de toekomst want er is onvoorwaardelijke liefde in mijn leven en ik ben niet meer verdrietig of eenzaam. Hoe gelukkig kan een mens zijn, als hij/zij het maar toe laat. Jij draagt veel bij voor velen aan deze bewustwording en dus vergroot je geluk en liefde in de wereld, dat wilde ik toch even tegen je zeggen en je daarvoor bedanken! Heel veel liefs en ga zo door.

  Beantwoorden
 • Ik vind het super bijzonder er gebeuren veel dingen op het moment ook op energetisch gebied ik voel veel mooi om mee te mogen maken en ervaren dat er veel meer is

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu